Piranha
Fanka BB :)
Gal, masz ładne, niskie FSH a im wyższe tym ciężej zajść w ciążę, FSH 9-12 to zmniejszona rezerwa jajnikowa (moja siostra ma już FSH powyżej 10 ale zarówno moja mama jak i babcia miały menopauzę bardzo wcześnie, w wieku 40 lat), powyżej 12 to kończąca się rezerwa jajnikowa i wówczas już ciężko zajść w ciążę, ja miałam jakoś 7 z kawałkiem (śmieję się, że zaoszczędziłam na komórkach jajowych łykając przez kilka lat pigułki anty
). Ważne by nie było mniejsze jak 3 bo może to oznaczać niewydolność przysadki. Testosteron masz bardzo ładny i według mnie jak najbardziej dziewczynkowy :-) Chyba faktycznie problemem może być przeżywalność plemników Twojego M, u mnie też to był problem, nie udawało się nawet przy zbliżeniu przez kilka cykli na 2 dni od owulki, udało się dopiero około 24h przed owulacją (i po doładowaniu jego plemników L-karnityną, macą, koenzymem Q10, witaminami FertilMan, B-50), zadbałam jednak o niskie pH (chyba bo go nie mierzyłam
, przez jakieś 12h przed owulką śluz był już gęsty i lepki więc raczej miał niskie pH, być może był dłużej taki ale akurat wcześniej to ja sobie smacznie spałam
) i jest dziewucha ...to znaczy mam nadzieję że jest, tak na 100% uwierzę chyba dopiero 4 lutego na USG połówkowym i mam nadzieję, że będę już musiała zmieniać suwaczka z powrotem na niebieski :-)
Matik, mnie pod koniec pierwszej ciąży też skóra brzucha swędziała ale to podobno od rozciągania się, swędzi często przed pojawieniem się rozstępów, smarowałam się wtedy jak opętana oliwką i pomagało :-) Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk, z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu. Też mam przepuklinę pępkową :-(, już w pierwszej ciąży zauważyłam, że mięśnie brzucha się rozeszły, kiedy je napinałam to brzuch przybierał kształt podobny odrobinę do "trójkąta".

Matik, mnie pod koniec pierwszej ciąży też skóra brzucha swędziała ale to podobno od rozciągania się, swędzi często przed pojawieniem się rozstępów, smarowałam się wtedy jak opętana oliwką i pomagało :-) Cholestaza ciążowa zaczyna się od uporczywego swędzenia stóp i rąk, z czasem świąd może objąć również tułów, a nawet skórę szyi, twarzy i uszu. Też mam przepuklinę pępkową :-(, już w pierwszej ciąży zauważyłam, że mięśnie brzucha się rozeszły, kiedy je napinałam to brzuch przybierał kształt podobny odrobinę do "trójkąta".
Ostatnia edycja: