reklama
Piranha
Fanka BB :)
truskafffko, pewnie, że możecie łykać, co prawda tak śladowe ilości B6 nie wpłyną na Twój cykl i poziom progesteronu ale zawsze to cenne witaminki i dziewczynkowy magnez :-) ...no chyba, że Ty już łykasz Mg w tym cytrynianie wapnia - wówczas bym nie łykała gdyż Ca : Mg powinno wynosić 2 : 1.
truskafffka
nie, ja jeszcze nie mam żadnych witaminek, dopiero gromadzętruskafffko, pewnie, że możecie łykać, co prawda tak śladowe ilości B6 nie wpłyną na Twój cykl i poziom progesteronu ale zawsze to cenne witaminki i dziewczynkowy magnez :-) ...no chyba, że Ty już łykasz Mg w tym cytrynianie wapnia - wówczas bym nie łykała gdyż Ca : Mg powinno wynosić 2 : 1.

a te po prostu znalazłam w apteczce i mi się żarówka zaświeciła

także dopóki nie zgromadzę "dziewczynkowych" polecanych witaminek
bralibyśmy z mężem po dwie tabletki dziennie tego magnezu z B6 i raz dziennie folik, ok?
jak potem będę miała więcej czasu w pracy, to napiszę ci listę suplementów które chcemy kupić, żebyś przejrzała i napisała czy jest ok, dobrze?

K
Kinga85
Gość
Kinga praca praca, nie ma spokoju
może z domu uda ci się poklikać![]()
no pracy mamy full w firmie.
zaraz lece do domu do psa i po syna.. potem jeszcze robota.
wieczorem może sie uda mi zajrzeć na bb nie wiem.
wogóle bardzo źle sie dziś czuję
może to przed owu tak nie wiem:/ dawno tak mocno jajników nie czułam..
do następnego razu dziewczyny
papa
mama05
prrrryy szaaaalona :))
jestem...generalnie jest to co pisałam -czyli nic,tylko gorączka.
podejrzewa mononukleozę,dała skierowanie na jutro na badanie moczu i krwi-wyniki będą w środę i w środę do kontroli.
dała zinnat-antybiotyk i heviran tabletki..
właśnie Mikuś zasnął..
w aptece zostawiłam 100zł -realizują recepty ,ale 100% płacisz;/;/;/
podejrzewa mononukleozę,dała skierowanie na jutro na badanie moczu i krwi-wyniki będą w środę i w środę do kontroli.
dała zinnat-antybiotyk i heviran tabletki..
właśnie Mikuś zasnął..
w aptece zostawiłam 100zł -realizują recepty ,ale 100% płacisz;/;/;/
Czarodziejka
mama- ja sie tak wyKosztowalam w sobote za 3 leki...100 zeta peklo...o prywatnej wizycie nie wspominajac!!!!!
u mnie najdrozszy byl steryd do nosa bo 60 zl. no ale co mialam zrobic jak samopoczucie bylo do bani, teraz przynajmniej zyje
Rozumiem ze to Twoj synek chory????
Zdrowka dla niego oby to nie byla zadna mononukleoza!!!!!!!!!!!!!!!
przypomnialo mi sie ze rok temu moj maciej mial tylko goraczke!!!! trwalo to z 5, 6 dni, dziecko oslabione, rozbite ale nic tylko goraczka.
lekarz kazal dawac naprzemian nurofen z paracetamolem co 4,5 h i po tych 5 dniach przeszlo jak reka odjal...a juz chcieli muantybiotyk ladowac. Okazalo sie ze to byla jakas sprawa wirusowa!!!!!
Monico- Kochanie Ty tez zaraz bedziesz sie rozdwajac!!!! Boziu jak ten czas przelecial...powiedzcie mi kiedy?!!!!!!!
No a z tym moimi @ to mam jazdy...odwieczna schiza ze moge byc w ciazy
Moj maz nie ma juz do mnie sil pod tym wzgledem...mowi ze co miesiac mam urojoją ciaze
)))))
Kinga - to poodpoczywaj dzis troche....moze to owulka a moze jakies patałajstwo sie przytargalo..tyle teraz tego jest!
u mnie najdrozszy byl steryd do nosa bo 60 zl. no ale co mialam zrobic jak samopoczucie bylo do bani, teraz przynajmniej zyje
Rozumiem ze to Twoj synek chory????
Zdrowka dla niego oby to nie byla zadna mononukleoza!!!!!!!!!!!!!!!
przypomnialo mi sie ze rok temu moj maciej mial tylko goraczke!!!! trwalo to z 5, 6 dni, dziecko oslabione, rozbite ale nic tylko goraczka.
lekarz kazal dawac naprzemian nurofen z paracetamolem co 4,5 h i po tych 5 dniach przeszlo jak reka odjal...a juz chcieli muantybiotyk ladowac. Okazalo sie ze to byla jakas sprawa wirusowa!!!!!
Monico- Kochanie Ty tez zaraz bedziesz sie rozdwajac!!!! Boziu jak ten czas przelecial...powiedzcie mi kiedy?!!!!!!!

No a z tym moimi @ to mam jazdy...odwieczna schiza ze moge byc w ciazy
Moj maz nie ma juz do mnie sil pod tym wzgledem...mowi ze co miesiac mam urojoją ciaze
Kinga - to poodpoczywaj dzis troche....moze to owulka a moze jakies patałajstwo sie przytargalo..tyle teraz tego jest!
Ostatnia edycja:
mama05
Czarodziejka-tak,mój krasnal chory
najgorsza u Niego ta gorączka bo On jak gorączkuje to od razu na maxa-40 stopni pod pachą..a wtedy ma drgawki,przelewa się przez ręce jest purpurowy na twarzy....no i ciężko zbić taka gorączkę..
też mam nadzieję ,że wyniki w środę nie potwierdza tej mononukleozy..
to Ty też nieźle na leki wydałaś...
najgorsza u Niego ta gorączka bo On jak gorączkuje to od razu na maxa-40 stopni pod pachą..a wtedy ma drgawki,przelewa się przez ręce jest purpurowy na twarzy....no i ciężko zbić taka gorączkę..
też mam nadzieję ,że wyniki w środę nie potwierdza tej mononukleozy..
to Ty też nieźle na leki wydałaś...
Czarodziejka
mama- trzymam Kciuki o pozytywne wyniki..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mama05
Dziękuję ...
reklama
mama05
byłam z Bono na spacerku..
a w ogóle to na 17.15 umówiłam sie w czwartek do gina-mamy w przychodni nowa babeczkę (pisałam Wam o tamtym ginku ostatnio jakie mi rzeczy wygadywał)może Ona bedzie lepsza-zrobie sobie cytologię i może zrobi mi usg -będę akurat w 10d.c. to tak w sam raz na usg
a w ogóle to na 17.15 umówiłam sie w czwartek do gina-mamy w przychodni nowa babeczkę (pisałam Wam o tamtym ginku ostatnio jakie mi rzeczy wygadywał)może Ona bedzie lepsza-zrobie sobie cytologię i może zrobi mi usg -będę akurat w 10d.c. to tak w sam raz na usg
Podziel się: