reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

tasha powiem Ci że czułam jakoś że może być taka sytuacja jak zaistniała, ale jesli nie widać tam siusiaka jak to lekarka powiedziała to pewnie nic w tej kwestii się nie zmieni już. I nadal trzymam &&&&&&&&&& choćby nawet do 6 kwietnia :-) i nie puszczę.
Przypomnij mi kochana jesli możesz czy masz już dzieci, bo się pogubiłam (rozumiem że staranka były na córeczkę)

Tusia ja robie testy Ph Mercka (najpierw wkładałam pasek do środka, ale czułam dyskomfort) i teraz pobieram śluz na palec i dotykam paska i odczytuje wg kolorystyki na opakowaniu. Tylko że paski Mercka mają jeden kolor a te inne chyba dwa.

Piranha pytanie do Ciebie mam z tych głupszych znowu :baffled: Czy są jakieś zakazy lub nakazy przed badaniami hormonów? Tzn co można a czego lepiej nie robić na dzień przed?

reklama
nullka, mnie też paski wkładane do środka podrażniały - mają twarde i dla mnie za ostre krawędzie. Co do Twojego pytania to wcale nie jest głupie kochana i jest jak najbardziej na miejscu bo akurat w przypadku prolaktyny trzeba uważać na pewne rzeczy. Na badanie należy zgłosić się wyspanym, na czczo, najlepiej między godziną 8 a 12 (w innych godzinach wyniki mogą nie być miarodajne, bo poziom prolaktyny zmienia się w ciągu doby), należy być wypoczętym i spokojnym (wysiłek i stres podnoszą poziom PRL). W dniu poprzedzającym analizę niedozwolony jest zbyt duży wysiłek (także ćwiczenia), nie wolno jeść obfitej kolacji ani współżyć.

1331319528829.jpg

wrzuciłam fotkę z usg mojej kruszynki, to był 12-12,5 tyg, sorry za jakość, ale robiłam telefonem
z dzisiejszego usg nie wrzucę, bo nawet nie wiem jak na nie patrzeć, z której strony było robione:-D
zerknijcie dziewczyny na nuba, bo może ja mam jakieś omamy wzrokowe, ale wydaje mi się, że jest płaski i równoległy do pleców i nie sterczy do góry

tasha ja na nubach się nie znam niestety ale napewno nasza Piranha spec się wypowie :-)

Piranha to wszystko byłoby pięknie - tylko mąż już mi powiedział że idzie się kąpać a potem bara bara. To się zmartwi jak mu powiem NIEEEE bo badania jutro. Kurde nie ukrywam że i ja miałam na to ochotę ehhhhh
A na badania jadę na 8

Nullka - mam już synusia i wolałabym teraz dziewuszkę, więc staranka były dziewczynkowe, ale trochę mi się pokręciło w tym cyklu, owulka się przesunęła z 23 dnia na 16, ale na szczęście wyhamowaliśmy z przytulankami 2 dni przed owulką
a teraz lol!!! pępowinką się dzidziulka bawiła!!!

Dzięki kobietki za odpowiedzi o nubie...tak właśnie mi się wydawało, ale nie wiem na ile to jest wiarygodne, to usytuowanie nuba w zależności od płci maluszka, a nie może dziewczynce sterczeć a chłopcu leżeć?
jakkolwiek to brzmi...:-D
Pirania a jak było z twoją królewną? przyglądałaś się nubowi, kiedy jeszcze nie znałaś płci?

reklama
nullka, pamiętam, że przed sprawdzeniem PRL tez oboje z M mieliśmy ochotę (zakazany owoc bardziej podobno smakuje hehehe :-D) a tu niestety trzeba było sobie "nie" powiedzieć ;-) Trzymam jutro kciuki, ciekawe kiedy będziesz mieć wyniki, w każdym razie na wykresiku wszystko bardzo ładnie wygląda!
t2029.gif

tasha, coś tam próbowałam wypatrzeć na ekranie USG ale lekarka tak szybko zmieniała położenie głowicy, że widziałam tylko migawki tych okolic (no i byłam tak przejęta tym by przezierność karkowa wyszła w porządku, że jakoś nub nie miał wtedy dla mnie wielkiego znaczenia :-)) ...coś mi się wydawało, że mignął mi równoległy do linii pleców nub (wypatrywać go zaczęłam dopiero jak usłyszałam, że NT wynosi 1,2 mm) ale potem byłam przekonana, że to były moje omamy wzrokowe ;-) Niestety na wydrukowanych z USG fotkach nie było widać nuba jak na zdjęciu Twojej dzidzi. Z tym ułożeniem nuba w zależności od płci to jest raczej pewniak, oczywiście widziałam sporadyczne przypadki gdzie na zdjęciach u dziewczynki nub był uniesiony albo odwrotnie ale były to bardzo rzadkie przypadki - mogło być tak, że u dziewczynki nub oparł się o pępowinę i stąd sterczał lekko w górę a u chłopca coś go przycisnęło w dół :-D

Do góry