reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

AneczkaK na obecna chwile zbieram wszelkie informacje o planowaniu, musze wiedziec wszystko jesli sie zdecyduje!i przyznam szczerze ze czasami jestem zdecydowana na TAK jak czytam ze wam sie udało a czasami na NIE bo przeciez moze sie nie udac:szok:
musze zebrac wszystkie informacje o planowaniu, trafic do dobrego lekarza ktory pomoze mi w zaplanowaniu a przede wszystkim musze nauczyc sie siebie tzn. obserwacja-śluz, szyjka-bo nie wiem kompletnie jak to sie robi:baffled:
a u nas wszystko ok!mały rosnnie jak na drożdżach!jest słodki:-)

reklama
witam
asiuniak i pierogatka ja pisałam że nie znam sie na odczytywaniu wyników kalendarzy chińskich, ale ta dziewczyna na forum się zna i posiada trzy kalendarze i wg trzech podała mi że wrzesień i październik w trzech jest dziewczynkowy.
Może podajcie date swoich urodzin oraz miesiąc poczęcia (jak mi odpowie to Wam napisze tutaj)

Jeśli chodzi o Jonasa to chyba nie patrzy sie tam na dzień przytulanek tylko dzień owulacji - tak mnie sie wydaje z tego co czytałam tam. Zresztą dla mnie to juz nie ważne bo jak widać Beatce sie on nie sprawdził. Zreszta ja na wszystkie te kalendarze tez patrze z przymróżeniem oka, bo to raczej zabawa

daggy75 ja używam inhalatora (nebulizatora) dla chłopców i bardzo jestem zadowolona - WARTO MIEĆ :-)

Beatka a ten test z kapuchy to od kiedy można robić - od którego tygodnia ciąży???
I jak to w końcu z tymi kolorami jest. Jak na dziewczynke to jaki powinien wyjść, bo juz mi sie wszystko pierniczy ;-)

Jeśli chodzi o cennik mojego gina to bierze 120zł za wizyte niezależnie czy z USG czy nie. Przeważnie podgląda dzidziusia na każdej wizycie :-)

Ostatnia edycja:
wrocilam z usg
Hania jest dalej Hania
wszystko w normie
mala sie prawidlowo rozwija
tylko ze duza bo to 30tc a wazy juz 2kg
wg usg wyszlo ze jest wieksza o 2 tyg czyli dokladnie tyle samo
jak mierzyli mnie w szpitalu centymetrem po brzuchu
gin powiedziala ze widac na usg ze mam wewnetrzne zwezenie kanalu rodnego
dlatego dzieci mi nie schodza
powiedziala ze powinnam prosic o cc
ze w Pl napewno bym naturalnie nie rodzila
nikt by sie na to nie zgodzil
tym bardziej ze jestem po plastyce krocza i tam moze wszystko popekac
strasznie boje sie tej cesarki ale chyba sie nie obejdzie

nullka
nie ma nigdzie okreslonego terminu
od kiedy mozna ten test z kapusty robic
ja pierwszy robilam chyba w 8tc
co do kolorow to :
ciemny fiolet do granatowego -dziewczynka
rozowy lub czerwony -chlopczyk

Ostatnia edycja:
Kurde a ja nigdzie nie moge dostac kapusty .
Jest tylko biala ,a czerwonej nie:baffled:

Ja w Polsce jak chodzilam do gina bral 100zl,pare lat temu.
Tu chodze do panstwowego.....bo tu malo kto chodzi prywatnie.
W osrodku nie plac nic.Usg (tez robi na kazdej wizycie),badania sa za darmo.Jedyne za leki place.I jakies badania na zyczenie np 4d.Powiem wam opieka medyczna-nie tylko dla ciezarnych jest super.
np.Do 18 roku dzieci nie placa za leki.Na chlopakow niewydalam jeszcze ani centa w aptece.

Asiuniak-trzymam kciuki za wizyte &&&&&&&&:biggrin2:

Beatka-ja mialam cc.
Pierwsza mialam z wiadomych przyczyn(blizniaki-do tego wczesniaki)
I powiem Ci,ze jak bym miala mozliwosc to chetnie teraz tez bym sie zgodzila.
Wiadomo cc to operacja.I myslala,ze bedzie gorzej.
Ale juz na drugi dzien wstala,a po tygodniu bylam juz fit.

Beatko super że po wizycie wszystko ok - cieszę sie bardzo :-) no i oczywiście że Hania to nadal Hania :-) ale jakże mogłoby być inaczej

dido opieki tylko pozazdrościć :-) ja mam pakiet u męża w pracy w Medicoverze i zastanawiam sie czy nie zrezygnować. Fakt mają fajną pediatre (moje chłopaki juz ponad rok nie byli u lekarza bo zdrowi jak ryby). Ginekolodzy do du.. za przeproszeniem więc i tak chodzę prywatnie. Normalnie załamka z Polską służbą zdrowia.
W przychodni na Fundusz jakbym chciała do gina bo ciąża - to najwczesniej za 2-3 miesiące by mnie przyjęła :no:
Także składki opłacam od lat a leczę siebie i dzieci prywatnie . A jak moja mama poszła państwowo cytologie zrobić to niedość że wynik za 2 miesiące to Pani mówi zapraszam na następne badanie za 3 lata :szok: bo na Fundusz cytologia przypada co 3 lata darmowa
Mam ich w dup.. łache beda robic a ja 2 miesiące na wynik czekać
Długi temat rzeka , stresujący zresztą więc szkoda gadać juz na ten temat.

Nullka ale sama mówiłaś że w pierwszych ciążach też plamiłaś...najlepiej to podjechać do gina
a czy możesz mi podać namiary na tę dziewczynę od kalendarza??

reklama
nullko ja z Nadia plamiłam i bylam w szpitalu przez to bo moja gin mi tłumaczyła ze mam z jednej strony tak jakby cieńsze łożysko i stad brało się to plamie . a w szpitalu nic nie robili zero badan nic tylko dawali jakies leki ;/ i wypisali po paru dniach i zakaz przemęczania..

Do góry