reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama05, porównałam skład FemiFertil z FartilCare i jednak trochę się różni. W tym FF bałabym się tej witaminy A ...choć pewnie producent wiedział co robi i dał tego bezpieczną dawkę. Co do tej jelitówki to trzymam kciuki by to nie było to paskudztwo! Ja ostatnio z Krzysiem o mało co nie złapaliśmy tego dziadostwa. 2 tygodnie temu wpadła do mnie w odwiedziny siostra z dzieciakami. Okazało się, że w sobotę byli w Bobolandii (największy park rozrywki dla dzieci we Wrocławiu ...a przy okazji największa wylęgarnia chorób) a w poniedziałek już jej syn wymiotował cały dzień i miał tak silne bóle brzucha, że podejrzewano zapalenie wyrostka. W sobotę dopadło córkę siostry a w środę zaraziła się od dzieci moja siostra ...strasznie zaraźliwa franca to była. Na szczęście my z Krzysiem tego nie złapaliśmy ...a nie powiem, miałam niezłego stracha bo byłam już wykończona 2 katarami Krzysia a grypy jelitowe (miałam 2 razy w życiu i w obu przypadkach zaraziła mnie siostra z dziećmi) wspominam dość traumatycznie.

Kinga, ja byłam pewna, że Ci dziś wyjdzie ale test 10 mIU/m :-)l, on wykrywa ciążę 2-3 dni po zagnieżdżeniu się, ten 25 mIU/ml wykrywa ją kilka dni później więc małe szanse, że dziś wyszedłby pozytywny. A że dziś masz termin @ to nic kompletnie nie znaczy kochana więc głowa do góry - u jednej dzidziuś zagnieździ się już w 5 dpo i zobaczy pozytywny test 25 mIU/ml jeszcze przed terminem a u drugiej zagnieździ się dopiero w 12 dpo i test 25 mIU/ml będzie negatywny nawet w terminie @. Ja tam jestem przekonana, że jesteś już w dwupacku! :-) Skoro poziom hCG podwaja się co 48 - 72 godziny to następny test zrobiłabym najwcześniej w czwartek. Dużo zdrówka dla syneczka!

Ostatnia edycja:
reklama
Kinga85- ja tam też jestem o tym przekonana, głowa do góry, nie wiem, ale tak czuję i tak będzie i koniec i nie dyskutuj z nami , bo to my mamy rację!:-D

Mama05- współczuję Wam z chorobą córci, oby sie draństwo nie rozwinęło i szybko mineło:tak:
A u Ciebie, to jutro skok w tempce się szykuje, a co!

A mi dzisiaj dalej zimno, ale to pewnie przez to ,że w domu chłodno jak dla mnie 22 stopnie. Jakoś nie czuję, że się udało, bo przecież marne na to były szanse. Także nie nastawiam się na udany cykl.

Ostatnia edycja:
Gal, albo jednak przez to, że ktoś postanowił zamieszkać na 9 miesięcy w Twoim brzuchu!
t2002.gif
A jakby się udało to ile godzin było od tego bólu z boku do staranek? :-)

Piranha kochana, ja z tym bólem nie jestem do końca pewna, bo wtedy usypiałam synka bujając go na kolanach, nie był mocny, chciałam wtedy koniecznie się wyprostować i położyć synka na łóżko, ale on jak na złość nie dał się położyć. Więc do końca nie wiem, może po prostu, naciskałam na jakiś nerw, bo nachylałam się bardziej na prawą stronę. I dla mnie byłoby znowu to za szybko, bo dwie godziny wcześniej pęcherzyk miał tylko 2,5 ml. Po 5 minutach jak się wyprostowałam, już nic nie czułam. A starania były po 14 godz. do tego czucia chwilowego boku. Tak więc same niewiadome:tak:
Ale bardzo Ci dziękuję, że podtrzymujesz mnie na duchu, ale bardzo niestety czuję, że pewno nici z tego:-(

Piranha- ja już myślę o nowym cyklu, nachodzą mnie już myśli, że ostatnim, bo nie chcę być babcią dla własnego dziecka.
I tak jeszcze przeglądam(mam zapisane w wordzie), co wcześniej pisałaś o irygacjach, zacytuję
"a oto co napisała na in-gender prayforprincess. Zaleca zakupić oba preparaty i przetestować. Pisze, że irygacje są bardziej szkodliwe i krótko utrzymują niskie pH, pisze też, że cały aplikator Rephresh utrzymuje jej pH około 4 przez 3 dni". Tak mnie to zastanowiło, co ona miała na myśli, że irygacje są bardziej szkodliwe od rephresu i replensu, w jakim sensie, dla plemników?

I jeszcze jedno- chcę zrobić 7 dc badania progesteronu i prolaktyny i zastanawiam się nad tesetm czynnościowym, czy koniecznie trzeba robić tą prolaktynę z obiążeniem , bo najchętniej to bym jej nie robiła, bo z synkiem będzie mi ciężko czekać godzinę. Czy to badanie z obciążeniem metoklopramidem, coś zmienia? Z tego co czytałam miałaś prolaktynemię czynnościową i pieknie zaszłaś w ciąże z superowym skutkiem:-)
I czy ten metoklopramid, można połykać będac po starankach(tak tylko dmucham na zimne:-))

I jeszcze jedno, nie pamiętam czy wit. c bierzemy prze cały cykl, czy tylko do woulacji?

