reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Monico ja poczułam na poczatku 17tyg jakoś. No widzisz szkoda ,że tak daleko mieszkasz. Kurcze to Trójmiasto takie drogie:sorry2:

reklama
JagienKo- I dobrze ze dodatKowo zapislas sie do swojego Gina....Powiem ci ze jesli wsio jest ok i nie ma zadnych resztek lozyska....ja bym tego syfu nie brala!!!!! nie martw sie , zobaczysz ze sie okaze ze nic Ci nie ejst i nie musisz tego leku...potwierdzi ci to Twoj gineKolog:))))
Jestem z Toba!!!!!!!!!!!

..dziewczyny a ja zamiast sie szykowac d wyjazdu..nam jakiegos lenia...poprasowalam troche ubran ale gdzie jeszcze do Konca:baffled::baffled::baffled::baffled:

czarodziejka ale pomyśl prasowanie prasowaniem, a za kilka dni bedziesz się byczyła przez 2 tygodnie . Ja jak prasowałam to myślami byłam juz daleko - i powiem Ci pomagało i jakos szybciej szło ;-)

Jagienko, mnie sie tez długo obkurczała macica.....ja bym tez leku nie brała....ale skonsultuj jeszcze....kurcze, przeciez to zaburzy laktacje...szkoda

jagienka z tym lekiem to nie pomoge ale karmiac piersia przeciez macica sie
najszybciej obkurcza takze moze lek bedzie nie potrzebny a nawet jak bedzie niezbedny to jak bedziesz odciagala laktatorem co 3-4 godz to pokarm nie powinien zaniknac

Właśnie,wiem że muszę odciągać i na pewno jeśli okaże się że będę musiała brać ten lek to będę to robić ale łatwo nie będzie bo ten lek też ma działanie hamujące laktację :-(

Nie rozumiem tylko czemu nie poczekać do końca połogu ze stawianiem takich diagnoz,ja nie chcę nic przyspieszać,niech się kurczy w swoim tempie bylebym nie musiała 2 tygodniowego dziecka przerzucać na mieszankę :no:

Pamiętacie może ile czasu po porodzie krwawiłyście? Nie chodzi mi o intensywność a raczej o obecność krwi bo niby po 2 tygodniach odchody powinny być brązowe,moje są ciemnoczerwono-brązowe...:confused:

Z góry przepraszam za niesmaczny temat :zawstydzona/y:

Jestem zapisana do mojego gina na piątek na 11.30...

Czarodziejko,nie wiem czy Wam pisałam ale ja też byłam u dziewczyny która stawia karty,jakieś półtora roku temu i ona mi dużo powiedziała co się sprawdziło,m.in.to że będę wkrótce w ciąży,że będzie problemowa ale zakończy się szczęśliwie i śliczną,zdrową dziewczynką :-)

Monico,zgrabny brzuszek :tak:
Aneczko,proszę o instrukcję tej techniki karmienia,nie wiadomo kiedy może się przydać...

Czesc dziewczynki,
ostatnio nie mialam czasu zagladac do was poniewaz u mnie sporo sie dzialo-24 sierpnia urodzilam synka-MILANA!jest slodki ale pragnienie posiadania dziewczynki jednak nie minelo:baffled:
Gratulacje dla was wszystkich a w szczegolnosci dla Jagienki no i Beatki-mojej nadzieji
jagienko-mysle ze nie ma co sie tak przejmowac, gdyz ja do tej pory jeszcze krwawie i to czasem dosyc mocno.moja gin powiedziala ze macica sie nie obkurczyla ale jest na to jeszcze czas!
pozdrawiam

Jagienko ja po pierwszym porodzie dość długo krwawiłam i to nie na brązowo ale normalnie jak przy obfitej @.
Co do karmienia to robi sie to tak. do niedużej strzykawki nabierasz mleczka, potem wkładasz palec wskazujący tak żeby opuszkiem dotknąć do podniebienia malutkiej. Powinna wtedy zassać i wtedy w kącik ust wkładasz koniec strzykawki i po malutku wciskasz pokarm.Mnie tego nauczyli jak urodziłam Antosia i musiałam go dokarmiać w pierwszych dobach bo laktacja bardzo powoli mi się rozkręcała.

Jagienko ja krwawilam bite 6tyg normalna krwia, a zaraz po 2 tyg dostalam @.

Czarodziejko nie prasuj nic bo w walizce i tak sie pogniecie. My lecimy w sobote, w piatek jade jeszcze do gina, wiec musze w czwartek wszystko spakowac, tzn chociaz mniej wiecej...:) My tylko tydzien ale i tak sie ciesze :)

JagienKo to moze i cos jest w Tych Kartach:)))
Mi sie jednaK goraco zrobilo jak mi powiedzial...ale bardzo jestem cieKawa jak to bedzie....w ogole ile z tego co powiedzial sie sprawdzi...

Ollena- wiem ze sie troche pogniecie...ale biore ze soba malutkie turystyczne zelazko hi hi...jak cos to raz przejade i bedzie git:)))))

NulKa- jaKos bez emocji podchodze do tego wyjazdu...pewnie zaczne sie cieszyc na miejscu:)))) Maz juz zaKlepal Kolejna wycieczke h hi hi...na marzec do Egiptu:)))) Rezygnujemy z nart na poczet slonka i morza:)))))

Dobra cioteczki spadam....ide powoli moje dzieci ogarnac do mycia i spania..:))))

A gdzie sie podziewa nasza Beacia????

Ollena nie boisz się trochę lecieć w pierwszych tygodniach ciąży? Nie chodzi mi o to żeby Cię straszyć ale ja bym chyba nie leciała:sorry2:Zapytaj na wszelki wypadek gina może co o tym sądzi.

reklama
czarodziejko kochana jestem jestem
ja sobie was tak czytam i czytam bo nie mam nic do powiedzenia

jagienko no widzisz natan ci pisze ze dalej krwawi czerwono brunatnie
a ja pamietam ze u mnie to trwalo ok miesiaca
wiec moze tak jak pisalas po konsultacji z twoim ginem zdecydujecie co do leku

nullka endo piekne

natan w takim razie gratuluje synka sliczne imie ma takie malo spotykane
a ile wazyl?
moze wkleisz na chwilke jego zdjecie

Ostatnia edycja:
Do góry