reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a tak poza planowanie to po ile lat macie??

29 :-)

ale co do kapusty to naprawde dziala

znam duzo osob u ktorych sie sprawdzilo

to cos na bazie intelligender testu tylko tansze

dobrze by bylo jakby to Jagienka wyprobowala
xx_sorki.gif

bo u niej juz znamy plec

Jak nie zapomnę kupić dzisiaj kapusty to jutro rano wypróbuję ale nic nie obiecuję bo strasznie roztargniona jestem :sorry: zapiszę sobie na karteczce (chociaż jak znam siebie to albo o niej też zapomnę albo zgubię :-D)

znalzlam wlsnie cos takiego

Delikatnie odciągnij wskazującym palcem dolną powiekę oka i obejrzyj dokładnie białkówki. Powinnaś dojrzeć naczynko krwionośne w kształcie litery V. Szykuj się na narodziny chłopca, jeśli naczynko jest w prawym oku. I odwrotnie: "V" w lewym oku zwiastuje dziewczynkę.

ja mam V na prawym czyli chlopczyk
xx_placzek.gif

Jagienka gdzie jestes ratuj ty mnie
xx_sorki.gif

Ja mam w lewym ale szczerze....czy Ty naprawdę w to wierzysz?
Chociaż zanim sama poznałam płeć-robiłam to samo...i tak od euforii w przygnębienie bo w jednym wychodziło dziewczynka-w innym chłopczyk :confused:

Sama mam problem innego typu...nie wiem czy to za sprawą tego że jest upał,czy co ale zaczęły mi niemiłosiernie wychodzić żyły na nogach :szok: miewam uczucie "ciężkich" nóg,mam nadzieję że to nie są początki żylaków :dry: Zawsze byłam bardziej żylasta od innych ale nie AŻ tak....
Większość się chowa po odpoczynku,zwłaszcza jak podniosę nogi do góry ale jestem przerażona,jak trochę więcej postoję albo pochodzę-mogłabym służyć jako żywa mapa układu krwionośnego :cool:
Dobrze że w piątek wizyta u gina,może przepisze mi jakieś "cudowne" maści albo chociaż pocieszy :blink: no i zapytam go o rajstopy uciskowe dla kobiet w ciąży,myślę że nie zaszkodzą a może jeśli jestem w gronie ryzyka-uchronią albo załagodzą dolegliwości...

reklama
jestem przeprowadzamy sie do nowego domku a tam nie mam jeszcze internetu, wiec wczoraj jzu nie weszlam

mam w kwietniu skonczone 33

potwierdziły się moje obserwacje, wczoraj na usg było już po owu, bardzo dużo plynu w zatoce i ciałko żółte, wiec owu napewno była, ja stawiam na sobote, moja gina na niedziele, bo duzo płynu jeszcze :)
no zobaczymy, napewno jest już po
a mierzyłam temperature i tak
w czwartek 36,7
piatek 36,4,
sobota 36,5
niedziela 36,6,
poniedziałek 37
i dzisiaj 37 stopni

Beatko ale jaja z tym naczynkiem ;-) Wyluzuj i nie mysl tym! Wyobraz, ze ja cala ciaze bede zyc w niepewnosci, bo plci dowiemy sie dopiero przy porodzie! Wiec nie panikuj, relaxuj sie i nie stresuj!
Jagienka wspolczuje tych zyl, nie znam sie, nie wiem co doradzic, ale na pewno nie rajstopy bo to pic na wode i tylko czlowiek sie w nich meczy...wiem co mowie, bo moja ciotka uzywala pol zycia az w koncu zrobila sobie operacje;) Gin Cie na pewno pocieszy, skoro znikaja jak siedzisz to pewnie znikna jak urodzisz :-)

My wczoraj przytulalismy sie, dzis tez planujemy i jeszcze jutro przed moim wylotem, to bedzie 8dc, zobaczymy czy cos z tego wyniknie. MM przezywa, ze jesli sie nie uda to spadnie jego ego do zera hehehehe ;-)

