reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zrobiłam test ale wyszedl negatywny albo za szybko albo znowsie nie udalo;/
miesiączkępowinnam miec 13 wiec moze ten z krwi zrobię czy to za szybko??
mam jeszcze takie inne pytanie bo jeszcze po lakrzach z córką i nikt nic nie wie;/
od paru dni nie potrafi stanac na nodze później jej troszke mija ale caly czas kuleje;/ lekarka jedna mi powiedzial ze rosnie i tak ma;/ a drugi ze mam przyjsc w poniedziałek jeszcze raz jak nie minie;/ co to moze byc ?? nie wywróciła sie ani nic takiego sie nie stalo ;/ mowie może wyrostek ale ja boli lewa noga jak podnosi do gory;/później myslalam moze przepuklina ale tez niby nie ;/ nie wiem sama;/
jeszcze jak na zlosc to mi sie wózek zepsuł nigdy juz nie kupie espiro ciągle sprężyny pękają;/

reklama
nullka o ktorej masz wizyte? oczywiscie bede trzymac kciuki!

tasha ja Ci powiem jakie ja mialam objawy. mianowicie dwa dni po owulacji znowu zaczelo mnie bolec podbrzusze jak przed owulacja i w trakcie owulacji. a bylam pewna ze owulacja juz minela. to byl dla mnie pierwszy znak ze byc moze cos sie dzieje;-) potem przeczytalam ze to raczej nie objaw ciazy bo pierwsze bole pobrzusza moa wystapic ok 6-10 po owylacji, kiedy ma maiejsce zanieżdzenie. wtedy sie zmartwilam ze cos jest nie tak, ale widac niepotrzebnie;-) aha i pare dni po woulacji mialam jeden taki dzien ze czulam sie jakby mnie choroba rozloyla na lopatki- wrazenei jakby wszystko bolalo, nie wstawalam z lozka. bylam pewna ze bede chora. ale nastepnego dnia czulam sie juz dobrze. czytalam ze sporo dziewczym tez tak mialo:tak:
potem nie mialam zadnych objawow, dopiero na pare dni przed terminem @ momentalnie zaczely mnie bolec piersi jak przy nawale pokarmu:szok: ale to bylo chwilowe, a potem to bardziej swedzialy niz bolaly.
dopiero jak skonczylam 6 tydzien ciazy to zaczely sie prawdziwe ojawy- mdlosci, wrazliwosc na zapachy, bole glowy, zle samopoczucie:-(

Daria nie sadze zeby to bylo od wzrostu. Obserwuj nozke czy nie puchnie w jakims stawie. Sprawdzaj temp.Jak bedziesz u lekarza zapytaj czy moze zrobic jej badania krwi na ASO. To taki czynnik reumatyczny. Mama nadzieje ,ze to jednak nic powaznego i szybko jej minie.

mi sie tez wydaje ze nie od tego ze rosnie;/ ona w ogole nie puchnie ani nic nie boli ja w kolanie tylko jak podnosi lub ma na niej stanac;/ w poniedzialek chce sie dostac do takiej lekarki prywatnie jest bardzo dobra ale czeka sie 2 miesiące na kolejke;/ ale dentystka kazala mi powiedziec ze ona kazala mi ja przyjac to sie niby uda zobaczymy.. matko zeby to nie bylo nic powaznego ... bo na pogotowiu mnie wysmiala ta lekarka;/

Daria - myślę, że może poczekaj z testem do 10, jeśli @ ma być 13, to 10 na pewno wyjdzie coś miarodajnego, pewnie za wcześnie sprawdziłaś, pewnie też się nie mogłaś doczekać (tak jak ja), ale będę trzymać kciuki, wierzę, że Ci się udało.

Dzięki dziewczynki za objawy ciąży. Przy pierwszym dziecku miałam straszną drażliwość na zapachy, odrzucało mnie wręcz, mdłości, bóle brzucha, idiotyczne zachcianki (jadłam kanapki z dżemem i musztardą - bleee), ale to było tak dawno temu, że nie pamiętam po jakim czasie te objawy wystąpiły. Jestem 2 dni po owulce, pobolewa mnie brzuch, czuję się pełna, choć nie objadam się, odbija mi się, lekko mdli... I póki co tyle odczuć. Pozdr.

mi przy nadii test pozytywny wyszedl dopiero w 7na 8 tydzien i to ta druga taka blada;/ i to na tym tescie quick vue
a na zadnym innym nie chcialy sie pojawic dwie kreski a zwłaszcza na tych płytkowych... chociaż teraz tyle mialam strsu ze czuje ze chyba nic nie będzie:-(

Kosmopolitan przeoczylam Twoje pytanie - wizytę mam dopiero o 20:45. Ledwo mnie wcisnął na sobotę dlatego tak późno.

Daria poważnie tak późno wyszedł ci test ciążowy przy Nadii?

tak naprawde i zadzwonilam wtedy do gin i odrazu mialam badanie i tedy bylam pewna:) moze przez to tak pozno bo lekarka od poczatku mowila ze ciaza mlodsza o 2 tygodnie a jak urodzilam nadie (po terminie) to uznali ja za wcześniaka 4 tygodnie młodsza:)

Dziewczyny boję się - coraz bardziej boli mnie dziś dół brzucha. Tak kluje i ciągnie w dół. Już mam schizy co to może być

reklama
nullko zapewne ten bol spowodowany jest stresem przed dzisiejsza wizyta. a wiesz ze przeczytalam na innym forum ze malenki procent kobiet we wczesnej ciazy dostaje plamien przed wizyta u ginekologa- z powodu stresu.
tak czy inaczej bardzo mocno trzymam kciuki zebys sie dzisiaj na wizycie upewnila ze Twoje malenstwo ma sie dobrze i rosnie zdrowo:tak:

Do góry