reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

GAL -INFO dla Ciebie
Zbadano wpływ pełni Księżyca lub nowiu na płeć dziecka u par indyjskich w wieku 20-40 lat. Zaobserwowano, że 42 żony, które poczęły w ciągu 24h od owulacji podczas pełni Księżyca, urodziły 40 chłopców i 2 dziewczynki. Z drugiej strony 40 kobiet, które poczęły w dniu owulacji 3 dni przed pełnią Księżyca urodziły 13 chłopców i 27 dziewczynek. Jedynie 5 kobiet, które poczęło podczas nowiu, urodziło same dziewczynki. Zaobserwowano także, że pH pochwy jajeczkujących kobiet podczas pełni było zasadowe (pH 8,7 +/- 0,4), a słabo kwaśne u kobiet jajeczkujących 3 dni przed pełnią Księżyca i nowiem (pH 6,4 +/- 0,5; 6,2 +/- 0,5). Podstawowa temperatura ciała (PTC) była wyższa o 0,7-1,3 F u kobiet podczas owulacji w porównaniu z kobietami, u których owulacji nie było. U kobiet, które jajeczkowały podczas pełni Księżyca, PTC była wyższa o 0,5 F niż u kobiet, które jajeczkowały podczas nowiu. Podsumowując, wyniki badań wskazują, że zasadowy odczyn śluzu i większy wzrost PTC podczas pełni Księżyca wpływa na poczęcie chłopca. Ta metoda daje parom większą szansę poczęcia chłopca, jeśli zapłodnienie ma miejsce w dniu owulacji podczas pełni Księżyca, a dziewczynki jeśli zapłodnienie ma miejsce podczas nowiu.

reklama
Merylin- ja drugiego synka na pewno poczęłam po pełni, hmm... Pierwszego nie wiem. Suuuuuuuuuper, załamać się idzie...

Czarodziejko- polukałam tego linka. Ciekawe, to. A napisz, czy to sama w necie znalazłaś, czy ktoś znajomy
Ci to polecił? I jak samopoczucie?

Cześć wszytkim
Nadrabiam czytanie i studiowanie Waszych rad.
Tasha trzymam również kciuki za córeczkę. Zamówiłam tak jak poradziłyście Sylk na allegro tera czekam na przesyłkę.
Dostałam właśnie przesyłkę z paskami do mierzenia ph czy mogłybyście mi powiedzieć jak je stosować to znaczy trzeba je wkładać czy jak żeby zmierzyć i jak się odczytuje ten wynik porównuje się obydwa paski które zmieniają kolor z tymi na pudełku dobrze rozumiem czy nie bardzo bo nie dostałam żadnej instrukcji:no: Dzisiaj u mnie 7 dzień po @ za kilka dni zaczynam starania, może się wreszcie uda:tak:

Tusia witaj kochana ;))

Merylin ,Księżniczka powitac ;)

Gal witaj kochana...szaleję bo dlugo nic nie kupowałam...i teraz koniec-odkładamy na wyjazd w góry pod koniec kwietnia...może tam spłodzimy potomka hahahah

a TASHA pewnie już wie kogo ma pod sercem................

wchodze i patrze czy juz sa jakies wiesci od tashy ale narazie nic ale pewnie juz wie ze to córeczka
matko później wszystko nadrobię:-) bo mało dzis czasu mam bo znów placki piekę ;/

Mama05- fajnie Ci, ja to na razie nie szaleję z ciuchami, bo nie mam kasy (tylko M pracuje, ja na wychowczym). A muszę teraz sobie kupić jakieś meeeega wygodne buty na wiosnę(=drogie), bo mam ostrogę piętową i od długiego czasu strasznie cierpię:-( A zaczęło się w lato nieopatrznie skręciłam nogę na chodniku(dziurawy był) i tak mnie zewnętrzna strona bolała, to obciążałam wewnętrzną stronę(często dżwigając synka kawał drogi go niosąc , bo nie chciał wracać do domu) i po jakimś czasie zrobiła mi się ostroga na lewej nodze. Ta skolei jak mnie bolała, to zaczęłam ciężar ciała przenosić na prawą nogę , no i skutek mam -ostroge piętową na dwóch nogach. Jezoooooooooooooooo jak to boli dziewczyny, kombinuję już różnie i nie ma poprawy. A niedawno się dowiedziałam, że przy ostrodze nie powinnam jeść nabiału, ciągle coś:-(

Księżnoczko- ja po prostu wkładam sobie pasek do środka. Piranha twierdzi, że prawidłowo powinno sie wycigąć sluz palcem z szyjki i to nakładać na palec, ale ja stoduję tą pierwszą opcję.

Merylin-
dzięki kochana za info, my mamy 2 synków to się mamy co? Pocieszające w tym jest to, że piszą, o ph zasadowym, a my możemy je jakoś obniżyć. Trudno, ja będę działać, bo już nie mam czasu. W pełnie pewno jest więcej jonów dodatnich, ja mam w domu lampe solną i bransoletkę emitującą jony ujemne.

Tasha- juz pewno wie i jest meeeega szczęśliwa:)

Daria piecz i podziel się :)

Gal uuuuła! współczuję kochana....
ja zaraz piję ziółka ,za godzine dzieci idą spać a my może w końcu dzis podziałamy...

Tasha bo my tu wszystkie nogami przebieramy-wracaj i pisz;)))))))))

mama moge sie podzielis bo ja tylko pieke ale nie jem;p nie lubię zbytnio :-)mama cukiernik i za dużo w domu było lizania misek po :-p
robilam sernik z brzoskwiniami juz pol nie ma :)
i roladka sie w lodowce chlodzi :)

reklama
Do góry