reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Marzycielko, ja też od wielu lat wcinam na śniadanie płatki z mlekiem a pierwszy urodził się synek :-) Podobno jedna szklanka mleka to około 240 mg wapnia, a jeden plasterek żółtego sera to około 300 mg wapnia, warto zatem wcinać żółty ser :-) Prawdopodobnie zachowałaś kilka dni odstępu od owulki (oczywiście taka zgadywanka obarczona jest dużym ryzykiem błędu gdyż owulacja mogła się przesunąć) więc trzymam kciuki za 2 krechy i córcię!!! Co do chińskiego kalendarza to w przypadku 2 ciąży mi się sprawdził, Krzysiu miał być według niego dziewczynką ale jednak w niektórych wersjach tego kalendarzach miesiąc jego poczęcia był ze znakiem zapytania (czyli prognoza niepewna).

patrysiak, dzięki wielkie za Twoje kciuki, strasznie miłe, że miałam ich jeszcze więcej jak te zadeklarowane na forum, z taką ilością kciuków musiałam usłyszeć dobre wieści :-) Ja zarówno w 1 jak i 2 ciąży na pierwszą wizytę poszłam dopiero w zaczętym 8 tygodniu (skończone 7 tygodni), chciałam za jednym zamachem wiedzieć czy jest ciąża i czy serduszko już bije.

Mama05, ale Ty masz regularne te tempki, normalnie książkowo: najpierw niska, potem spadek przed owu, potem wzrost w II fazie cyklu i ładna wysoka temperatura przez całą fazę lutealną! Załóż sobie konto na Fertility Friend i pooglądaj galerię niemal 46 tysięcy wykresów ciążowych, zobaczysz, że wiele z nich to takie dziwolągi, że w życiu byś nie powiedziała, że to cykle zakończone pozytywnym testem ciążowym, Twój przy nich wygląda jak przykład książkowy! :-) Tu jeden z wielu dziwolągów (pełno ich tam, zielona kreska to po pozytywnym teście ciążowym)

chart142759-0.png

Hahaha, ale się uśmiałam z tym olaniem mętnym dziewczynkowym moczem, świetnie to wymyśliłaś! Zobacz załącznik 423786

Kosmo
, ja dokładnie z tych samych powodów (co do jednego) co Ty nie zdecyduję się już na 200% na 3 dziecko ...i to nie ma żadnego związku z tym, że udało mi się i z synkiem i córeczką, same wiecie, że zanim poznałam płeć to pisałam dokładnie to samo. A te dołki to wina ciążowych hormonów, ja już odliczam czas do Twojego USG (normalnie chyba zaraz kreski zacznę na ścianie rysować :-D), szkoda, że nie będę mogła zobaczyć Twojego usmiechu na twarzy i zapewne łez wzruszenia :-)

Czarodziejko, dzięki kochana! Ja tak mocno wierzyłam, że będę mieć drugiego synka, że do tej pory do mnie nie dotarło, że jednak będzie córeczka, chyba czekam do połówkowego na upewnienie się! :-D Nie umiem opisać tego co poczułam, wydałam taki okrzyk radości, że wszyscy w poczekalni mnie słyszeli a potem łzy polały sie ciurkiem ...i długo się jeszcze lały :-)

tusia, no właśnie podobno po Maternie rodzą się często strasznie duże dzieci. Ja też na miejscu Kosmo bym nie wytrzymała, w tym wieku ciąży płeć bez problemu już na 100% widać, najgorsze jest to czekanie i zadręczanie się myślami.

Lorelain
, ale kolorowy ten Twój wykresik, ja zawsze za mało się przykładałam do obserwacji śluzu :-)

Misia, wracaj szybko do zdrówka! Ja niestety w ciąży kurowałam się tylko podanymi przez Ciebie naturalnymi specyfikami (najskuteczniejszy był czosnek, podobno ma silniejsze działanie antybiotyczne niż penicylina czy tetracyklina) ...ale tylko raz czy dwa razy łapało mnie delikatne przeziębienie, więcej na szczęście nie chorowałam.

Pirania -piekny suwaczek dziewczynkowy:))

no a z tym olaniem co pisałam Beatce to tak jakos mi sie nasunęło jak babeczki o moczu pisały:)))

faktycznie ten wykres to jakiś dziwoląg na maxa!!!
ja mam jutro 24d.c. więc do piatku będzie wszystko jasne...
pogłaskać córcię proszę a Krzysia ukochac jak bedziesz Go kładła spać :)
moje już śpia a mąż robi masaż stópek :)

ja z lapkiem na kolanach czytam troche na temat cery trądzikowej i pielęgnacji cery młodzieżowej bo jutro o 10.00 przychodzą uczniowie VI klasy na pogadanką na temat pielęgnacji cery i higieny :))
pobawię się troche w belfra;)

cos to jeszcze miałam pisać .................yyyy..zapomniałam ;/

Tusia-cześć ;)ja daje moim dzieciom Multi sanostol- nie chorują mi wogóle-moje cyborgi kochane ;)

Sylwia - TAK JEST!! :):):)
powodzenia jutro! &&&

Ostatnia edycja:
Sylwia a co takiego Ci humorek poprawiło???pochwal sie :)

Pirania a no mam dobrze;)
teraz pijemy z mężem piwko-zaraz m jak miłość i sie kładę :)

a jutro jedziemy do Zary na zakupy ubraniowe :))będę wypatrywac okazji
a035.gif
:))))

reklama
tusia - ja daje młodemu żelki z tranem wieloryba :-p

piranha - a co myślisz puki co o moim wykresie? ... ja się kompletnie na tym nie znam i nie wiem jak go interpretować :sorry: ... śliczny dziewczynkowy suwaczek! :-)

mama - ale Ci dobrze z tym masażem ... mój pochrapuje na kanapie :rofl2:

Sylwia - powodzenia jutro na wizycie!:tak:

Kinga - oh żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce :confused2:

Do góry