reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha gdybam nad swoim cyklem, napiszesz mi co o tym sądzisz?
w zeszłym cyklu nie mierzyłam temperatury, nie obserwowałam śluzu. Jedyną rzecz jaką zaobserwowałam to ból-kłucie w jajnikach (nie pamiętam czy w obu) 21 i 22 dnia cyklu. A cykl trwał 30 dni. Ten ból mógł być związany z owulacją? To by oznaczało że miałam bardzo krótką drugą fazę..ehh
A teraz mam 15 dzień cyklu, w środę gin na usg wypatrzył mały pęcherzyk 12 czy 13mm. Także nie wiadomo co z nim będzie, ale skoro pęcherzyk rośnie 2mm na dobe, to 30.01 powinien dojrzeć do 20mm -czy wtedy mogłabym się spodziewać owualcji? to będzie mój 18 dzień cyklu.
Co myślisz?

Kosmo no jasne że rozumiemy, świrów na świecie nie brakuje, a to jest forum publiczne jakby nie było...
choć powiem wam że ja zawarłam dwie bardzo fajne przyjaźnie z neta-jak byłam w ciąży z Matikiem to działałam na takim forum z dziewczynami które miały podobny termin porodu. I z dwoma dziewczynami się zgadałyśmy-mieszkamy od siebie 80km i 120km- i się spotykamy :) bardzo fajne rodzinki i nasze dzieciaki się bardzo lubią. Właśnie jedziemy teraz na weekend do jednych tych znajomych :)
i też myślę że jak pomyślicie o imieniu dla synka to już będzie ci bliższy i uśmiech pojawi się na buzi jak dostaniesz kopniaczka ;-)

swoją drogą...wiecie, ja tu się staram o dziewczynkę, ale co do imienia, to wiem jak synek by miał na imię...Michał :) a imie dla córeczki...cóż, póki co coś chodzi po głowie, ale jeszcze nic mnie nie powaliło na kolana. Tak żebym wiedziała że tylko TO imię i żadne inne:rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Patrysia * dziękuję nałapałam;)))

Kosmo rozumiem ,naprawdę !!

Truskafffka mi tez gin mówił ,że 2 mm na dobe rośnie pęchol ,ale to tak średnoi-bo są babeczki co rośnie im 1 mm a są i takie co 3 mm rośnie...

mama jestes taka mądra, dobra i kochana:tak:dziekuje Ci za ...WSZYSTKO!!!!!!!
naprawde bede za kazda z Was trzymala kciuki zeby sie udalo spelnic marzenia:tak: od jakiegos czasu wiedzialam ze to forum jest wyjatkowe!
a ja sobie daje pare dni...Wiem ze to samoistnie przejdzie:tak: tak samo jak przy pierwszym synku - przeciez tez juz wtedy marzylam o corci i tez sie rozczarowalam jak uslyszalam "syn". a teraz nie zamienilabymGo na zadna cudowna coreczke:no: dzisiaj mnie normalnie rozczulil ten dwulatek (dokladnie 2 lataka i 3 miesiace) - siedzi kolo mnie i mowi do mnie "żona, żona":-D (moj maz czesto do mnie mowi żona). a ja mu mowie "synku nie jestem Twoja żona, jestem żona taty, ja jestem Twoja mamamusia". a moj cynek spojrzal na mnie spod byka i tulac sie do mnie mowi" NIE, NIE, NIE JESTES TATY ŻONĄ, JESTEŚ MOJA ZONA" hahahhahahaha:-D:-D:-D:-D No wes tu nie kochaj syneczkow:-)

a wczoraj moj tato zadzwonil do mnie (oczywiscie celem pocieszenia bo spodziewal sie ze moge byc smutna) i powiedzial " corko ciesz sie ze masz w domu 2 facetow, a niedlugo bedziesz miala 3 dla ktorych Tylko Ty bedziesz jedyna kobieta do kochania"):-):-):-)

Święte słowa Kosmo :-D wiesz że synkowie są mamusi...a córki tatusiów:-D
mój mały też uparcie twierdzi że jestem jego żoną i jestem najważniejszą kobietą w jego życiu, nie umiem tego wyjaśnić...ale dosłownie to mój synuś-mamusiowy, do tulenia, kochania..a ile razy dziennie słyszę że jestem piękna:-Dalbo dzwoni do mnie jak jestem w pracy powiedzieć że tęskni:-D noo...nie zamieniłabym go na żadną córę:happy:
i twój tata pięknie powiedział, słuchaj go!!:tak:

Truskafffka hahahahaha-no my to sie dogadamy:))
chodzi o to ,że różnie to bywa kochana i zobacz nasza Pirania tez nadle miała dłuższy cykl bo owu nagle w 18d.c. miała a wcześniej koło 14d.c. ...tak to juz jest.

więc jesli chcesz wiedzieć kiedy owu to testy trzeba robić ..
tempke mierzyć
a jak sie da to na usg biegać tak jak to robiła Beatka która teraz pewnie już Hanie tuli...

sama matematyku tu nie wystarczy..
ja byłam tydzień temu w czwartek na usg i pęchol miał 21 mm a skok miałam dopiero w poniedziałek !! i tez nie wiem czy pęcherzyk wolniej rósł...czy owu była ale tempka dopiero później skoczyła...

Kosmo dziekuję Ci za miłe słowa;):):**
a Tata ma rację -będziesz Ich królową !!!

truskafffka 5 lipiec twoje urodziny tak?
2006 14 grudzień chłopiec 2007 styczen 12 dziewczynka
2012 29 marzec chłopiec
28 kwiecień dziewczynka
27 maj chłopiec
Chyba u Ciebie z synkiem się nie sprawdziło?

reklama
Do góry