reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama05 jejku jaki biedaczek z Dominika:-( zdrówka dużo, żeby to nic poważnego nie było
Piranha o jeeejeje:cool2: teraz będę miała już większe luzy, to wyciągam notatki i ci naprodukuje hehe
Krzysio niech się wybiega, dotleni..i trzymam kciuki za spokojny wieczór z mężem i śpiącym synkiem ;-)

reklama
Mama05, czyżby już doszło? :-) Jeśli tak to tempo błyskawicy normalnie, przecież wysyłka była w piątek tuż przed zamknięciem urzędu pocztowego :-), mam nadzieję, że fluidki ciążowe Ciebie dopadły!!! :-D

Gal, kciuki za wyniki!!! A robiłaś je już w nowym cyklu więc poprzedni krótki nie powinien mieć na nie wpływu, oby wszystko wyszło Ci idealnie! &&&&&&&&&&&&&&&&&

truskafffko, dzięki kochana! Niestety dziś siedzimy z Krzysiem w domku, za dużo czasu zeszło na robieniu i jedzeniu obiadu, zanim byśmy dojechali tam tramwajem (kawał drogi) to minęłabym się z mężem wracającym z pracy, a liczyłam, że nas zabierze z powrotem samochodem :-) ...w inny dzień w tygodniu zrobimy sobie taką wyprawę, Krzysiu nigdy nie jechał tramwajem i ciekawa jestem czy mu się spodoba :-)

Ostatnia edycja:
Kosmo Mati jak był młodszy to też w sankach zasypiał, musieliśmy mu urządzać dzikie wyprawy, bo przy monotonnej jeździe łebek zaraz leciał w dół hehe
ale fajnie tak się wyrwać na biały puch no nie? :-D
Gal kciuki zaciśnięte za dobre wyniki i przylatuj szybko z wieściami
Daria może i do was dotrze biały puch :cool2:
Mamo05
no tak..zycie by było za proste, zawsze musi się coś skomplikować, ale uda wam się tak to wszystko ułożyć żey dobrze było ;-)

miss.bella u mnie tez tak bylo , dopiero na pare dni przed @ wyszly 2 grube krechy:tak:

truskaffka wierz mi to nei byla monotonna jazda:-D ale to synkowi nie przeszkadzalo w spaniu:-D

MissBella, zdecydowanie za wcześnie, dziś masz 6 dpo, tak? Zarodek najwcześniej zagnieżdża się w 5 dpo (niektórzy piszą, że może się to zdarzyć już w 4 dpo ale to raczej rzadko) ale najczęściej jest to 7-10 dpo, hormon hCG zaczyna być produkowany dopiero po implantacji i muszą minąć 2-3 dni zanim osiągnie stężenie 10 mIU/ml i test go wykryje. Test owulacyjny krzyżuje się z hCG dopiero na poziomie 10 mIU/ml więc wcześniej nie wykryje Ci ciąży, gdy już ją wykryje to kreski testowa i kontrolna będą minimum tak samo zabarwione. A to, że po owulacji wychodzi słaba kreska na teście owulacyjnym to normalne gdyż poziom LH nie spada od razu do zera i testy cały czas wykrywają niewielkie stężenie tego hormonu. Ja mam przeczucie, że za kilka dni zawita do Ciebie bociek z pakuneczkiem więc zaciskamy kciuki i czekamy cierpliwie na Twoje testowanie! :-)

Ostatnia edycja:
Piranha no to siup...
Kupujemy:
complex B-50 Now B-50 250tab najlepszy zesta witaminy B EKOPAK (2039420699) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
calcium Citrate CALCIUM CITRATE WAPŃ + WIT. D MOCNE KOŚCI, SERCE (2043288634) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Wit. C Witamina C 1000mg w kapsułkach! 100kaps. z owoców (2049766302) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja wcinam:
- B-50 2xdziennie
- Calcium Citrate też 2x dziennie?
- tą wit. C raz dziennie?
- żurawinę w tabletkach raz dziennie?
Co z dodatkowym magnezem? mam coś jeszcze kupować czy ten calcium citrate wystarczy?
Kwasu foliowego ekstra już nie biorę, bo odpowiednia dawka będzie w B-complexie, tak?

mąż wcina:
- B-50 raz dziennie na pewno
i co dalej?
- neomag forte raz dziennie?
- wit C? czy calcium citrate? i ile razy dziennie

Kosmo to synek ma niezłe spanie hehe

MissBella cierpliwości, wiem łatwo się mówi hehe
ale ja też czuję II krechy u ciebie :-)

Jestem, ale emocje...

Przepisuję:

estrdiol- 30,4 norma( 12,5-166)
FSH- 4,98 (3,03-8,08)