reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

O mam...
analityka ogólna
barwa moczu .... zółta,
przejrzystość moczu... niezupełna,
odczyn moczu (ph) ..... 6
ciężar właściwy moczu.... 1,020
białko- nb
cukier- nb
urobilinogen w moczu w normie,
bililurbina w moczu... ujemny
Ciała ketonowe w moczu .. ujemny
leukocyty w moczu... obecne, zalegającę gęsto.. ( osad) 9-9-8
erytrocyty w moczu ujemny
azoryny w moczu .. dodatni.

I tu cię Paula przepraszam... pomyliłam się, chodziło o azotyny w moczu. To własnie od Pędzonych warzyw one się pojawiają... przepraszam za wprowadzenie w błąd... to są moje wyniki z 30 tc..

Leukocyty to jakiś nie wielki maleńki stan zapalny w twoim ogranizmie.. bardzo staram ci się pomóc... mam nadzieję że nic nie nakręciłam.
U mnie własnie podwyższone leukocyty były od tych bakteri w moczu... bo mam osad na nerkach i czasami " siusiam" boląco. Przepraszam za obrazowy opis;-);-);-)

reklama
Ale u nas burza była i lało tak że nic widać nie było :szok:

Dzastina bardzo dziękuję Ci za odpowiedź :tak: tylko że mi chodziło o leukocyty we krwi (krwinki białe) przepraszam nie napisałam wcześniej....w moczu wszystko mam ok :tak: ale kochana jesteś że chciałaś mi pomóc :-)

Mama Sówka no to miałaś intensywny dzień dzisiaj :tak: czekamy na fotki w nowej sukience :tak:

Dobrej nocy dziewczynki :happy2:

Paula nie wiem ja u dorosłych ale jak Kubusiek ma co m-c badane leukocyty i całą biochemie włącznie to czasami ma podwyższone lub obniżone leukocyty. Później się normują. Najczęsciej jest to powodem przebytej infekcji lub jakiegoś wirusa. Szybko się normalizują. A poza tym słyszałam kiedyś, ze w ciąży przez większą wagę ciała leukocyty mogą być podwyższone...Spoczko :happy2:

moje dzieciaczki..:-);-)

Załączniki

• SDC11631.jpg
    SDC11631.jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 58
  • SDC11652.jpg
    SDC11652.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 64
  • SDC11654.jpg
    SDC11654.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 47
  • SDC11644.jpg
    SDC11644.jpg
    42,1 KB · Wyświetleń: 61
  • SDC11639.jpg
    SDC11639.jpg
    36,4 KB · Wyświetleń: 71
  • SDC11663.jpg
    SDC11663.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 69
  • SDC11664.jpg
    SDC11664.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 57
kiki śliczne twoje dzieci są!!!!

Paula na pewno jest i bedzie dobrze słonko :) nie martw mi sie! i odpoczywaj wiecej dobra? prosze cie ja ;))) mąż niech cie wyręczy w pracach w domu a ty masz lezec :)

Dziękuję Wam dziewczynki za słowa wsparcia :tak:

wiem że podwyższone leukocyty (krwinki białe) i obniżone erytrocyty (krwinki czerwone) często są normą w czasie ciąży tylko że u mnie te białe krwinki cały czas się powiększają i dzisiaj aż ginka na to zwróciła uwagę co do tej pory uważała za normę to teraz powiedziała że trzeba je mieć pod kontrolą i zleciła kolejne badania :/

no mam nadzieję że to nic groźnego nie oznacza....

no i muszę więcej na siebie uważać, więcej odpoczywać....tylko kurcze M już ledwo chodzi biedak od tego remontu wszystko go już boli a ja nawet nie mogę mu pomóc....nie mogę jeszcze na niego zrzucić prac w domu :/

Kiki super masz dzieciaczki :tak: a Dercia przekochana :-) powiedz kto tam z nią jest na pierwszej fotce?

Dobrej nocy dziewczynki :happy2:

reklama
Do góry