reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam
mama zdrowia dla Zuzi
Piranha wiem, ze nie jestes przekonana do 4D, ja byłam wczoraj ( juz kolejny raz) i według mnie rewelacja, mam dograny filmik na płycie i zdjęcie wydrukowane, i jak patzrymałam na małego to widac, że kluska będzie takie ma pychy, miałam takie wrażenie jak by był koło mnie a nie w brzuchu, 2D tego nie daje ( we cześniejsze ciąży miałam często robione 2D), ja osobiscie bym Cie na 4D namawiała
Kinga jak nie tym razem to na pewno następnym sie uda, jestem pewna

reklama
mama05 - dokładnie katar ma i lezy od wczoraj wieczór :) i wygląda jakby miał 40 stopni conajmniej ... chyba zrobie jemu teraz gripeksu max coby odrzył do nocy ...:-) jeszcze zaobserwuje śluz, szyjkę i nie wiem czy robi się jeszcze testy czy nie ???

betsie śluz powinien byc przezroczysty i ciagnacy jak bialko kurzego jajka jeżeli masz takowy to dziłajcie i nawet na nic nie patrz już :tak: nawet jak czujesz że masz mokro to super znak i boboseksy w tym momencie jak najbardziej!
jeżeli bedzie się śluz robił ci biały gęstawy tz że już po owu. A co do szyjki to powinna być otwarta i miękka raczej i średnio wysoko :happy: &&&&&&&&&&

Mama05, biedna Zuzia, uściskaj ją od forumowej ciotki i niech szybko do zdrówka wraca! ...pewnie lepiej, że posiedzi w domku skoro w szkole panuje teraz jelitówka.

Kinga, nonono, full profeska z tą listą teraz! :-) ...tylko czemu nie ma Ciebie na liście staraczek? :-)

bettsie, no właśnie teraz już jest za późno z określeniem momentu piku LH. Może uda Ci się jeszcze wyczuć moment zmiany śluzu i twardości szyjki (pH nie masz jak niestety mierzyć, w okolicy O+12 ono dość sporo spada)? Skoro znasz odstęp od pozytywa do owu to będzie Ci łatwiej w następnym cyklu - po prostu od pozytywa odliczasz 36h (tylko w okolicach spodziewanego pozytywa trzeba dość często testować, lepiej więc zakupić sobie większy zapasik porządnych testów :-)). Testów już chyba nie ma sensu robić. Ale skoro masz podobne podejście do mojego odnośnie 2 dziecka to ja też bym poszła dziś na całość :-), z tego co piszesz to szanse na córcie są bardzo duże!

kate, co do USG 4D to marzy mi się taka pamiątka! Jak oglądałam filmiki z takiego USG na youtube to niektóre powalają na kolana, jednak tam gdzie chodzę jest chyba sprzęt kiepskiej jakości - wszystko wychodzi niewyraźne (ot orientacyjne zarysy) i potwornie zniekształcone. Może poszukam gdzie we Wrocku mają dobry sprzęt USG 4D. Bettsie, Ty jesteś z Wrocka, może wiesz gdzie warto się udać na 4D bo kate mi smaka narobiła? :-)

Piranha mnie narazie na liście nie ma bo ja już jestem odstrzelona puki co.. czekam na @ i potem dodam siebie do listy! :tak:
Ciekawe tylko jak długi bede miała cykl teraz... :/

byłam z Bono na spacerku-mało mi głowy nie urwie taki wiatr...

Kate cześć :)
dzieki .mam nadzieje ,że Jej nie rozłoży..

Bettsie && za wieczór-postaw chłopa do pionu..pochorował to teraz czas podziałać :)) a potem niech znów choruje...bedziecie oboje leżakować-Ty z chłopakami a On z katarem;)))

Kinga o matko juz czuję jaki bedzie strach w piątek ....
a w sobote jak zobaczę I kreche to cały week bedzie skopany;/

Kinga a widzisz ja taka sprytna bestia jestem że zdjęcie widzę!! hehe
Piranha testy mam te co ty, nawet od tego samego sprzedawcy..no nic narazie dalej czekam na rozwój wydarzeń. Właśnie dlatego zaczęłam wcześniej tą zabawę z pomiarami, wykresami, suplementami żeby uczyć się i mam nadzieję że w kwietniu już wszystko będzie ładnie wyglądać.
Do końca tego cyklu będę robiła pomiary i 7:20 tak jak na początku i zobaczymy jak to mi będzie wychodzić. W razie potrzeby w przyszłym cyklu przerzucę się na wcześniejszą porę.
co to jest ten pik LH?
Bettsie widzęu ciebie też szał z testami, boszszeee czemu to wszystko takie zagmatwane czasem..ale nic..męża gwałć:-D
Mama05 biedna niunia, niech się w domku kuruje
są objawy...źle bo boli, nie ma objawów ...źle bo niewiadomo co się dzieje..niedogodzi się kobiecie:-D też tak mam:-D

Piranha dla mnie rewelacja, dziecko wygląda jak by było koło Ciebie a nie w brzuchu, takie jest wrażenie, ja w poprzedniej ciąży miałam tylko 2D, stad widze ta różnice ( a ja mam tylko 1,5 roku pomiezdy dziecmi tak, ze całkiem niedawno ogladałam starszego uSG), a na zdjęciu 4D widac do kogo mały jest podobny

Mama05- szkoda, ze to tak się skończyło z córeczką, zapewne trzeba przetrzymać tą tempkę i samo przejdzie, znowu pewno jakieś wirusisko...

bettsie,- te testy z ebay to one step ovulation test? Bo z wyglądu są identyczne, jak te z allegro.
Mnie w tym cyklu też bardzo zawidły, nie wykryły mi owulacji, na teście z apteki były dwie mocne krechy, a te z allegro nic nie wykazały.

Kinga85- ja zakupiłam te same co Piarnha, ale w opakowaniu 30 szt i felerne były ewidentnie, do wyrzucenia do kosza! Pewno taka partia się trafiła, także ja ich już więcej nie zamawiam i wydaje mi się , że jeszcze jakiejś dziewczynie nie podpasowały.

Truskafffka- a w jakim opakowaniu kupiłaś(ile sztuk), nie pamiętam, czy tobie też nie wykryły owu?

Ostatnia edycja:
reklama
Pirania dzięki ,utule jak wstanie..

Gal no widzisz kurka...zawsze coś!
a za Twoją tempkę &&&&!! niech idzie do góry!!!

Truskafffka cześć i czołem;))
juz luty wybił;)) do kwietnia coooraz bliżej;):)

Do góry