reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej

wpadłam na sekundke przywitac się z Wami i podziekowac za gratulacje i trzymanie kciuków.

Walczyłam i walczyłam żeby wyrobic się do północy :-)

W sumie o 18.00 bylismy na IP z jakimis tak skurczami co 5 min ale u mnei skurcze ostatnio byly na porzadku dziennym, okazalo sie ze 3-4 cm rozwarcia i porodówka o 19.00, potem wspomagacze, cudowna połozna i moja Pani ginekolog (akurat wsteliłam się w jej dyżur,ale i tak tego dnia mialam się stawic).
I tym sposobem BEZ nacinania i popękania naturalnie urodzilam moją Zuzię tzn urodzilismy, bo mąż był cudowny i wspaniale mi pomagał i wspierał a potem spał z nami i rano o 6 pojechał do pracy.

PIEROGATKO gratulacje dla Ciebie, ale nam się córki wstrzeliły w termin :-D, bedziesz miała checi to napisz pw, pogadamy ...

MAMA za Ciebie nie będę trzymała już kciuków, tylko tak szczerze od serca pomodle się, żeby w koncu Tobie z Tomem udało się spłodzic cudownego dzidziusia, wierz mi modlitwa taka szczera bardzo pomaga .... Gal za Ciebie i za Kinge też sie pomodlę, za posostałe staraczki również

Ostatnia edycja:
reklama
agulek, ja tam bym zrobiła irygację godzinę przed i zaszalała :-D

monico
, raz jeszcze z całego serca gratuluję, czekamy na zdjęcie małej Zuzi! :-)

monico czekam na zdjecia coreczki:-)
porod z mezem to moim zdaniem cos wspanialego pierwsze dziecko rodzilismy razem i kolejne tez mysle ze beda razem:-)'w ogole super slyszec ze przy tak duzym dziecko cie nie nacinali bo ja mialam malutkie dziecko i od razu co to ciach;/ to chyba jakas norma;/ a dla mnie to najgorsze z calego porodu...
jeszcze raz gratulacje:-)

Truskafffka- w zależności od apteki, z reguły kosztują ok. 27 zł za 5 szt, ale mnie ostatnio udaje się je kupić w jednej aptece za 18,90. Piranha- myslę jeszcze o tych irygacjach, a mianowicie przecież każdy mężczyzna ma wysokie ph spermy, mój M jak był na badaniach miał ph w dolnej granicy normy chyba 7,2 i niższe już nie powinno być! (brał żurawinę i wit. c). Przecież każdy mężczyzna który płodzi córkę ma conajmniej takie ph i córki powstają. To po co zakwaszać po starankach, nie wystarczy przed tylko? Ja wiem, ze sperma podnosi ph w środku, ale jak juz pisałam, chyba każdej z nas podnosi, nawet tym które mają córki. Tak sobie gdybam.... I jeszcze męczą mnie te ziółka nr 3, jak wiesz zwiekszyły mi sluż, ale ja z chęciałabym je brać, bo myslę, że na płodnosć super działąją, ale one zwiekszają estrogeny i co to ja już w żaden sposób nie mogę się już wspomóc? Wkurza mnie to wszystko:wściekła/y:

Piranha właśnie tak pomyślałam że się zakwasze i podziałam, ale martwi mnie że dawno nic nie było i plemniory słabe:-(Limonke mam, wodę też więc chyba zadziałam kupie testy po drodze i zrobię jeszcze, szkoda mi znowu tego cyklu, kolejny by przepadł.

cześć babeczki -ja dzis bez weny....

Monico-dzięki kochana ;)

Daria na pewno bedziesz świetni wygladac ;)

Agulek -tul sie tul kochana ;)))&&&&&&&&&&

Gal mówisz ,że jutro do mnie dołączysz.....ale ja jeszcze &&& potrzymam-nie ma @ nie wywołuj je ;):):):))

Truskafffka ściskam Cię ..

Pirania Ciebie również ..

wszystkie Was pozdrawiam i wlece jak wena wróci;))

Merylin oblicz mi kochana tego jonasa jeśli masz chwilkę - 15.05.1976 godz 10 rano, do zapłodnienia doszło 8 lub 9 grudnia 2011
Patrysiak - jak tylko będzie coś wiadomo, pisz natychmiast, a my przez cały czas będziemy zaciskać kciuki, by wszystko dobrze się ułożyło... ale musi być dobrze. Mocno trzymam kciuki!!!

Piranha - DzieKuje:)
maKsio spi od 11:00 gdyby cos bylo nie tak nie spal by albo co chwila by sie budzil!!!
Ale u nas dzis wietrznie!!! chyba pogoda sie bedzie zmieniala
Podczas gdy maksio spi ja posprzatalam poddasze...poprzebieralam ubranka po chlopcach..wiekszosc oddaje biednym , reszta lepsza oddam komus bliskiemu...ale jak patrzylam na te body, kaftaniki od razu wrocily mi czasy jak macius potem maksio byli tacy mali....az mnie scisnelo za serce bo poczulam jak bardzo sie od tamtej pory zmienilam- kiedy po raz pierwszy zostalam mamą:)))))
Nie tesknie do okresu gdy mialam niemowlaczka ale te wspomnienia jednak sa magiczne...wrecz czulam zapach malego dziecka:)
Nie wiem jak Wy ale ja jstem bardzo sentymentalna...i nawet jak wozek sprzedawalam po chlopcach to jakby z taka zloscia ze inne dziecko bedzie nim jezdzic a przeciez to wozeczek moich dzieci....i powinien z nimi zostac do konca zycia..heheheh Oczywscie to zart ale czasem trudnie zaakaceptowac faKt ze dzieci tak szybko rosna i pewien okres z ich zycia juz nigdy nie wroci!

Mama - U mnie tez czasem braK weny...braK czegokolwiek i tez milcze..
ScisKam Cie moja Ty moja:)

Ostatnia edycja:
Monico- pieknie to napisałaś! To dobrze, że tak fajnie poszło, jeszcze raz gratuluję córci!:-) Coś mi szwankuję i nie mogę entera wcisnąc i nie ma przerw między linijkami, sorki... Agulek- jeszcze raz Cię pytam !:-)Jak przebiegały Twoje ostatnie staranka, w jakie dni, jaki sluz, i kiedy i oczywieście kiedy i jakie irygacje stosowałaś, bo raczej sie chyba nie chwaliłaś! No, zdaj mi tu szybko rakację, bo pogroże paluchem:-D

reklama
Gal kochana no właśnie moje staranka wcale nie przebiegały jeszcze, w tamtym miesiącu oczywiście zastosoeałam irygacje godz przed ale w trakcie przytulanek mąz wezwany do pracy, dzień wcześniej tata złamał nogę i brak chęci a w tym byłam chora dopiero dziś planuje ale się waham> Na pewno zrobię irygację godz przed i po ewentualnie ale na pewno nie 5 min po . Zobacze jak w praniu wyjdzie, kupię testy w aptece te z twojego polecenia i zobacze jak sytuacja.Jak owulacja jutro to może za późno dziś ?

Do góry