reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
agulek, o tym samym pomyślałam, że może powyżej 3 dni od owulki śluz bardziej sprzyja plemnikom męskim.

patrysiak, śliczny suwaczek, niech Ci szczęście przyniesie! :-)

MissBella, a jak się staraliście w owulkę to jaki był śluz, taki płodny czy trochę gorszej jakości?

Co do poczęcia dziecka na 2 dni przed okresem to jest to niemożliwe :-) Na 100% było tak, że koleżanka wyliczyła sobie kiedy ma dostać okres a tak naprawdę owulacja jej się przesunęła w przód i cykl normalnie byłby dłuższy.

Marzycielko, tutaj w Polsce dziewczyny mają zazwyczaj B-Complex firmy Puritan's Pride ...ale wydaje mi się, że każdy inny będzie dobry, a jak jeszcze zakupisz taki z formułą "time release" to będzie jeszcze lepszy (mniej witaminy B6 będzie usuwane z moczem a więc więcej wykorzystasz).

A poniżej kilka ciekawostek wyczytanych z e-Booka (dopiero zaczęłam go czytać):

Jest 7 czynników wpływających na płeć dziecka:

1) pH - dotyczy to pH wynikającego z diety, hormonów, jonów, suplementów i irygacji. Irygacje nie są tak dobre jak zmiana pH poprzez preparaty przyjmowane doustnie.

2) Minerały - należy zwracać uwagę na wapń, magnez, sód i potas. Minerały powinny być przede wszystkim dostarczane w diecie a na drugim miejscu w suplementach.

3) Dieta - bardzo ważne jest by trzymać się diety podanej w książce kucharskiej (linki podałam w którymś poście), opisanie tej diety zajęło 1000 godzin.

4) Hormony - są kontrolowane przez suplementy oraz dietę. Badania pokazują, że odgrywają one ogromną rolę w planowaniu płci.

5) Suplementy - zostały umieszczone jako jeden z 7 czynników gdyż mają duży wpływ na pozostałe czynniki.

6) Odległość od owulacji - wiele badań wskazuje na to, że nie ma ona znaczenia ale ostatnie 3 badania pokazały, że jednak może mieć znaczenie.

7) Jony - wpływają na polaryzację komórki jajowej oraz pH.

Bardzo ważny jest też śluz i został prawie uznany przez Tamarę jako 8 czynnik, zrezygnowała dlatego iż wzięcie pod uwagę przy staraniach wszystkich podanych powyżej 7 czynników spowoduje, że śluz będzie odpowiedni. Jeśli tak się jednak nie stanie to należy zwracać uwagę by przy staraniach o chłopca śluz był rzadki i rozciągliwy a przy staraniach o dziewczynkę kremowy aż do suchego.

Co ho hormonów to są 3 główne hormony mające wpływ na pleć dziecka: progesteron, estrogen i testosteron. Jeśli starasz się o dziewczynkę to powinnaś mieć niski testosteron, niski estrogen i wysoki progesteron, Twój M powinien mieć niski testosteron i wysoki estrogen. Jeśli o chłopca to powinnaś mieć wysoki estrogen, wysoki progesteron i niski progesteron, Twój M powinien mieć wysoki testosteron i niski estrogen.

Tak więc dziewczyny, faszerujcie swoich M soją i piwkiem żeby podnieść im estrogeny :-D Może jednak to zamiłowanie mojego M do piwka przyniosło mi właśnie szczęście :-D (alkohol obniża poziom testosteronu i podwyższa poziom estrogenu).

Witam Kobitkia!
Daria i Patrysiak suwaczki prześliczne:-D Jak Ja lubię róż:tak: Nie lubię różowej przesady, ale nie wiem na ile mogłabym się opanować jak bym miała córkę:-D
Truskafffka Witaj! To życzę dla Ciebie ślicznej córeczki!
I zapomniałam co miałam jeszcze napisać:cool:
U mnie dziś 28 dc @ brak:eek:

Marzycielko też pisałam do tej Gosi i mój pierwszy syn we wszystkich metodach powinien być dziewczynką, a na 100% był poczęty w połowie miesiąca, wieć te kalendarze to tak róznie się sprawdzają, ale kojarze na pewno, że ona mówiła że tą jej metodę trzeba interpretować na odwrót gdy jest rok przestępny, a 2012 jest, więc tam gdzie dziewczynki to chłopcy:cool:
dokladnie ja tez specjalnie do niej napisalam i wedlug jej 3 kalendarzy moje dziewczynki powinny byc 100% chlopakami a obie byly poczęte w polowie miesiaca ;) a do tego nie były to lata przestępne , wiec nie moglo byc na odwrot ;)

Tak więc dziewczyny, faszerujcie swoich M soją i piwkiem żeby podnieść im estrogeny :-D Może jednak to zamiłowanie mojego M do piwka przyniosło mi właśnie szczęście :-D (alkohol obniża poziom testosteronu i podwyższa poziom estrogenu).
kurcze a moj nie przepada za alkoholem rzadko pije i dwie cory ma ;) heh

Ostatnia edycja:
Martika, Agulek to moze faktycznie to sie nie sprawdza :confused:
mi sie jedynie sprawdzilo ten kalendarz co wkleila tutaj ktoras z dziewczyn Chinese Calendar by Pregnancy Weekly do miesiaca i wieku poczecia dodac 9 miesiecy i tu sie potwierdzilo ;) ,ze rzeczywiscie w lutym i maju tak jak sie urodzily dziewczynki były różowe pola :) a w kwietniu i wrzesniu tak jak byly poczete byly niebieskie pola ;)

jak to mowia na dwoje babka wrozyla ;)

[QUOTECo do poczęcia dziecka na 2 dni przed okresem to jest to niemożliwe][/QUOTE]to ja chyba jestem szczęściara bo zawsze tak robię.
no ale juz czuje objawu zbliżajacej się @ to ja wiem ?

a co piwka to niezbyt to ma sprawdzalnośc bo mój kocha piwo i dwóch wróbelków.:-p

a napisałam do Gosi ale co oznacza,że 3 na 2 metody?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam Kobitkia!
Daria i Patrysiak suwaczki prześliczne:-D Jak Ja lubię róż:tak: Nie lubię różowej przesady, ale nie wiem na ile mogłabym się opanować jak bym miała córkę:-D
Truskafffka Witaj! To życzę dla Ciebie ślicznej córeczki!
I zapomniałam co miałam jeszcze napisać:cool:
U mnie dziś 28 dc @ brak:eek:

to trzymamy kciuki! a kiedy będziesz testować?

reklama
Do góry