reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Moja koleżanka robiła ten test z którego jak wychodzi chłopiec to jest kolor zielony,a jak dziewczynka to mocz nie zmienia barwy i wychodzi kolor żółty lub pomarańczowy.

reklama
monico ja tam nie jestem przekonana ze mam dziewczynke
mimo ze wszystko na to wskazuje
jeszcze jutro sie zobaczy

najlepiej rob te testy ph kup sobie na allegro
nic sie nie martw
te testy z kapusty maja niska sprawdzalnosc
najlepiej zebys ph miala ponizej 6
widzisz Jagienka miala 5
moje znajome co maja corki tez mialy ponizej 6
u mnie tez prawie zawsze 5-5,5
wiec to ph cos ma do plci
jesli i u mnie sie sprawdzi
ja sprawdzam codziennie
jeszcze tylko 2 mi zostaly a mialam 60
jeden chce przeznaczyc na jutro zeby porownac z wynikiem testu
czy ten test ma dzialanie ph

fiolet a czy twoja kolezanka planowala dziewczynke
tzn czy dziala przed O czy nie wie kiedy?

Ostatnia edycja:
Ciekawe z tym ph i tymi testami i kapuścianym i tym intelligender . Niby ph dla dziewczynki powinno być kwaśne a kapusta ma się barwić jak przy ph średnim (takim jak ja mam czyli 6) :sorry:Z kolei te intelligender odbarwiają się identycznie jak moje paski lakmusowe i przy kwasnym pasek jest pomarańczowy a przy zasadowym zielony. Ciekawa jestem czy ten drogi jednak test nie działa na podstawie ph?
Moje ph 6 jest niby na pograniczu dziewczynki i chłopca więc? Bądź tu człowieku mądry:eek:

Beatka78 Moja koleżanka zachodząc w ciążę nie wiedziała kiedy miała owulację. Nie kontrolowała dni płodnych. A co do ph to sie nie sprawdza. Ja będąc w ciąży z synkiem miałam ph 5-5. i z córką też 5-5.5. Natomiast moja znajoma przy dwóch ciążach z synami ph miała 5.

Acha i jeszcze jedna rzecz.
Moja znajoma robiła test z moczu na płeć dziecka i wyszło,że ma być chopak a ph ma 5.
Te testy na płać dziecka wykrywają chormony męskie, tylko ciekawe jakie?

reklama
ale to ph sprawdza sie tak ok 5 - 6 tyg ciazy pozniej juz moze byc mylne
tak mi polozna mowila i wyczytalam to na forum ang

dlatego ja mimo ze wszystko wychodzi na dziewczyne
nie zdziwie sie jak na usg bedzie chlopczyk jak wystko jest takie mylne i nie sprawdza sie
tym bardziej ze te testy ktore robilam po 6 tyg co wyszla dziewczynka
sa prawdopodobnie na bazie ph
czyli to nie znaczy ze mam dziewczynke
i jeszcze wy mowicie ze to ph sie nie sprawdza

Do góry