reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

data porodu z usg wychodzi mi na 11.09.2012 :) super data :) a moja dr. wpisała mi ze na 14.09.2012 dlaczego ? dziwnie a usg pokazało z rozmiaru że ciąża jest starsza o 2 dni niż to wychodzi z ostatniej @ czyli że co ktoś się na tym zna :)

moża ona póki co liczy termin porodu w/g ost miesiączki. Kiedy miałaś ostanią?

reklama
Matik, lekarka zapewne ustaliła termin porodu na podstawie daty ostatniej miesiączki a aparat USG wylicza ten termin na początku ciąży z długości ciemieniowo-siedzeniowej CRL. W starszej ciąży masa dzidziusia i jego wiek obliczane są na podstawie wymiarów BPD, AC, HC i FL (odpowiednio: wymiar dwuciemieniowy, obwód brzuszka, obwód główki i długość kości udowej). Na każdej wizycie zatem będzie zapewne wyznaczony przez sprzęt USG nieco inny TP :-)

reklama
Bo tak to jest gin czesto gesto liczy co 28 itd.pomija co 26 dni a to duza róznica...ja mojego uprzedizłam i z usg też ładnie wyszło razem ze suwaczkiem;)

Do góry