reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria gratuluję :tak:
Kinga zdrówka dla Filipka.
mój tez goraczkował w nocy i dziś rano 38,4
innych objawów nie widze i nie wiem chyba zabki ?
do tego mnie kregosłup a raczej kość ogonowa boli maskrycznie nie wiedzac czemu;/
ach Piranha tam pewnie już o krok do wejścia.alllllllllle emocje.:-p
witam nowe dziewczyny jak ja kocham jak ten watek tetni zyciem.

reklama
w poniedzialek powinnam miec @ ..
chciala zaplanowac druga corke ale dlugo nie wychodzilo i juz bylo obojetne i kochalam sie w dzien owulacji przed i po :)

Marzycielka mi płeć w sumie bez rżnicy-byle by sie udało bo już 2 lata się staram........
ale zawsze marzyłam o 2 córka i synku:)
ale jeśli bedzie synek to imię na Niego juz czeka i my z otwartymi ramionami i morzem miłości.

jedziemy do Ikea..będę po 16.00:)

mama ja od nowego roku jestem nrmalnie zalatana na maxa;-) codziennie albo u kogos jestemy albo ktos u nas:szok: no to imprezowy rok nas czeka hahahh

kinga dziekuje, samopoczucie ok,czuje sie w tej ciazy rewelacyjnie, ale im blizej usg tym bardziej zaczynam sie stresowac, wątpic ze spelnia sie marzenia, a raczej zaczynam myslec realnie,a nie nie tylko zyc zludzeniami :confused:

Daria no pewnie ze widac druga kreseczke:tak:

Kosmo to pewnie twoje pierwsze dziecatko, gratuluje. a byly jakies specjalne staranka na dana plec? i jak sa twoje przeczucia, bo cos w tym jest, ze my mamy wiemy co nosimy po sercem

marzycielko no wlasnie to juz moje drugie dziecko;-) mam synka 2 latka i 3 miesiace, ktory obecnie przechodzi bunt dwulatka i jest naprawde bardzooooooo ciezko:szok:
marzy mi sie oczywiscie coreczka i wydawalo mi sie ze zrobilam wszystko (odstep od pwulki 3 dni, zakwaszalam sie globulkami, stosowalam diete dziewczynkowa, bralam magne,wapno,kwas foliowy- ale jak pojawila sie pirania to juz wiem ze zrobilam za malo (dieta wcale nie byla restrykcyjna, nie zwracalam uwagi na dawki w suplementach, nie wiem jakie mialam ph).
i niestety w 13tc jak bylam na usg to lekarz powiedzial ze plec nie jest pewna, ale jakby ktos mu przylozyl noz do gardla i kazal typwoac to by powiedzial ze chlopiec:-( no i z testu z moczu tez mi wszyszedl chlopiec:-(
ale za to obraczka kreci mi sie zawsze w koleczko;-) test z sody i kapusty wyszedl dziewczynkowy;-) aaaa intucicja,... to wlasnie to ona najbardziej mi tu miesza bo dzieki niej wierze nadal ze nosze pod sercem corke:szok: tzn intuicja caly czas mi podpowiada ze corka i nie moge pozbyc sie tego uczucia pomimo ze bym czesem nie chciala (zeby potem nieczuc tak wielkiego rozczarowania jak dowiem sie ze to jednak chlopczyk).

ja jednak w intuicje nie wierze bo znam wiele przypadkow kiedy mamy byly pewne co do danej plci, a okazlo sie ze blednie....
dlatego moj rozum kazde mi przyjac do wiadomoci ze bede miala synka, a serce mi kaze wierzyc ze to corcia:-D

myslalam ze wszystkie tutaj macie te suwaczki dotyczace ilosci dzieci dlatego sie pomylilam. uwazam, ze zrobilas bardzo duzo, w porownaniu ze mna... Poniewaz staram sie juz rok po pewnym czasie staran przestalm przestrzegac wszytkich tych zasad, a juz napewno nie stosowalam zadnej diety. staralam sie pare dni przed owulacja, potem przyblizalam sie co raz blizej i dalej nic. w pewnym momencie zrobilo mi sie glupio ze tak obsesyjnie mysle o tym zeby miec coreczke, kiedy niektorzy maja problemy zeby wogole miec chociaz jedno dziecko. dlatego przestalam liczyc dni, robic notatki i staralam sie aby moje przytulanka z mezem nie byly skoncentrowane na poczeciu. zobaczymy co kiedys z tego wyjdzie. juz pare razy spotkalam sie z tym ze dziewczyny zachodzily w ciaze z przytulanek pare dni przed owulacja i maja synow. wiec w co tu wierzyc?

Kosmo co to za test z sody i kapusty? Pierwszy raz słyszę o czymś takim:-) chciałam Ci jeszcze napisać, że mojej koleżance właśnie w okolicach 12 tyg ciąży lekarz powiedzial, że chłopczyk a przy kolejnej wizycie pytał się co ostatnio mowił bo teraz widzi, że dziewczynka:-) i urodziła się zdrowa dziewczynka:-) także ja jak będę w 2 ciąży to zaznaczę, że chcę znać płeć po 16 tyg;p

reklama
Marzycielka ja uważam, że bardzo można zwiększyć prawdopodobieństwo danej płci, ale nie jest to gwarancja, że się uda. Chłopców z kilku dni przed owu tłumaczylabym np wysokim ph, a zdarzają sie mężczyźni, którzy mają np więcej jednych plemników np Y a mniej X lub na odwórt

Do góry