Ja to wiem,
Piranha, że chcesz dobrze i wielkie dzięki Ci, że poświęcasz swój cenny czas na szukanie tych informacji. Bardzo Ci za to dziękuję!

Tylko, że nie chcę ja się wkręcać w niepłodność, bo do tej pory, nie miałam z tym problemów. Te moje długie starania o córeczkę, mam wrażenie, że raczej wynikają z tego, że jak ognia unikamy dni płodnych i nie wiem, jak to plemniki M wytrzymują. Tak mnie się wydaje, że główna przyczyna tu tkwi, mogę oczywiście się mylić, bo już wiek nie ten.
Sprawdziłam swoje, notatki, ostani cykl z B-kompleks- 24 dni, poprzedni bez b6-27 dni(faza lutealna 12 lub 13dni), jeszcze poprzedni z b6 26 dni -wtedy brałam b6 prze ileś dni, ale nie pamietam ile (nie wiem ile trwała faza lutealna, bo jeszcze tak dokładnie nie mierzyłam tempki). Jeszcze poprzednie 3 cykle miałam po 30 dni, ale one z castagnusem, on mi cykle wydłużył. Innych nie przytaczam, bo w czasie karmienia i po , to różnie może być z cyklami. Przed zajściem w ostatnią ciązę, cykle miałam, 26-28 dni.
Ja Ci strasznie dziękuję, że tak się starasz dla nas wszystkich i wiem, że masz bardzo dobre intencje

Te wszystkie dane tak naprawdę dotyczą dziewczyn, które mają problem, z za krótka fazą lutealną, a z tymi które mają ją ok, to raczej chyba nie wiadomo.
Znalazłam też coś takiego o przedawkowaniu wit. b6
Niebezpieczne skutki przedawkowania witaminy B6 - Aktywni
i zacytuję
" U niektórych osób uszkodzenia układu nerwowego mogą wystąpić już przy 50 mg chlorowodorku pirydoksyny na dobę, stosowanego przez odpowiednio długi czas"
Tak naprawdę, każda z nas jest inna, każdy ma inny organizm, i co dla jednego może być super, to dla drugiego niekoniecznie.
Uwierz mi, że bardzo chciałabym mieć takie poczucie, że łykam b-kompleks 50 i widzę, że mam super cykl i sprawa załatwiona, tym bardziej, że sprzyja on poczeciu mojej upragnionej córci.
Szkoda, że nie mam wcześniejszych dokładnych pomiarów temperatur, to by mi dużo dało.
I na pewno nie mam zamiaru podważać, to o czym piszesz, czy cytujesz, bo pewno to jest prawda.
Wszyscy Cię tu bardzo szanujemy na tym forum i na pewno ja też i jestem Ci bardzo wdzięczna za to co robisz dla nas
Przepraszam za to całe zamieszanie z tą wit. b6, ale kurka wodna...
Idę na spacer z rodzinką, przyda mi się trochę świeżego powietrza, później zajrzę.