reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

KICIA-SERDECZNE GRATULACJE>:-)
Czarodziejko-widzę poród zbliża się wielkimi krokami oby był tak
szybki jak u Kici.
Kinga-co tam u Ciebie.jak się czujesz?
Dzastiko-kochana trzymam kciuki za wizytę i zdaj relacje.;-)
Sylwia-buziak.;-)

reklama
Dzień Dobry

Jakaś dziś senne jestem....
a do tego tak mnie kaszel męczy ze zaraz płuca wypluje...jaki syrop moge w ciązy?
1.png

a przypomnijcie mi w którym tc Kicia urodziła ?

Dzisiaj dowiedziałam się, ze nalezy mi się zasiłek pielęgnacyjny na dziecko jezeli pozostaje z nim w domu i rezygnuje z pracy na rzecz opieki nad nim. Zawsze to było zależne od dochodów a w tym roku dochody juz nie mają znaczenia. W sumie dostane co m-c 700zł wiec chyba nie tak źle jak na pobyt z dzieckiem w domu i tak musiałabym być i tak a tu jeszcze za to mi płacą :-) fakt, ze grosze ale w moim przypadku jak mam wszystko 100% refundowane na Kubusia to i tak dużo.

Agnieszka, moja koleżanka o której Ci pisałam kiedyś urodziła wczoraj w Esculapie w Bielsku ale to co tam przeżyła to horror. Odezwij się to Ci napiszę na PW bo tu dziewczyny wkrótce rodzą więc nie bede pisac takich rzeczy.

DZIEŃ DOBRY:-)
A teraz co u mnie...
Wczoraj byłam u ginki zbadała mnie i powiedziała że wszystko ładnie rośnie, wyniki badań też dobre :happy2: dzisiaj byliśmy na usg i wszystko jest ok :-)
Widzieliśmy bijące serduszko, dzidzia machała rączkami i nóżkami :-)
z usg wyszedł 11-12 tydzień ciąży i termin porodu przesunął się na 29 lipca ale ja i tak trzymam się terminu OM tj. 12 sierpnia :tak:
było już widać przezierność karkową i ma 1 mm także wszystko jest ok :-) z czego bardzo się cieszymy :-) kamień spadł nam z serca....:blink:
niestety narazie mam tylko jedno zdjęcie z usg bo reszta poszła do karty i odda mi je ginka przy najbliższej wizycie czyli za miesiąc...

A oto nasza kruszynka :-)
Zobacz załącznik 196128
śliczności nosisz w brzusiu:-)i jak super że wszystko jest dobrze:-)baaardzo się ciesze:tak:

dzidzius2.jpg

DZIEWCZYNY NASZA KICIA URODZIŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O 18:10 na swiat przyszla malutka dziewczynka ;)))) ma 55cm i waży 3190 g.

A to tresc smska
Mialam skurcze od rana ale słabe, o 14:00 zaczely sie mocniejsze. O 16 przyjechalam do szpitala na to umówione ktg a po 18:00 urodzilam!!!! Dostalam znieczulenie ale nawet nie zdązylo zadzialac. Porod expres!!!!!

Paula- ale cudo ..nawet nie wiesz jak sie ciesze ze dzidziulek zdrowy!!!!!!
A zdjęcie piekne.....cud miód i orzeszki!!!
GRATULACJE!!!!!!!!!!!kolejna styczniówka się rozpakowała:-Djak tak dalej pójdzie to wszystkie styczniówki się rozpakują:-Dps.BERSHKA KICIA była tydzień później za mną o ile się nie myle tak więc ten 39 tc była:tak:

Juz sie poprawiam:

Ja po wizycie…..juz 2 paluszki wchodza w szyjkę :) Szyjka miekka i lozysko dojrzale…wszystko przygotowane…głowka wparta na maxa w kanalik juz ledwo co zbadać mnie mogla…

No to teraz pozostaje nam czekac na bieg wydarzen!!!!
no to czekamy i na ciebie:-D

reklama
Do góry