reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ollena dokladnie , Potwierdzam , ten moj ostatni cykl byl taki zeswirowany!!! No i mialam wyjazd do Wloch a potem jeszcze swojskie klimaty u dziadzia...u mnie owulka byla pozniej niz zwykle tj 17dc!!!!!
Takze i u Ciebie przez zmiane klimatu mogla byc wczesniej!!!!! W ksiazce o naturalnym planowaniu rodziny jest napisane , zeby zwrcac uwage na pierwszy pojawiajacy sie plodny slus bo w momencie gdy sie on pojawia juz mozna zajsc w ciaze.....ocena tego kiedy jest owulka to jakby odrebny temat chociaz przy planowaniu corki chyba najistotnijeszy:)))))

Aneczko- a jak Twoje samopoczucie?

reklama
no wlasnie...najistotniejszy i ja teraz nie wiem co robic:/ przytulalismy sie w 7dc, wczoraj byl juz sluz, dzis tez jest+bol brzucha, wiec sama nie wiem co myslec... mm dzis nastaiowny na przytulanko, wiec moze jeszcze dzis i przestac? czy kupic testy? sama nie wiem:(

Ollena- ja bym sie wstrzymala....bo jesli owu jest wczesniej i wy sie "przytulicie" to moze byc synek!!!!!!!
no ale jak uwazasz...olac testy najwazniejsze sa twoje obserwacje...a jeszcze jak mowisz o bolu brzucha!!!!!

Ollena,ja bym sie wstrzymalam.
yes2.gif

Oczywiscie jesli zalezy ci na corci.
Najwyzej nie bedzie ciazy.
Tez ostatnio mialam taka sytuacje.
Odczucia i testy mowily mi co innego
shocked.gif

Ale balam sie ryzykowac i zakonczylam wtedy staranka na 9dc.

obserwacja i odczucia wlasnego ciala,jak dla mnie sa wazniejsze niz testy.....

Ja planuję synka i z kolei boję się, że za długo czekam...
Kreski na teście owu nigdy nie mam takiej jak powinna być tzn ciemniejsza niż testowa, co najwyżej prawie taka jak testowa.. i dopiero po 12 h od tej kreski , co myślicie ?
Teraz mam 12dc przy 28-29dc od dwóch dni śluz, ból jajnika dzisiaj od rana, kreska na owu jeszcze dużo jaśniejsza niż testowa ,
Poradźcie mi proszę doświadczone Staraczki :-)
Mam już kochaną córeczkę , druga też byłaby super ale jeszcze bardziej super taki mały Syneczek...;-)

Ollena dzisiaj juz odpuście z przytulaniem:tak:
Muma myślę, że dziś należy się poprzytulać;-) Co do testów to pierwszy cykl je robisz czy kolejny? Bo mi nigdy nie wyszła kreska ciemniejsza niż kontrolna a nawet taka sama a owulacja była bo czułam co miesiąc.

AneczkaK Staramy się i robię 3 cykl i tak jak napisalam nigdy nie była taka jak w instrukcji a też czuję owulację, poza tym temp. mi skacze pięknie po niej,
Tyle że wtedy to już po sprawie jest... ;-)
Też myślę, że dziś , a co tam raz się żyje :-) DZIĘKI

No tak bo teoretycznie ból jajnika oznacza ,że pękł pęcherzyk więc ostatnie chwile na działanie na chłopca i chyba najlepsze 12-24 h. Powodzenia i zaglądaj częściej. Bedziemy trzymać kciuki za rodzynka bo tak to w większości same babeczki planowane ;)

reklama
To może podpowiem jak zrobiliśmy dziewusię - byłam jeszcze wtedy młoda ;-) (26l), i jak tylko zobaczyłam długaśne śluzowe nici - hoooops do łóżka i tak cały weekend i już, udało się za pierwszym razem :) a to wszystko było w Prima Aprilis , to pewnie dlatego :-)
Kiedyś w ogóle życie było prostsze ;-)

Do góry