Witam:dry:
Cycki mnie bolą na maksa więc chyba z tego cyklu nici:sorry: zawsze tak mam na parę dni przed@
Jak nie dostanę do niedzieli to jeszcze zatestuję ale na 90% sie nie udało.
U mnie też jak u Ciebie Dido chyba było za daleko od owu bo podejrzewam ,że 4 dni wyszły.
Beatka no przecież wszystkie znaki na niebie i ziemi mówią ,że będzie Hania:tak:zrób sobie jeszcze potem ten test po 10tc i czekaj na potwierdzenie babeczki na USG;-)
Monico ja mam 31 w lipcu.
Ollena z tymi chińskimi to raczej z przymrużeniem oka ale mi i wszystkim moim znajomym sie sprawdza więc co szkodzi sie dopasować;-) Ja mojego pierwszego synka właśnie w wieku 25 lat spłodziłam ale wiem ,że są osoby , którym on sie nie sprawdza:tak:
Jagienka , pewnie pomogą rajstopki uciskowe albo jakieś maści z apteki, zapytaj panią farmaceutke to Ci doradzi, chyba z kasztanowca mozna w ciąży;-) a i buty powinnaś mieć na ciuteńkim podwyższeniu, koturnie czy coś, nie całkowicie płaskie i nie na wysokim obcasie:tak:
No i rób test kapuściany:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Ja w styczniu skonczylam 28 lat
wink2.gif

Beatka,nie stresuj sie tak.
Wszystkie Ci mowimy,ze bedzie Hania
yes2.gif

I nie wierz w te wszystkie rzeczy.
Ale zeby nie zapeszac wysyp sobie na parapet troche cukru.,bo to na dziewczynke.
Beatko szczegolnie tobie,ale i wam dziewczyny poplecam ksiazke "Prawo przyciagania"-Esther i Jerry Hicks

Jagienka,ty jestes juz blizej niz dalej.I niedlugo bedziesz miala swoja ksiezniczke.
biggrin.gif

Po ciazy zylki na pewno znikna
yes2.gif

Czarodziejka,a tobie tablice chinskie sie zgadzaja z chlopcami???
To moze dolaczysz do nas
biggrin.gif
i postarasz sie o corcie????

Za pozostale trzymam mocno kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&

Beatko przestan czytac te bzdury bo przeciez i tak wiadomo ze bedzie córcia:tak: nie ma chyba tu ani jednej osoby ktora by w to watpila:no:
ale rozumiem Cie- ja bedac w ciazy tez czytalam podobne bzdury i nawet obserwowalam wlosy na nogach ktorych to szybki badz wolny wzrost mialyby swiadczyc o plci:-D bylam odjarana jak wychodzilo ze dziewczynka a zalamywalam sie jak wychodzil chlopiec- teraz wiem ze nie bylo mi to w ogole potrzebne:wściekła/y:

a u mnie tym razem jakis dziwny cykl- praktycznie od pierwszego dnia po zakonczeniu okresu do dnia dzisiejszego jajniki mi dokuczaja i bylam pewna ze to zblizajaca sie owu. testy owulacyjne od 8dc ciagle negatywne, dopiero wczoraj przy 14dc pojawila sie ledwo zauwazalna druga kreseczka:eek: a jakies 3 dni wczesniej zauwazylam (tylko raz) sluz rozsciagliwy, taki typowo plodny:eek: od tamtego momentu brak tego sluzu.
no i jak mam spplodzic ta dziewczynke jak u mnie jak w rosyjskiej ruletce:-D
juz pisalam ze w pierwszej ciazy nie bylo zadnego sluzu i testy owu byly ciagle negatywne i pomimo to zaszalam w ciaze:eek:

aha- mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn majacych 2 dzieci- jaka jest u Was roznica wieku? i czy dzieci sie dogaduja i czy uwazacie ze mala roznica wieku to faktycznie lezej dla matki?ja gdybym rodzila w przyszlym roku to roznica ta wynioslaby 2,5 roku. czy ktoras tak ma?
pisalam juz wczesniej- mam absorbujacego synka, ktory ciagle od poczatku domaga sie obecnosci mamy, jest mi ciezko, trudno mi cokolwiek zrobic gdy jestem sama. gdybym tak miala z 2 dzieci to serio nie dalabym rady. no ale mowia ze jak jest 2 malych dzieci to one zajmuja sie soba, ze mamie jest wtedy lzej?prawda to?:happy2:

wiecie co moj M znalazl mi tez V w lewym oku wiec mam i w prawym i w lewym :-)
zauwazcie ze babki ktore nie sa w ciazy nie maja tej litery V

czarodziejka hahaha to z nudow wieczorkiem jak dzieci spia szperam sobie po necie
i taki bzdury znajduje

monico a ta niedziela to ktory byl dzien cyklu i kiedy zakonczylas, w czwartek?
wg mnie owulka byla w niedziele
bo w poniedzialek tempka byla najwyzsza z najwyzszych przed owulka
za ten cykl &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Ollena ja mam taki charakter ze nie wytrzymalabym do konca bez wiedzy
zawsze wszystko robie szybko
wogole moja mama mowi ze ja mam ADHD :-)
w szkole nie moglam na jedej lekcji wysiedziec caly czas wstawalam
nie dla mnie czekanie