Zamęczyłam Cię strasznie, sorki, ale wiesz ja już się szykuję do nowego cyklu:)

Ostatnia edycja:
Witam wieczornie :-)

Jestem po wizycie u gina. Powiedziano mi, że wszystko ok, tylko sie przytulać bo USG po prostu wyszło wzorowo.

Endo: 7,7 mm
Pęcherzyk w prawym jajniku: 17,5 mm
Trzon macicy: 35 mm

To mój 10 dc i ewidentnie widać że owulka będzie 14 dc. Także teraz 2 dni abstynencji na bobosexy i działamy w 12,13,i 14 dc.

To tyle.

Mama, Kinga, Gal trzymam kciuki za tempki i za II kreseczki :-)

Gal, pewnie w tym sensie, że być może mogą zabić lub wymyć więcej plemników a poza tym zwiększają ryzyko infekcji. Co do prolaktyny to ja bym zrobiła test czynnościowy gdyż prolaktyna spoczynkowa może być piękna a pod wpływem stresu rośnie do kosmicznych wartości i miesza w organizmie. Też bym miała problem z synkiem przez tą godzinę (tym bardziej, że przed badaniem prolaktyny należy być spokojnym i niezmęczonym ...należy też być na czczo i nie "serduszkować" przed 3 dni przed), dlatego w ten dzień uprosiłam M o urlop i zostawiłam mu małego :-) Ja zaszłam w ciążę ale nie tak od razu - łykałam 100 mg dziennie przez kilka miesięcy (witamina B6 blokuje wydzielanie prolaktyny) i z cyklu na cykl moje wykresy się poprawiały (zwłaszcza produkcja progesteronu w fazie lutealnej). Miałam identyczny dylemat co do ewentualnej szkodliwości metoklopramidu :-) ale doczytałam, że nie jest niebezpieczny i lekarze przepisują go czasem na wymioty w ciąży ...test robiłam w cyklu w którym się udało :-) a biorąc pod uwagę to, że w poprzednich cyklach wykresy były brzydsze, kreski na testach owu jaśniejsze, faza lutealna krótsza i miałam jeszcze plamienia przed @ - to na pewno wyniki miałam wtedy jeszcze gorsze i jeszcze wyższą PRL (siostra ma identyczne problemy jakie ja miałam wtedy i PRL po MTC wzrosła jej aż 30 razy, lekarka przepisała jej na to Bromergon). A witaminę C można w celu przyoszczędzenia brać tylko do owulki ale ja brałam cały cykl - co by startować po @ z niższego poziomu pH :-D I nie zamęczasz mnie kochana, miło mi, że pytasz i jeszcze milej jak mogę pomóc! A ja tam wciąż wierzę w ten Twój obecny cykl i twardo trzymam kciuki!
t2020.gif

MissBella, super wieści kochana! Teraz tylko czekać na panią owulację a potem na II na teście!!!
t2039.gif

Ostatnia edycja:
Kolejna dziewczyna na kafe udowodniła, że testy na płeć to lipa, wskazywały jej dziewczynkę a ona marzyła o synku (ma już 2 córeczki), dziś była na USG połówkowym i będzie synuś, jest strasznie szczęśliwa :-)

Piranha- bardzo Ci dziękuję:tak::-). No to jestem w kropce, bo mój M nie może wziąść urlopu na czwartek, a z moim synkiem będzie ciężko być niezmęczonym i jeszcze spokojnym (sama wiesz, że to różnie bywa).

A czy na prolaktynę spoczynkową też trzeba być spokojnym i niezmęczonym, czy to trzeba jakoś swoje odsiedzieć przed laboratorium? No to teraz te wymagania przed badaniami trochę mi to skomplikowały. Czy w takim razie to ma sens , żebym szła je robić?
A i jeszcze czy robiłaś test czynnościowy przed pierwszą ciążą? Pytam z tego względu, bo zastanawiam się czy to się może zmieniać, że np. przez wiele lat jest dobrze, a po jakimś czasie prolaktyna zaczyna rosnąć w czasie stresu. Dziękuję jeszcze raz za czas, który mi poświęcasz!:-)

MissBella- no to z lekkim serduchem zabieraj się do serduszkowania! Powodzenia!:-D

reklama
bettsie miłej lekturki ;-)
Mama05 zdrówka dla córuni, a kciuki zaciśnięte aż siwe..niech się temperatura wysoko trzyma!!
Kinga tulę mocno, czekanie jest dobijające, wierzyć mi się nie chce że przy tak pięknym wykresie mogłoby się nie udać, więc MUSI się udać!!
MissBella ale cudnie, działacie i rozmnażajcie się. Trzymam kciuki baardzo mocno!!
Gal ciężka praca z tymi staraniami ehh, narazie czekamy i obserwujemy cykl ;-) może jednak maluch z tego działania będzie;-)
a jak nie...to niech mąż już kumuluje żołnierki :cool2:
Piranha u mnie dziś test znów negatywny :wściekła/y: tylko blada kreska, kurcze, może owulki nie będzie, a może to będzie długi cykl...nie wiem
ja bym już chciała mieć wszystko poukładane...ehhh

Do góry