reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Pirania????????????????????????????????

Gal?????????????????????????????????????

Truskafffka?????????????????????????????????????????????

Czarodziejka ????????????????????????????????

i reszta Gangu Olsena????????????????????????????????????????????????????

ja juz po :) z dzidzia wszystko ok:)mowi ze widac ze zdorwe dziecko :-)
nie wiem czy widzialam nuba czy nozke ale jesli nub to chlopiec bo ona mi mowila ze to nozka ale nie wiem mam zdjecie jutro wrzuce ale tam nic chyba nie widac:)

mama- Jestem jestem ale Kolacja w toKu i zaraz dzieci do wanny.
Aha mama co do okien...czeKam jeszcze na zasLony...w zasadzie z nimi cały efeKt:)
Pajkaa ale sie ciesze ze sie odezwalas:)))) No i Gratuluje DzidzioszKa!!! Chyba sie z Patrysia zmówiłyscie na to wspolne "noszenie brzuszKa" Sczesliwych miesiecy ciazy...:) Ahh i pozdrowienia dla dziewczyn z "poufne only frend"
Natusia- dzieKuje ze pytasz, U nas Ok..nie wiem dlaczego sie wtedy na uszKo uskarzal..prawdopodobnie podczas kąpieli woda sie nalala...bo od tamtej pory nic sie nie dzieje...znaczy wszystKo ok.:)
Daria to faKtycznie nie duzo...a ubranKa sliczne

Spadam Myć Maksia

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny! Jejku, nie mam dziś na nic czasu, Krzysiu był tak absorbujący, że nie miałam kiedy Was poczytać, M wrócił niedawno z pracy i dopiero teraz mam chwilkę ...jejku, co to będzie w czerwcu jak się drugie dzieciątko na świecie pojawi ;-)

Mama, miłe, że tęsknisz! :-D Mam nadzieję, że już jutro przesyłeczka dotrze, szkoda, że M nadał jako ekonomiczną.

nullka, z tego co czytałam o witaminie B6 to (cytuję):

Witamina B6 w dużych dawkach jest neurotoksyczna. U niektórych osób (bardzo rzadko) - anomalie w funkcjonowaniu obwodowego układu nerwowego mogą wystąpić już przy 50 mg chlorowodorku pirydoksyny na dobę, stosowanego przez odpowiednio długi czas. Długotrwałe przyjmowanie dawek witaminy B6 powyżej 200 mg (zazwyczaj 1000 mg lub większych) może powodować neuropatię obwodową. Zmiany te ustępują wraz z zaprzestaniem nadmiernej suplementacji witaminą B6. W wypadku zażywania dawek poniżej 200 mg na dobę, objawy uboczne występują bardzo rzadko.

Tak więc przy łykanych przez nad dawkach raczej nie ma się czego obawiać, jeśli ktoś zawita w gronie rzadkich przypadków to odstawiamy i po problemie :-) (prolaktynę można też obniżać Agnus Castus'em ale mi np. ten w Castagnusie nie służył). Przy owulacji w 26 dc jak najbardziej jest sens badania prolaktyny i progesteronu według mnie. Dietę i łykanie suplementów rozpoczęłabym tak na 2 miesiące przed staraniami, może faktycznie lepiej zrób teraz przerwę. Na pewno tym razem wszystko skończy się dobrze, zobaczysz!

Daria, super, że wszystko w porządku, czekamy na fotkę :-) Śliczne zakupy!

natusia, ja używam podkładu produkcji mojej siostry, nie chce tu robić jej reklamy ;-) ale przetestowałam dziesiątki podkładów i żadne mu do pięt nie dorastały (w ogóle nie potrafię już wrócić do płynnych "chemicznych" podkładów odkąd odkryłam naturalne kosmetyki mineralne) - jest naturalny, pięknie kryje a przy okazji wtapia się w cerę i nie widać go, nie zawiera nanocząsteczek, substancji ropopochodnych jak parafina, syntetycznych barwników i kompozycji zapachowych, silikonów, etoksylowanych glikoli, talku, tlenochlorku bizmutu, parabenów i wszelkich innych substancji, mogących negatywnie wpływać na naszą cerę i zdrowie - cała masa tych składników strasznie zapycha (pogarszając stan cery jeszcze bardziej) a nawet jest rakotwórcza. Tu są aukcje siostry Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., obecnie ma 2 formuły podkładów, wolę tą Complexion Perfector, niebawem wprowadzi do sprzedaży (sklep internetowy jest tuż przed uruchomieniem) całą gamę innych kosmetyków, m.in. super korektory pod oczy (przetestowałam :-D, te obecne na Allegro są dużo gorsze), puder matujący (jest boski i trzyma mi mat od rana do wieczora, testowałam jakiś na bazie składników z drzewa kapokowego i arganowy, siostra miesza teraz jakąś jeszcze lepszą formułę :-)), naturalne tusze, szminki, cienie i inne. Te podkłady mineralne nakłada się specjalnymi pędzlami (za 3 tygodnie siostra będzie sprzedawać śliczne pędzle super jakości), podkład nakładam pędzlem Flat Top (przykład innej firmy Everyday Minerals FLAT TOP BRUSH pędzel EDM (2166217864) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.) a puder pędzlem Kabuki (EDM pędzel BABY FLAT TOP Everyday Minerals (2187061528) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.).

Też sie martwię o Gal bo nie odzywa się na forum od kilku dni :-(

hej kochane:-)

u mnie @ zawitała- po 43 dniach cyklu

Mały zasypia, M poszedł na kręgla z kolegami, a ja pędzę czytać, co u Was:-)

reklama
Natusia no, krem mnie podpasił. Wiadomo, to sprawa indywidualna, także sorki...w razie czego ;-)
zaciekawiły mnie te kosmetyki od siostry Piranhy ;)

mama hehe słodzisz:-D
ale fajną datę ma dziś Zuza na suwaczku, 6 lat, 6 miesięcy, 6 dni:-D

Do góry