reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Mama - oczywiście, przesyłam całą masę fluidków ciążowych, łapcie dziewczynki!!!

Pirania, mam pytanko - te globulki, które stosowałam obniżają ph do poziomu 3,8-4,5, pisałaś, że sperma podwyższa ph, więc czy efekt końcowy sprzyja dziewuszce??? jak sądzisz? i jeszcze lacibios doustnie...
kurde...zwariuję do piątku...tak bym chciała babeczkę...

Piranha, no córcia słodka;))) i jaka grzeczna;)))

Mama,tasha,tusia,Piranha i inne dziewczynki Miłej niedzieli zyczę;):-)
U nas noc troche spokojniejsza widac antybiotyk zadzialal, dostaje sumamed raz dziennie wiec mocny jest. Mały wsłaśnie siedzi robi inhalacje;))

Faktycznie dzisiaj jakoś pusto;)) Teraz jak wiesna zawita tak pewnie bedzie bo każdy woli spedzac zcas z rodzinka na spacerach i na swiezym powietrzu:-)

Jej jak chciałabym być już w ciązy.... a ostatnio jeszcze każdy się pyta...a kiedy rodzenstwo dla synka? .... bo mały ma w tym roku 4 lata i dla wielu to OGROMNA az za duza róznica między dziećmi.... ehhh ale co zrobic...

tasha, tarczycę badałam jeszcze przed badaniem hormonów płciowych, na szczęście wszystko było w porządku, dobrze, że zaznaczyłaś iż warto posprawdzać hormony tarczycowe jeśli ktoś nigdy wcześniej ich nie badał. Zbliża się 9 marzec i pewnie już w piątek dowiesz się kto tam w Twoim brzuszku mieszka :-)

Mama
, no pewnie, że z cynamonem
t1903.gif
...i jeszcze łyżeczką cukru ale wczoraj zamówiłam sobie zamiennik w postaci ksylitolu :-)

tasha, hehehe, razem pomyślałyśmy o piątku ale pewnie Ty myślisz o nim cały czas :-), ja w każdym razie tak miałam jak się zbliżał termin wizyty w 16 tc :-) Będzie córcia - sama się o tym niebawem przekonasz! Co do globulek to musisz to przetestować na sobie - sperma ma zasadowe pH ale u jednego mężczyzny będzie ono wynosić np. 7 a u drugiego ponad 9. Trzeba uważać by pH nie spadło poniżej 4 gdyż takie pH jest już zabójcze dla plemników.

natusia, strasznie się cieszę, że z synkiem już lepiej, oby szybciutko do zdrówka wrócił!

Pirania kup sobie jeszcze kardamon-smakuje jak te ciaska makaroniki;)
z nim też owsianka jest dobra;))
a czasem robię samą owsiankę bez cynamonu i juz na talerzu posypuje kakao np.Milka:)

Tasha &&&&&&&&&&&&&& za piątkowe usg:)

Natusia dobrze,że z synkiem lepiej..a ludzi gadanie się nie przejmuj bo to jeszcze większa presja....uda sie zobaczysz:)
a w weekendy zawsze jest pusto a już w ndz to w ogóle ;))

my po obiedzie jedziemy do Ikea...umówilismy sie ze znajomymi też mają 2 dzieci ,że dzieci się godzinę na kulkach pobawią a my kawa a potem do nich jedziemy bo blisko Ikei mieszkają..tak więc koło 14.oo jedziemy.

ale póki co ogarniam sobie domek i odpisuję raz po raz;))
pachnie mi w domu jabłko z cynamonem...uwielbiam te olejki :)

Dzień dobry wszystkim :-)

Trochę się nie odzywałam bo ciągle coś robię i mało czasu mam na internet ale co jakiś czas włączam bb i czytam co u Was.

Mama zazdroszczę, że masz tak blisko do Ikei, ja jestem w trakcie urządzania kuchni i muszę płacić specjalnej formie, która robi zakupy w Ikei i przywozi do domu. To i tak mnie taniej wychodzi niż paliwo do Poznania bo tam mam najbliżej Ikeę. Wybrałam sobie tam zlew i musze zapłacić dodatkowo 81 zł za zakup i transport do domu...a gdzie dodatki, stół, krzesła?? Majątek stracę :baffled:

Piranho cieszę się, że u lekarza wszystko ok, Malutka śliczna :-) Tak jak napisałaś przesunęłam granicę wyższych temperatur i od dzisiaj zaczynam brać dupka ale jak wiesz tylko raz dziennie i teraz pytanie lepiej rano czy wieczorem czy to bez różnicy ??

Kinga, Gal jak tam nastroje??

Czarodziejko opowiadaj jak tam urodzinowa imprezka??

Miłej i spokojnej niedzieli życzę :-)

Bella cześć ;)
ja mam do Ikei kawałek bo 50km w jedną stronę bo mieszkam od drugiej str.Poznania niż jest Ikea ,no ale i tak mam bliżej niż Ty..
Ty ze Szczecina a ja pochodzę ze...Szczecinka ;))))
tempka widze powoli do góry...potwierdz ,że owu była ;) i dupek od dziś łykasz-&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!

aaaaa no i dopiszę jeszcze ,że u mnie @ jak zawsze 2 dni trwała więc niedługo zaczynamy działania...nie czekam do dni płodnychtylko może dziś ,może jutro zaczynamy i tak co 2,3 dni :) taki plan na ten cykl:))

siadamy do obiadu-ziemniaki z koperkiem ,ryba i surówka z kapusty ,marchwi i jabłka.

Czarodziejka kochana co tam u Ciebie? też dziś chłopcy rano wstali??

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny :-)
Piranha super wiesci. fajnie ze z mala wszystko w porzadku, a zdjecie przeurocze! tez mam takie mojego mlodszego synka :tak: pamietam ze jeszcze wtedy nie znalam plci, ale juz na tym zdjeciu wygladal na chlopczyka :laugh2:
Mama super dzien sie u ciebie zapowiada. ja uwielbiam lazic po sklepach :tak:
a u mnie dzis 1dc. super ze dopiero dzisiaj sie zaczal, bo moj cykl w koncu sie wydluzyl do 28 dni!!!! huuuuuraaaaa!!!!
a to zwieksza moje szanse na szybkie zajscie :rofl2: mam nadzieje.
mysle ze te wszystkie witaminki pomogly mi w tym. tylko ja jeszcze dodatkowo lyka Agnus Castus. znajoma mi mowila ze to tez pomaga.
jejku jak ja bym chciala zeby mi sie w kwietniu udalo, bo szczerze dziewczyny to ja juz mam dosc lykania tych tabletek :wściekła/y:
a tak pozatym to milej niedzeli zycze dla wszystkich :-)

Ostatnia edycja:
reklama
dzień dobry :)

Otworzyliśmy dziś sezon rowerowy,. młody się wyjeździł, na podwórku pobawił, chciał żeby mu do basenu wody nalać..."ale nie będe się cały kąpać, tylko rączki zamoczę"

już myślę co na ogródku i wokół domu zrobimy...wiosnę czuć

potem przyjeżdża brat z żoną, będziemy robić pizze i oglądać film:cool2:

lece nadrobić ... ;)

Ostatnia edycja:
Do góry