reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal, masz ładne, niskie FSH a im wyższe tym ciężej zajść w ciążę, FSH 9-12 to zmniejszona rezerwa jajnikowa (moja siostra ma już FSH powyżej 10 ale zarówno moja mama jak i babcia miały menopauzę bardzo wcześnie, w wieku 40 lat), powyżej 12 to kończąca się rezerwa jajnikowa i wówczas już ciężko zajść w ciążę, ja miałam jakoś 7 z kawałkiem (śmieję się, że zaoszczędziłam na komórkach jajowych łykając przez kilka lat pigułki anty :-D). Ważne by nie było mniejsze jak 3 bo może to oznaczać niewydolność przysadki. Testosteron masz bardzo ładny i według mnie jak najbardziej dziewczynkowy :-) Chyba faktycznie problemem może być przeżywalność plemników Twojego M, u mnie też to był problem, nie udawało się nawet przy zbliżeniu przez kilka cykli na 2 dni od owulki, udało się dopiero około 24h przed owulacją (i po doładowaniu jego plemników L-karnityną, macą, koenzymem Q10, witaminami FertilMan, B-50), zadbałam jednak o niskie pH (chyba bo go nie mierzyłam :-D, przez jakieś 12h przed owulką śluz był już gęsty i lepki więc raczej miał niskie pH, być może był dłużej taki ale akurat wcześniej to ja sobie smacznie spałam :-D) i jest dziewucha ...to znaczy mam nadzieję że jest, tak na 100% uwierzę chyba dopiero 4 lutego na USG połówkowym i mam nadzieję, że będę już musiała zmieniać suwaczka z powrotem na niebieski :-)

Matik, mnie pod koniec pierwszej ciąży też skóra brzucha swędziała ale to podobno od rozciągania się, swędzi często przed pojawieniem się rozstępów, smarowałam się wtedy jak opętana oliwką i pomagało :-) Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk, z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu. Też mam przepuklinę pępkową :-(, już w pierwszej ciąży zauważyłam, że mięśnie brzucha się rozeszły, kiedy je napinałam to brzuch przybierał kształt podobny odrobinę do "trójkąta".

Ostatnia edycja:
reklama
hej:-)
Podczytuje was systematycznie,choc czasem ciezko was nadgonic.
I jakos nie mam weny do pisania.
Kregoslup mi nawala.
Brzuch mi tak wywalilo,ze szok.:szok:
Nawet z chlopakami takiego nie mialam.

Matik-na poczatku ciazy tez mialam swedzenie skory.
Do tego stopnia,ze budzilam sie w nocy i myslalam,ze zadrapie sie na smierc.
Bylam nawet u dermatologa.I stwierdzil,ze to tylko hormony.
Smarowalam sie taka mascia robiona w aptece na zamowienie,bezpieczna dla kobiet w ciazy.I po paru dniach przeszlo.
Tez mialam podejrzenie,ze to cholestaza.
Ale dowiedzialam sie ,ze dotyka ona kobiety ciazy najczesciej w III trymestrze.

Dziewczyny trzymam za wszystkie mocne kciuki.&&&&&&&&&&&&&&&
Kosmo- niedlugo masz USG .....szczegolnie dla ciebie moc fluidikow ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
mama-wstawie jutro,bo aparat mam w aucie.
A moj M pojechal do pracy i przyjedzie dopiero ok 23.
A ja pewnie bede juz smacznie spac;-)

Dido, ja testem dopiero w 18 tygodniu a mój brzuch wygląda jak u niektórych dziewczyn pod koniec ciąży ;-) (podobno w 2 ciąży brzuch szybciej rośnie ale żeby aż tak?). Ruchy maleństwa czuję dość rzadko (Kosmo, Ty często je czujesz?), pocieszam się, że może przez ten duży brzuch - dzidzia ma więcej miejsca ;-) Niestety też kręgosłup mi dokucza.

Mama05 no dokładnie hehe kompletuje arsenał, D się śmieje że jak tak wzmocnimy żołnierzy to będzie strzelał bliźniakami:-D
jeszcze na ten Sylk poluję...ehhh
biedny Dominik:-( przytulasy i zdrowe fluidki dla niego
Piranha dzięki wielkie
czyli D powinien też brać ten calcium citrate? czy wystarczy neomag forte?
co do żurawiny..to jeszcze nie nabyłam, ale jak będę w aptece to spytam co tam na opakowaniu piszą;-)

a jeszcze pytanko o sylka- jak długo on działa? jak już zacznę nim zakwaszać, to np raz dziennie wystarczy?

Gal Mamo05 działać działać, od nadmairu działania głowa nie boli hiehie
POWODZENIA!!

Dido witam :) też uśmiecham się o fotkę brzusia, jejku jak mi się podobają kobiety w ciąży:sorry2:
Piranha...
ty też wrzucaj fotkę:tak:

mama-a propo mononukleozy.
Moj Kacper tez mial.
Chyba przez tydzien mial prawie 40st.
I dostal tylko cos na zbicie temperatury.
Mial duzo pic i odpoczywac.
Wiem,ze antybiotyku sie nie podaje bo to moze jeszcze pogorszyc.

zdrowka dla synka.

Ciekawe jak tam Beatka???
Ma ktoras z nia kontakt???

Ostatnia edycja:
reklama
dido kochana, no i jak mam Ci dziekowac za taka ilosc dziewczynkowych fluidkow:sorry2: dziekuje , dziekuje, dziekuje:tak::tak::tak: a jak Ty sie w ogole czujesz pozatym kregoslupem?

matik mnie w pierwszej ciazy tez swedziala skora (tylko nie az na takim poczatku) i sama nie wiem co to bylo, ale przeszlo po jakims czasie. pozatym inne mamy z forum na ktorym sie udzielalam tez pisaly ze mialy świat skory i nie bylo to nic groznego.

mama ciagle mysle o Dominiku:-( mama nadzieje ze w nocy nie bedzie goraczkowal:tak:

piranha od 17 tygnida czulam ruchy regularnie- takie pukanie. ale od weekednu nie czuje juz tak regularnie hmmmmm Tzn czuje, ale mniej- dziwne , co? no ale sasiadka mnie pocieszyla ze ona jest w 23 tc i zdecydownie mniej ruchow czuje odemnie a pukanie czuje dopiero od tego tygodnia. jak byla na polowkowym to lekarz jej powiedzial ze ma sie nie martwic bo dziecko ma jeszcze duzo miejsca:tak:u mnie bruszek jeszcze nie jest duzy wiec pewnie dlatego czuje bardziej te ruchy?

Do góry