reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Cześć Wam

Szybko przeczytałam , co napisałyście.

Mama05- oj, muszę Ci powiedzieć, że mój najmłodszy synek w ubiegłym roku, tez miał podejrzenie mononuklezy. Miał wyską temperaturę, i my nic oprócz tego nie widzielismy innych objawów.
Jak poszlismy do lekarza, to przestraszył nas na maksa, że różne rzeczy ma powiększne, m.in. sledzionę, węzły chłonne, nadżerki w jamie ustne i mamy natychmiast dać antybiotyk. A , że ja jestem antylekowa, i nie cierpię antybiotyków,(lekarz nie był pewien, czy to inf. wirosowa, czy bakteryjna) więc pojechalismy na ostry dyzur do szpitala. Tam zrobiono , mu badania krwi, i tu bardzo ważne jest CRP, które potwierdza, bądź wyklucza infekcję bakteryjną. A tylko w takim przypadku podajemy antybiotyk. No i z krwi( crp) wyszło, że jest to infekcja wirusowa, i lekarz, powiedział, że bardzo dobrze, że nie podałam antybiotyku, bo on podejrzewa mononukleozę, a w przypadku podania antybiotyku , stan by dziecka się pogorszył. Przepraszam, ale nie świadczy to dobrze o tej lekarce, że przy podejrzeniu mononuklezy podaje antybiotyK. Dziecku po paru dniach wszystko samo przeszło, bez żadnych lekarstw.
Ja obiecałam sobie, że nie podam juz dziecku antybiotyku bez zrobienia crp z krwi.
Trzymam kciuki, za syneczka&&&&&&&&&, co by się polepszyło, bo wiem jak to jest jak dziecko choruje...
Piranha- dzięki za pamięć. Wyniki, będą dopiero po 17. Na pewno się z nimi podzielę z Wami ;-)
A ja też słyszałam, że jednak oliwka najlepsza, ja tez stosowałam.

Sorry, że wiecej na razie nie popiszę, ale lecę obiadek robić. w miarę mozliwości, będę podcztywać:-)

reklama
Gal cześć i dziękuje badzo...
patrze na ten antybiotyk i coraz bardziej sie utwierdzam w przekonaniu ,żeby go nie dawać...
a ona zleciła własnie badanie
crp
rozszerzoną morfologię
mocz
i cos jeszcze z krwi ale za cholerke tego nie rozczytam-napisane maczkiem jakby się mrówka zesr....ała;):)

dałam Mu heviran i przy nim zostanę..ewentualnie leki przeciwgorączkowe..poszukam herbaty z lipy...
przeczekam te 2 dni do wyników badań!

truskafffko, podeślij listę, chętnie zerknę i pomogę :-)

Mama05
, ale mi żal Twojego synka z tą wysoką gorączką :-(, oby to była jakaś błahostka a nie żadna mononukleoza. Będę mocno trzymać kciuki za Domiego w środę i za Ciebie w czwartek kochana! A Krzysiu miał niedawno tylko godzinną drzemkę od 14 do 15, oby udało mi się wieczorkiem wcześniej położyć go spać i nareszcie wyrwać się jakoś z tego zaklętego koła :-) Może pojedziemy dziś z Krzysiem po obiedzie razem tramwajem w odwiedziny do ciotki, do przystanku spory kawałek to się mały dotleni i wymęczy :-)

Mama05- no to wstrzymaj się kochana, aż będzie wynik, jak crp będzie podwyższone, no to juz trudno.... i podaj. A kiedy będą wyniki?
Ja to też jestem trochę przewrażliwiona, na punkcie antybiotyków, i nawet postanowiłam, że wrazie jak dziecko będzie chore, to nawet wezwę pielęgniarkę, do domu, a sa takie, co przyjeżdżają i na miejscu robią i wynik praktycznie od razu, a kosztuje to kilkadziesiąt zł, co by mieć pewność i dziecka niepotrzebnie nie faszerować. Dawaj znać co i jak:tak:

Ach, już doczytałam , że dopiero za dwa dni, długo...
A spróbuj poszukać w necie, czy gdzieś nie robią od ręki, może do domu, by ktoś przyjechał, bo jak dziecko cierpi, to dobrze by było wiedziec...

Ostatnia edycja:
A, i ja jestem z tych co by za szybko dziecku gorączki nie zbijać do 39 stopni tak robię..., bo organizm w ten sposób tłucze bakterie i wirusy...

Pirania dzięki,utule Go od Ciebie ;)
a Tobie przyjemnej wycieczki zycze ,oby sie Krzyś zmeczył i ładnie zasnął wieczorkiem;)

Gal ja też nie zbijam jak Zuza sporadycznie dostanie bo Ona ma 38 góra ,ale Domi ma 40 i to mierzone pod pachą(w doopce było by ponad 41) TO NIE MA NA CO CZEKAC ,ŻEBY MI CZASEM DRGAWEK NIE DOSTAŁ...Ja tez nie jestem skora do antybiotyków-sama miałam dopiero 2 a mam 33 lata zaraz..
a na przyjazd kogos nie ma szans..a poza tym u nas i tak wioza do labo.do Poznania lub pobliskiej miejscowości-u nas nie ma labo wiec i tak trzeba czekać..
teraz czuje sie dobrze bo zadziałały przeciwgorączkowe...może sam heviran pomorze...

mama trzymma kciuki za zdrowko Dominisia:tak: i zeby wyniki byly dobre:tak:

a my odbylismy rodzinny spacer z sankami:tak: super wyprawa, tylko ze synek pol drogi spal:szok: no ciekawa jestem o ktorej pojdzie spac????????????

Mama05- no tak, ja przy 40 też się boję drgawek, wiadomo...
U Ciebie, pozostaje jeszcze opcja z ostrym dyżurem wszpitalu, mogłabyś powiedZieć , ze dziecko bardzo chore, lekarz podejrzewa mononukleozę, i podał antybiotyk, a Ty już nie wiesz co robić. Tak tylko myslę, do rozważenia, bo wiadomo, kazdy ma inny dostęp w tej służbkie zdrowia.
Myslę o Was caly czas, aby sie polepszyło...

A ja niedługo wychodzę odebrać wyniki, i ciekawe jak wyjdą. Pierwszy raz w życiu robiłam takie hormony i kompletnie nie wiem czego moge się spodziewać. Najgorsze w tym wszystkim jest, że zrobione w moim najkrótszym cyklu w życiu. Aj, zachciało mi się dzieci na starość....

reklama
Kosmo- dzieki w imieniu synka..
a Ty zaliczyłas super spacer a spanko na świerzym powietrzu jest mega zdrowe ;))synek wie co dobre ;):)

Daria dzięki...
a czopek daję Mu na noc-efferalgan 150..

Gal- dzięki za ciepłe mysli!
&&&&&&&&&&&&&&& za wyniki staruszko;):):)
r015.gif
r015.gif

wiesz-to tak żartem:)) bo ja też nie pierwszej młodości hahahaha

no a w ogóle to mam dylemat..własnie przeczytałam u Zuzy w dzienniczku ,że w czwartek na 17.00 ...ma wywiadówkę a ja na 17.15 mam gina i co mam zrobić????????????? fak!!

PIRANIA DZIĘKUJĘ!!:):):)

Do góry