reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha- komentuj please.........

Gal hahahahahaha-ta nasza Pirania to sie ma z nami ;))
wiem,że lh do fsh najlepiej jak jest 1 ..ale Ty masz tylko nieznacznie wyższy wiec myslę ,że jest oki;))

a &&&&&&&&&& bedę trzymała aż do II krech na teście ;)

Truskafffka no ja jeszcze czekam na b complex100 i na calcium
a teraz widze Ty kompletujesz arsenał;)

reklama
Mama05- ano ma się z nami.... Dobra z niej osóbka, żadnej nie zostawi w potrzebie:tak:

Wielkie dzięki za kciuki, bardzo się przydadzą, bo sił jako staruszka coraz mniej....:-D

Oczywiście ja też zaciskam za Ciebie, że aż mnie bolą ręce od tego ściskania kciuków...:-)

Miss Bella, proszę , proszę, tylko tak dalej, jeszcze pare dni i dowiesz się, że zostaniesz mamusią:-D

truskafffko, Twoja lista jest bardzo dobrze przygotowana, teraz tylko wyczekiwać bociana z pakuneczkiem w różowym kocyku :-) Dodatkowego Mg nie bierz, zalecane spożycie przy diecie dziewczynkowej to do 300 mg a właśnie tyle zawierają 2 tabletki Calcium Citrate, do tego Ca : Mg musi wynosić 2 :1. Witaminę C łykaj raz dziennie. Co do żurawiny to nie łykałam jej nigdy i bladego pojęcia nie mam, trzymałabym się zalecanych dawek podanych na opakowaniu. W B-Complexie będziesz mieć 800 mcg kwasu foliowego więc więcej nie potrzebujesz. Co do M to podobno zaleca się by łykał Ca i Mg w takich dawkach jak Ty, ja mojemu dawałam tylko raz dziennie Neomag forte. Niech też łyka 1000 mg witaminy C dziennie.

Gal, według mnie wyniki masz super, tylko pozazdrościć!!! :-) A rezerwę komórek jajowych masz bardzo bogatą, dużo zasobniejszą jak ja
t2014.gif

truskafffko, potrzebujesz dziennie ekwiwalent 1500-10000 mg świeżych owoców żurawiny, na opakowaniu Twoich tabletek jest napisane jaki to ekwiwalent? :-)

Piranha- bardzo Ci dziękuję :tak:, to mnie pocieszyło, bo ostatnio, trochę kiepsko z moim samopoczuciem było.
A z czego wnioskujesz, że mam dużą rezerwę jajnikową?
A czy ten testosteron, to jest dziewczynkowy, czy za wysoki?

No i tak sobie teraz myślę, że chyba racje w tym miałam , że problem jest z plemnikami mojego M. Pewno nie byłoby problemu, gdybyśmy starali się w owulację, atak kicha...

Matik a skora zaczele cie tak swedziec w ciazy? czy juz wczesniej tez tak mialas?
Bo jesli w ciazy, to moja siostra miala podobnie, tez ja tak skora swedziala i sie okazalo ze to holestaza.

Mama05- działam, działami i wydziałać jakoś nie mogę :-D

Matik, Czarodzijka- cholestaza to raczej później sie objawia, wtedy rzeczywiście swędzi, a Ty Matik masz dopiero początek ciąży, więc myślę, że to nie to.
Najlepiej przejść się do gina, może transaminazy wątrobowe zlecić, ale przejmować sie nie masz co , bo cholestaza to później daje objawy:-)

oj nie strasz , ale muszę zwrócić na to uwagę
rok temu wykryto u mnie helikobakter i jest podejrzenie wrzodów no i jeszcze przepuklina pępkowa którą można schować dzięki ciąży choć nie koniecznie :(

Ostatnia edycja:
reklama
Gal to tak jak ja-dziergam ,dziergam i póki co nic....

Matik a nie zmieniłas proszku albo płynu do płukania??czasem to podrażnia szczególnie ,że w ciąży skóra wrażliwsza..

Do góry