reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzięki raz jeszcze dziewczyny! Chyba kupię zatem oliwkę, u mnie też w pierwszej ciąży świetnie się sprawdziła, ta co stosowałam była w żelu i wygodnie się ją nakładało :-)

Gal, jak tam Twoje wyniki hormonów?

reklama
truskafffko, pewnie, że możecie łykać, co prawda tak śladowe ilości B6 nie wpłyną na Twój cykl i poziom progesteronu ale zawsze to cenne witaminki i dziewczynkowy magnez :-) ...no chyba, że Ty już łykasz Mg w tym cytrynianie wapnia - wówczas bym nie łykała gdyż Ca : Mg powinno wynosić 2 : 1.

truskafffko, pewnie, że możecie łykać, co prawda tak śladowe ilości B6 nie wpłyną na Twój cykl i poziom progesteronu ale zawsze to cenne witaminki i dziewczynkowy magnez :-) ...no chyba, że Ty już łykasz Mg w tym cytrynianie wapnia - wówczas bym nie łykała gdyż Ca : Mg powinno wynosić 2 : 1.
nie, ja jeszcze nie mam żadnych witaminek, dopiero gromadzę :-p
a te po prostu znalazłam w apteczce i mi się żarówka zaświeciła:-D
także dopóki nie zgromadzę "dziewczynkowych" polecanych witaminek
bralibyśmy z mężem po dwie tabletki dziennie tego magnezu z B6 i raz dziennie folik, ok?

jak potem będę miała więcej czasu w pracy, to napiszę ci listę suplementów które chcemy kupić, żebyś przejrzała i napisała czy jest ok, dobrze?:sorry2:

Kinga praca praca, nie ma spokoju
może z domu uda ci się poklikać ;)

no pracy mamy full w firmie.
zaraz lece do domu do psa i po syna.. potem jeszcze robota.
wieczorem może sie uda mi zajrzeć na bb nie wiem.
wogóle bardzo źle sie dziś czuję
może to przed owu tak nie wiem:/ dawno tak mocno jajników nie czułam..

do następnego razu dziewczyny
papa

jestem...generalnie jest to co pisałam -czyli nic,tylko gorączka.
podejrzewa mononukleozę,dała skierowanie na jutro na badanie moczu i krwi-wyniki będą w środę i w środę do kontroli.
dała zinnat-antybiotyk i heviran tabletki..
właśnie Mikuś zasnął..
w aptece zostawiłam 100zł -realizują recepty ,ale 100% płacisz;/;/;/

mama- ja sie tak wyKosztowalam w sobote za 3 leki...100 zeta peklo...o prywatnej wizycie nie wspominajac!!!!!
u mnie najdrozszy byl steryd do nosa bo 60 zl. no ale co mialam zrobic jak samopoczucie bylo do bani, teraz przynajmniej zyje:)
Rozumiem ze to Twoj synek chory????
Zdrowka dla niego oby to nie byla zadna mononukleoza!!!!!!!!!!!!!!!
przypomnialo mi sie ze rok temu moj maciej mial tylko goraczke!!!! trwalo to z 5, 6 dni, dziecko oslabione, rozbite ale nic tylko goraczka.
lekarz kazal dawac naprzemian nurofen z paracetamolem co 4,5 h i po tych 5 dniach przeszlo jak reka odjal...a juz chcieli muantybiotyk ladowac. Okazalo sie ze to byla jakas sprawa wirusowa!!!!!

Monico- Kochanie Ty tez zaraz bedziesz sie rozdwajac!!!! Boziu jak ten czas przelecial...powiedzcie mi kiedy?!!!!!!!
36_1_66.gif

No a z tym moimi @ to mam jazdy...odwieczna schiza ze moge byc w ciazy:)
Moj maz nie ma juz do mnie sil pod tym wzgledem...mowi ze co miesiac mam urojoją ciaze:))))))

Kinga - to poodpoczywaj dzis troche....moze to owulka a moze jakies patałajstwo sie przytargalo..tyle teraz tego jest!

Ostatnia edycja:
Czarodziejka-tak,mój krasnal chory:(
najgorsza u Niego ta gorączka bo On jak gorączkuje to od razu na maxa-40 stopni pod pachą..a wtedy ma drgawki,przelewa się przez ręce jest purpurowy na twarzy....no i ciężko zbić taka gorączkę..
też mam nadzieję ,że wyniki w środę nie potwierdza tej mononukleozy..

to Ty też nieźle na leki wydałaś...

reklama
byłam z Bono na spacerku..

a w ogóle to na 17.15 umówiłam sie w czwartek do gina-mamy w przychodni nowa babeczkę (pisałam Wam o tamtym ginku ostatnio jakie mi rzeczy wygadywał)może Ona bedzie lepsza-zrobie sobie cytologię i może zrobi mi usg -będę akurat w 10d.c. to tak w sam raz na usg;)

Do góry