reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

nullka mi gin na pierwszej wizycie powiedzial, ze macica jest powiekszona, wypelniona sluzem i krwia i jesli bede plamic krwia to nie przejmowac sie bo to normalne.
Asiuniak jakos czulam, ze tak bedzie:) poczekasz 4 tyg a ja kolejne 27 ;)

reklama
asiuniak-najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze.
Miejmy nadzieje,ze nastepnym razem pokaze sie w calej okazalosci.
Zostaje nam czekac:tak:
Nullka-moze ta ciaza jest inna,bo dziewczynkowa:-)

asiuniak super ze malenstwo zdrowe jak rybka:tak: rozumiem ze jestes lekko rozczarowana ze nie poznalas dzisiaj plci- sama jestem tak niecierpliwa ze dla mnie 4 tygodnie czekania to tez wiecznosc;-)

co do kapusty to lepiej potraktowac to jako zabawe- przeciez te kolory zaleza od ph kobiety. moja bratowa robila ten test i wyszedl jej kolor dziewczynkowy (ph tez miala "dziewczynkowe"), a urodzil sie 3 dni temu sliczny synus:tak:
ja kupilamkapuste, jutro testuje ale nie bede brala do serca wyniku;-)
a no wlasnie- ilu dziewczynom sie sprawdzil ten testa ilu nie ?

Asiuniak bo to pewnie dziewczynka i taka wstydliwa:-D moja na każdym usg wypinała się tyłem i stawała na głowie teraz też ale lekarz potrząsnął parę razy brzuchem i się odwróciła:-)
Nulka może dido ma rację że to ciąża dziewczynkowa i zupełnie inna. U mnie też pierwsza inna plamiłam od początku a od 24 tyg ciąży podtrzymywana na fenoterolu jechałam i to takie dawki że szok. Teraz z kolei odwrotnie nic się nie dzieje ani plamienia tylko pierwsze trzy miesiące tragiczne lodówki nie mogłam otworzyć na mięso patrzeć nie mogłam ani wędlinę dopiero od dwóch tyg powoli zaczynam próbować co niektórych rzeczy mięsnych bo kurczaka ani mielonego do tej pory nie tknę a tak uwielbiałam KFC teraz wejść tamnie mogę:-D

pierogatka ja taka szybka do urażania nie jestem ;-) Może tak to zabrzmiało ale nie miałam na myśli tego że czuje sie urażona :-)

dido no jasne że to ciąża dziewczynkowa ;-) dlatego jest inna

Naprawde pocieszyłyście mnie bardzo swoimi wypowiedziami i podtrzymałyście na duchu :-)

DZIĘKUJĘ

czesc dziewczyny,
wlasnie zrobilam test z kapusty- niebieski jak w morde strzelil:-)

czy tylko ja w ciazy spac w nocy nie moge? odkad jestem w ciazy budze sie bardzo wczesniej- dzisiaj o 5:szok: i naprawde dluzej juz spac nie moge:-(

Kosmopolitan super czyli kolejna babeczka :) jeśli ten test rzeczywiście się sprawdza . Może fotkę wklej testu

A z tym spaniem masz tak codziennie? Może przeżywałaś że masz robic ten test. Ja tak miałam jak ciążowe robiłam rano ;)

nullka no niestety mam tak prawie codziennie:baffled: zdarzaja sie dni ze pospie do 7, ale to naprawde wyjatek. wieczorem nie mam problemu za zasnieciem, ale rano juz wstaje skoro swit. aaaaaaa tylko ostatnio nie moge zasnac bo przezywam narodziny mojego pierwszego i jedynego bratanka:tak: to pierwsze dziecko po moim synku w mojej rodzinie i meza rodzinie. do tej pory tylko moj synek byl rodzynkiem.
wlasnie dzisijesza noc to byla ich pierwsza noc w domu i juz nie moge doczekac sie kiedy wybije 8 zeby napisac do brata jak im sie spalo?;-)

nullka ale przeciez lekarz zabronil Cirobic bete!:angry:

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Rzecz jasna, że najważniejsze, ze dzidzia zdrowa, to mnie najbardziej cieszy:-)
Do poznania płci poczekamy jeszcze miesiąc. Tak więc jeszcze miesiąc w niepewności.
Ale pomysl Kochanie ze przynajmniej bedziesz miala wieksza pewnosc co do plci bo dziecko bedzie o miesiac starsze!!!!
moze warto poczekac:))))

dziewczyny ja tak z doskoku
ale mam nadzieje ze odpowiecie na moje pytanie

ten test z kapuchy czerwonej?
to ktoraś z Was robiła i czy kazdej sie sprawdził?
w w jakim tyg najlepiej go robic jak takowy jest
Kindzia nie ma nigdzie napisane kiedy ten test wyKonywac, mysle ze i teraz mozesz.
Kilka dziewczyn od nas robilo i chyba sie posprawdzalo np Beatce sie sprawdzilo ale wiesz jak to jest , trzeba to traktowac z przymruzeniem oka.
sa tez do Kupienia gotowe testy na plec. no ale na twoim etapie ciazy to wolalabym wydac kase na usg niz na taki test.
Poza tym ..sadzilam ze znasz juz plec dzidziusia:))))

JAdę dzis zrobić mnóstwo badań które zlecił mi lekarz i przy okazji zrobię jeszcze raz bete i progesteron :)
Anusia jestem z Toba:))))
Pamietaj .."myslec tylko Pozytywnie!!!!!!!!"

Do góry