reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
hej cioteczki...powoli wracam do swiata zywych
36_2_53.gif
Dzis ostatni dzien na antybiotyKu..i dzieki Bogu bo sie tak zle po nim czuje!!! chyba za mocny, w kazdym razie moj organizm bardzo zle znosi. Caly weekend stan mial okropny....do tego nic nie jadlam. ze 2kg zeszlo:)))))

mama- olej Ty wszystkich ludzi...co to kogo obchodzi ile chcesz miec dzieci....niektorzy mysla ze jak trzecie dziecko to wpadka a ty mowisz sama ze chcesz wiec to jest mega dziwne.....łech ludzie!!!!

mama a co masz na oknach? bo ja szukam inspiracji;-) my mamy wnetrza w stylu nowoczesnym i maz za zadne skarby nie chcial zgodzic sie na zadne firanki. ale po wielu debatach poszedl na kompromis i godzil sie na makarony, ale te juz strasznie nam sie znudzily:baffled:
chcialym cos nowoczesnego, ale nic nie moge znalesc. panele/ekrany nie wchodzw gre bo juz mielismy projekt i zle to wygladalo. roelty rzymskie tez nie przeszly, zreszta juz mamy rolety zwykle. a moze jakos proste zwykle firany mocno namarszczone, bez niczego- to sie chyba nazywa oreganza? no sama nie wiem.....

kosmopolitan moja siora bawi sie w takie rozne dekoracje ma super zrobione w domu ma leb do tego;/
i powiem ci ze miala te rolety takie gotowe fajnie wygladaly a teraz ma kupuje mateial obszywa go lamowka takie cienki chyba organtyna np dwa kolory bierze zielony i bialy i tak je pozarzuca na karniszu ze nie trzeba ani przypinac ani nic tylko powija w okol dw kolory i super to wyglada jedna ma dlugie drugie ktorkie trudno to wytlumaczyc nie mam ci jak pokazac zdjecia bo nie ma mnie u niej ;/ a nie wiek kiedy pojade al poszukam :)
na dole ma taka roletka pod spodem cala brazowa a na wierzchu z dziurkami iny kolor Zobacz załącznik 425895nie wiem czy widac ale nie mam innego zdjecia a jak pojade do niej to zrobie zdjecia jak ma pozarzucany ten material;p tu sa te z organtyny nie wiem czy zauwazysz bo swiatlo swieci tu ma tak z jednym kolorem Zobacz załącznik 425896

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!

Jak ja nie lubię poniedziałków :-)

Mama05, dużo zdrówka dla Domiego, niech to będzie tylko taki krótkotrwały skok temperatury i niech wszystko szybciutko wraca do normy! Uściskaj go od forumowej ciotki! :-)

Matik, duże szanse na córcię, trzymam kciuki!

Matik, Kosmo, ja też zauważyłam, że w obecnej ciąży włoski mi dużo wolniej odrastają. Piersi w pierwszej ciąży chyba mi się nie powiększyły, w tej przez dłuższy czas też były bez zmian ale teraz są trochę nabrzmiałe i obolałe ...ale pewnie nie ma to związku z płcią gdyż każda ciąża jest inna a objawy to sprawa indywidualna.

MissBella
, no po prostu same ciążowe objawy, trzymam kciuki kochana! &&&&&&&& Ja bym testowała już w niedziele (12 dpo) testem 10 mIU/ml. Na test owu moim zdaniem jeszcze za wcześnie, on działa tak jak testy ciążowe o czułości 10 mIU/ml i wykrywa hCG właśnie od stężenia 10 mIU/ml.

Daria, ja też w pierwszych tygodniach ciąży cały czas zasypiałam, na szczęście już weszłam w ten przyjemniejszy i bardziej bezobjawowy 2 trymestr :-)

Kosmo, miło że o mnie pytasz kochana! Mi się wydaje, że kluczem do sukcesu w planowaniu płci jest zwrócenie uwagi na szereg czynników - a więc i na dietę, i na śluz, i na hormony, i na suplementy, na pH, tryb życia (np. dużo ćwiczeń na wzmocnienie masy mięśniowej podnosi testosteron) i kilka innych. Oczywiście Ty wzięłaś przy planowaniu pod uwagę kilka z powyższych czynników więc córunia murowana :-) Ta druga blada kreska na teście owulacyjnym u Ciebie pokazywała jeszcze zapewne hormon LH (test owulacyjny krzyżuje się z hCG dopiero na poziomie 10 mIU/ml i wówczas kreska jest już bardzo mocna), mi taka blada kreseczka w cyklu potrafiła do @ wyskakiwać na teście (LH powoli spadało), w przypadku ciąży wyskakuje gruba krecha jak przy pozytywnym teście owulacyjnym, tak więc ten drugi test kilka dni przed terminem wykrył Ci już hCG :-) Mi też się już makarony na oknach znudziły :-) Jeszcze 10 dni i ujrzysz córeczkę na ekranie USG, ja tutaj za Twój licznik robię :-)

patrysia, kciuki i różowe fluidki dla Ciebie! ~~~~~~~~ Taka presja otoczenia (nigdy tego nie rozumiałam) faktycznie może być dobijająca.

Aneczko
, kciuki za szybkie i bezbolesne rozwiązanie, byś mogła niebawem już przytulić swoją wyczekaną córeczkę!

tusia, cień na testach owulacyjnych to negatyw w przeciwienstwie do ciążowych, kreski kontrolna i testowa muszą być tak samo zabarwione by był pozytyw. Cień kreski to wykrycie jakiegoś tam poziomu LH w Twoim organizmie, pozytywem jest dopiero pik LH, po którym następuje owulacja. Co do cienia po owulacji to stężenie LH nie spada od razu do zera, u mnie taki cień pojawiał się na teście często aż do @.

Ostatnia edycja:
Kosmo ja mam na oknach plisy(takie harmonijki)-taki rodzaj rolet-mam 2 kolorowe-czyli od góry jak rozsuwasz w dół to jest taki jasny ecru a od dołu mam brąz-mam sporo brązu w salonie..
i zależy co potrzebuję to używam-czy dół czy górę..i rakie same mam w oknie w jadalni-daliśmy 2 lata temu ponad 1400zł ,ale są mega fajne i efekt super!!
a teraz jak bylismy w Ikei to kupiłam zasłony-nie firanki.
takie zasłony ecru-grube w poprzeczne prążki i jakieś liście na tym wytłaczane-pomarszczyłam i szrfą są zebrane..
a wcześniej też miałam makarony-brązowo-beżowe...ale właśni mi sie opatrzyły:))

Czarodziejka dzięki...
no jak mi ktos powie,że z 3cim zaliczyłam wpadkę to zabije........śmiechem ;))) tyle walki a mi tu o wpadce będą gadać hahahaha :)

Daria- @ juz mi sie skonczyl , mialam ze 3 dni tylko i bardzo skąpo....podejrzewam ze to przez antybiotyki i chorobe.

Aneczko Jak dobrze ze zajrzalas!!! Kochanie Ty juz zaraz bedziesz prztulac swoja córeczke!!!!
36_2_84.gif
Juz tylko chwilke. Zycze Ci kochanie szybciutkiego porodu a potem wielkiej wielkiej radosci!!!!!!!!!
No wlasnie i ciekawe co u Beatki....mysle ze juz moze byc po porodzie!!!!! Szkoda ze nie ma z nia kontaktu

Patrysiak mysle ze u Ciebie bedzie babeczka!!!!! Trzymam mocno Kciuki!!!!!!!!!!!!!!
15_3_41.gif

reklama
Do góry