reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Przejdą hihi tylko ciekawe jak szybko. Z drugiej strony to niezła dieta dla figury. najpierw schodnie nam Eliczek, żeby później przytyć ale jaki zgrabny brzuszek będzie miała

reklama
Dorotko ale jaki śliczny będzie ten brzuszek. :-) ;-) :-)

i takich ślicznych brzuszków życzę każdej, a wśrodku niech kiełkuje fasolka płci żeńskiej ?!?!?!?!?!?!?!?:tak:

witam sie zwami wieczorową porą, ale jakoś ten dzień dzisiaj był bardzo napiety, a do tego właśnie dopadło mnie przeziebienigorączka, kolosalny katar i ból głowy, wiec dzisiaj krótko, bo trzeba odespac poprzednią zakatarzona noc :no: bo do pracy iść trzeba, jak nie przejdzie to dopiero po 11.02 wezmę jakieć L4 :szok:

trzymajcie sie zdrowo :blink:
miłych snów :rofl2:

Cześć Kobietki!

Masakrycznie dziś chodzi ten portal:wściekła/y::wściekła/y::no:więc nie będę się rozpisywać, zresztą dzisiejszy dzień był strasznie męczący i cieszę się że się kończy.

Co do planowania dziewczynki to jest to bardziej skomplikowana sprawa i wymaga wiele cierpliwości. Na początku przez kilka cykli powinno się przytulać na 3 dni przed owulką a jeśli przez ten czas nic nie wyjdzie to potem znów przez kilka cykli na 2,5 dnia i na koniec na 2 dni przed. Jeśli sie przytula na jeden dzień przed owulką to już będzie chłopiec, a jeśli chodzi o testy to przytulanko powinno być na 2 dni przed pojawieniem się pozytywnego i pod warunkiem że robi się go 2 razy dziennie, bo jeśli się już pojawi pozytyw to w ciągu 12 do ( nawet niektóre źródła podają) 44 godzin pojawi się owulacja. Więc jeśli nam sie przydarzy po 12 godzinach to przytulanko na 1 dzień przed pozytywnym testem da nam chłopca. Testy są pomocne ale trzeba przy nich badać śluz i mierzyć tempkę żeby dokładnie określić dzień a nawet i godziny owulacji. Jeśli znamy już ten dzień to wtedy obliczyć 3 dni przed i do dzieła.

Pozdrowionka dziewczyny i słodkich snów:rofl2:

Łomatko Aniu, już to czytając się pogubiłam.....hihihi........ ja chyba jednak zdam się na los szczęścia. Robić testy owulacyjne, macanie szyjki, temp, i oglądanie śluziku ile to nerwów i stresu.:no::no::no: O nie, to nie dla mnie.....hihihi......:-D:-D:-D

Cześć Kobietki!

Masakrycznie dziś chodzi ten portal:wściekła/y::wściekła/y::no:więc nie będę się rozpisywać, zresztą dzisiejszy dzień był strasznie męczący i cieszę się że się kończy.

Co do planowania dziewczynki to jest to bardziej skomplikowana sprawa i wymaga wiele cierpliwości. Na początku przez kilka cykli powinno się przytulać na 3 dni przed owulką a jeśli przez ten czas nic nie wyjdzie to potem znów przez kilka cykli na 2,5 dnia i na koniec na 2 dni przed. Jeśli sie przytula na jeden dzień przed owulką to już będzie chłopiec, a jeśli chodzi o testy to przytulanko powinno być na 2 dni przed pojawieniem się pozytywnego i pod warunkiem że robi się go 2 razy dziennie, bo jeśli się już pojawi pozytyw to w ciągu 12 do ( nawet niektóre źródła podają) 44 godzin pojawi się owulacja. Więc jeśli nam sie przydarzy po 12 godzinach to przytulanko na 1 dzień przed pozytywnym testem da nam chłopca. Testy są pomocne ale trzeba przy nich badać śluz i mierzyć tempkę żeby dokładnie określić dzień a nawet i godziny owulacji. Jeśli znamy już ten dzień to wtedy obliczyć 3 dni przed i do dzieła.

Pozdrowionka dziewczyny i słodkich snów:rofl2:

Tere fere kuku:-p:-p:-p

Zobacz na moje suwaczki:-D

Czesc Laski, tak wpadłam na chwilkę ;-):-)

Cześć NiaNiu fajnie że wpadłaś, kwiecień się zbliża i dzidzia za pare tygodni będzie na świecie.
A co do celowania na dziewczynkę czy chłopca, myślę że można się na tym nieżle przejechać. :-)

hej dziewczynki,pewnie juz wszystkie kimaja,ja dzis pozniej,ale bynajmniej nie odwyk od netu,ale pracowity dzionek,poza domem.
I ja tu wracam a na 28dni mam wiadomosc od eksperta..ale mi gula podskoczyla. Bo moje skolatane mysli zotaly jeszcze bardziej rozbite. No ale ma racje..tym bardziej ze caly dzionek zachodzilam w glowe..bo juz sie @ konczy,resztki plamienia,a ja tu mam potworny bol, goracych piersi. Zborilam test,wieczorem,z ulga,negatyw.Z ulga tym razem,bo i leki na przeziebienie byly,przeciwbolowy..i kieliszek likieru..i ten agufem dwa razy..

No ale od jutra,wielki powrot do temperaturki. Z zalecen lekarki skorztam z jednego,WYLUZOWANIA SIE. Luteina-od 2dnia wzrostu tempki.
Ale nie bedzie testow owu,wariacji..Zdam sie na los,jesli chodzi o plec,bo jak to mowi NiaNia "terefere kuku" hhihi
Aaaa..napisalam na 28dni,ze pojde jeszcze raz do tej lekarki na nfz na badania...zmieniam zdanie,pogadalam z mezem..wracam do MOJEJ lekarki co prowadzila mi ciaze,ona prywatnie i drogo..ale ma usg..i zawsze pierwsze co robila,to tysiace badan,hihi..
Pojde do niej w polowie cyklu..tak przed ewentualna owu..od razu usg..no chyba ze te bole piersi mi nie zejda po kilku dniach od @...no i zobacze co sie dzieje jutro z tempka..
Ale zamieszanie,nie?? I niestety..po raz kolejny musze rozczarowac sie sluzba zdrowia na nfz..mam chyba jakiegos pecha,czy na prawde w polsce tylko prywatnie mozna sie leczyc?? i miec dobrego lekarza?

reklama
Kasiu zaraz zajrzę co tam ci expertka napisała :szok:, ze ci gul podskoczył
Beatko ano kimłam hihi :tak:
Jarzebinko wracaj do zdrowia jak najszybciej :tak:
NiaNia tere fere to dobre określenie hihi. Można próbować a i tak na dwoje babka wróżyła. Super, ze do nas zaglądnełaś :-)
Ania powodzenia w całej serii prób na dziewczynkę :-);-)
No mnie dzisiaj dopadła senność hihi. Padłam około 18.00 i spałam do 22.30 :-p. Spałabym dalej ale wolałam się przemęczyć trochę, żeby za wcześnie jutro nie wstać :baffled:. Frytki pomogły mi dzisiaj na mdłości a zaszkodziły na żołądek i musiałam się ratować dwiema nospami.
Dobranoc

Do góry