Aneczka ja wlasnie jak zaszlam tak mnie cycki bolaly
i przed @ tez bola ale jak zaszlam to dodatkowo urosly troche
i byly bardzo nabrzmiale
wiec moze sie udalo
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dido ooo z cukrem nie slyszalam hmmmm jakas nowosc dla mnie
wysypie a co mi tam hihii tylko moj M to sprzatnie albo dzieci zjedza hihihi
razem z nadzieja hihihi

Jagienka mi tez wyszly zylaki ale tylko na lewej nodze pod kolanem
duzo mam tego takie filoletwe
jak dlugo chodze to noga boli
tez musze to powiedziec lekarzowi jak bede na wizycie

kosmopolitan u mnie jest roznica 3 lat miedzy chlopcami
i nawet sie dogaduja ale widomo sa momenty ze krzycza a ja razem z nimi
i wtedy jest wielki haos w domu
teraz bedzie od mlodszego ponad 4 lata roznicy
wiec zobaczymy jak to bedzie
moi chlopcy ogolnie sa spokojni
a ten mlodszy to tez taka przylepa
nawet w przedszkolu placze jak go zostawiam
w domu wszedzie za mna lata nawet do toalety

Ostatnia edycja:
uwaga sprawdzilam zylke: mam i to w lewym oku....serio:-D:-D:-Dczy to znak ze powinnam sie starac:)))))
Czarodziejka,a tobie tablice chinskie sie zgadzaja z chlopcami???
To moze dolaczysz do nas
biggrin.gif
i postarasz sie o corcie????
tablice chinskie sprawdzily mi sie w przypadku pierwszego synka, drugi wychodzil coreczką....

pewnie zabrzmi to egoistycznie ale najzwyczajniej w świecie : JUZ MI SIE NIE CHCE:))))))Jednak emocje które tu towarzyszą i rozmowy...pozytywnie nakrecają do działania......ze też was nie znalam wczesniej.....fakt! mialam inne kompanki ktore podobnie były szalone...90% z nich ma juz swoje brzdęce..ze mną -włącznie:)))))
ja dopuki nie mialam- chcialam badzo miec dziecko...potem drugie a juz teraz marze zebyśmy znowu mogli pozdróżowac, spotykac sie ze znajomymi...jakby wrócic na salony:-D:-D:-D:-D
ciesze sie niezmiernie ze wreszcie pojedziemy na fajne wakacje...bo juz dawno razem nie bylismy...w tym roku grecja....ahh juz trę nogami:)))))

Beatka,z tym cukrem- to powiedziala mi jeszcze jak bylam mala moja prababcia.
A na chlopczyka-sol.
Nie wiem jak to dziala i ile jest w tym prawdy,ale nie szkodzi sprobowac.:tak:

reklama
Beatko staralismy sie 10 dc i 11 dc w nocy, 11 dc to byl czwartek, sobota 13, niedziela 14, w poniedzialek o 16 na usg juz bylo po z bardzo duzą iloscią płynu w zatoce.

No nic zobaczymy,
co do chinskiego to sprawdzilam jesli chodzi o lata skonczone w chwili poczecia to obaj chlopcy mi sie sprawdzili, chyba wczesniej nie patrzylam na lata skonczone, a teraz od maja do lipca wychodzi mi CORCIA :), jakos w nie nie wierzę, ale spojrzec mozna

co do ADHD Beatko to chyba mam taki sam charakter ja Ty, nie moge usiedziec w miejscu, zawsze wszystko musze miec natychmiast zaraz, jak szykuje przyjecia to mam nerwa czy zdaze na czas :( i tez szperalam w necie szczegolnie przed poronieniem i po a teraz odpuscialam bo nie mam czasu :) :) nowy domek, komunia, czasu brak

dido mnie piersi bolaly tak samo przed @ jak i przed ciążą, tylko jak Beatka pisala byly wieksze

Do góry