reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
piranha wystarczy zwykla oliwka:tak: ja uzywam akurat jakiejs z rossmana dla kobiet wciazy ale nie wazne jaka, wazny by to byla oliwka. w w pierwszej ciazy na poczatku stosowalm same najdrozsze proeparaty, mustelle tez ale kiedys mi podpowiedziala kolezanka kosmetyczka zeby uzywac oliwki i to wystarczy. no to przeszlam na oliwke i nie mam zadnego rozstepu.
teraz tez tak robie:tak:

Kosmo znalazłam te moje zasłony ,ale brązowe
image2362.jpg

nie wiem czy da się powiększyć fotkę żeby zobaczyć wzór...

leeeeeceee

Witam...
zimowo, poniedziałkowo..ehh byle do piątku hehe

Kosmo my juz sanki zaliczyliśmy:tak:
kciuki standardowo cały czas mocno zaciśnięte... będzie dziewczynka :)
MAmo05 zdrówka dla synka, no i kciuki zaciśnięte za poztywny i przyjemny cykl :-)
Matik to wesoło macie z chłopakami, teraz trzeba trochę poczekać i ujawnić kto tam w brzuszku mieszka, trzymam kciuki żeby była siostrzyczka dla chłopaków
MissBella no proszę normalnie już mam ochotę skakać do góry hehe
za II kreseczki kciuki na maksa zaciśnięte
czekanie jest najgorsze ...ehhh
Kinga praca praca, nie ma spokoju
może z domu uda ci się poklikać ;)
Patrysiak kawkę wypiję za marzenia dziewczynkowe, oby nam wszystkim się udało:-D
Czarodziejka witaj wśród żywych;-)
Piranha może spróbuj Krzysia rano wcześniej budzić?

...coś jeszcze miałam pisac i zapomniała, sporo nabazgrałyście :-D

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny!

Mama05, faktycznie strasznie wydajna ta Mustela, myslałam, że do końca ciąży to kilka opakowań będę musiała zakupić. Może się skuszę :-), muszę przemyśleć czy zakupić Mustelę czy po prostu oliwkę jak radzi Kosmo i Daria.

Daria, to dokładnie ta oliwka ale jak znam życie to okaże się, że ten sklep nie ma jej już na stanie, niestety rzadko które sklepy internetowe pokazują rzeczywiste stany magazynowe - dokonujesz zakupu a tu zonk, produktu nie ma i w najgorszym wypadku musisz na niego poczekać :-) A tej maści jakoś się boję ze względu na obecność witaminy A (która to może w nadmiarze uszkodzić płód) ...ale ja już taka panikara jestem :-)

truskaffka ja mam zamiar zmolestowac meza na spacer sankami;-) narobilas ochoty:tak:

piranha
mi kosmetyczka mowila ze wazne zeby skora caly czas byla nawilzona,a Oliwka daje najwiecej takiego nawilzenia. oczywiscie to nie znaczyze inne preparaty sa zle, tylko po co inwestowac skoro jest tani a dosc skuteczny sposob:tak:

ja używam eucerin oliwka dla kobiet w ciąży i na rozstępy już istniejące, używałam przed zajściem i mam wrażenie że skóra jest jędrniejsza oczywiście bez przesady ale oby nie było gorzej :)

dziewczyny, ja w obydwu ciążach używałam fissan- kupowałam w aptece, cena ok. 20zł (ale jakoś specjalnie wydajny nie był) i nie mam żadnych rozstępów. A w każdej ciąży bardzo dużo tyłam (ok 20kg). Smarowałam się tym fissanem też kilka tyg po porodzie, bo ja potem dość szybko chudłam i nie chciałam żeby mi się cellulit zrobił.

WITAM :)

Ja oliwkę z Nivea a potem balsam z Eveline ;))po dwoch ciążach mam ale nike gdzie w sumie są one z pierwszej ciąży ...

reklama
Kosmo zachęcam zachęcam, ubaw po pachy, można odreagować, oderwać sie od codzienności i myślenia:-D

co do rozstępów, bo zawsze mi się śmiać chce...ja nie mam ani jednago malusieńkiego rozstępu po ciąży na brzuchu, piersiach...za to wiecie gdzie mi wyszły?... NA PUPIE buhaha

Piranha znalazłam w apteczce domowej wit. B6 i magnez, no i mamy kwas foliowy. Możemy brać to zanim B complex przyjdzie?
na opakowaniu tego magnezu i B6 pisze że w jednej tabletce jest 56,25mg magnezu i 1,4mg wit. B6

Do góry