reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama, może one wtedy pękały za późno? Ktoś pisał, że 24 mm to było dla niego za dużo i dopiero wcześniejsze podanie Pregnylu zaowocowało ciążą, podpytaj koniecznie ginkę o ten Pregnyl bo szkoda tych ładnie rosnących pęcherzyków i może właśnie w tym tkwi problem ...tym bardziej, że nie stosowałaś wcześniej Pregnylu nawet przy CLO. Co do tempki to podobno pęcherzyk zaczyna produkować progesteron jeszcze przed pęknięciem, dopiero zatem kilka dni utrzymującej się wyższej temperatury potwierdza owulkę ...tylko czemu Twój poprzedni wykres wyglądał owulacyjnie a masz torbiel na prawym jajniku, faktycznie to trochę zamieszane. Kiedy będziesz rozmawiać z ginką?

Ewcik, oczywiście, że można przedawkować ale wątpię, że takimi dawkami jak my tu stosujemy. Tak jak pisałam dzienne zapotrzebowanie na wapń dla osób dorosłych w wieku od 19 do 50 lat to 1200 mg, od 51 lat wzwyż - 1500 mg. Co do witaminy B6 to zacytuję:

U niektórych osób (bardzo rzadko) - anomalie w funkcjonowaniu obwodowego układu nerwowego mogą wystąpić już przy 50 mg chlorowodorku pirydoksyny na dobę, stosowanego przez odpowiednio długi czas. Długotrwałe przyjmowanie dawek witaminy B6 powyżej 200 mg (zazwyczaj 1000 mg lub większych) może powodować neuropatię obwodową. Zmiany te ustępują wraz z zaprzestaniem nadmiernej suplementacji witaminą B6. W wypadku zażywania dawek poniżej 200 mg na dobę, objawy uboczne występują bardzo rzadko.

Na niektórych stronach zalecane są nawet jeszcze większe dawki, znów cytat:

Bardzo dobre wyniki daje przyjmowanie dodatkowych witamin i minerałów:
- witamina B6 (200 - 600 mg dziennie) - pomaga ona utrzymać właściwy poziom estrogenów i progesteronu w fazie lutealnej,
- magnez (500 mg dziennie),
- wapń (w stosunku 1:2 do magnezu).

Co do magnezu to zapotrzebowanie u osób dorosłych wynosi 300-400 mg na dobę, nadmiar z organizmu jest usuwany przez nerki.

Co do dupka to należy łykać (najlepiej 2 razy dziennie) od 2 dpo, w 12 dpo robisz test ciążowy 10 mIU/ml i w razie co już nie odstawiasz :tak: Cytrynian wapnia znalazłam taki CYTRYNIAN WAPNIA WAPŃ 200 MG / 60 KAPS. (2181653985) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej..

Raz jeszcze dodam, że dietę dziewczynkową zaleca się stosować przez maksymalnie 6 miesięcy.

MissBella
, ale pech, a tak liczyłam na fotkę pozytywnego testu ciążowego jutro z samego rana.

Gal, działacie jeszcze dziś?

agulek
, dzięki kochana!
t4614.gif

tasha, to Ty jeszcze wątpisz w tą swoją córeczkę? :-) Na szczęście piątek rozwieje Twoje wątpliwości :tak: Tu jest namiar na tego sprzedawcę: Informacje o Użytkowniku joannaol3

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha też patrzyłam ten cytrynian na allegro ale data ważności mnie wstrzymała przed zakupem bo napisano 03/2012, no chyba że się pomylili

Ostatnia edycja:
Agulek, Piranho no pech straszny z tym testem, przyznaję się bez bicia, że nawaliłam... czekałam do ostatniej chwili aż mi apteke zamknęli :baffled: Mój M dzisiaj w pracy, zabrał auto a samej na pieszo nie chciało mi się szukac innej otwartej apteki, poszłam do tej do której mam najbliżej. Trudno, nadal będę żyć w niepewności...

mama ja wierzę że teraz może Ci być źle po takich wiadomościach, ale.... napisałaś że nie masz już nadziei itp
Kochanie nadzieja umiera ostatnia i naprawdę trzeba wierzyć że się uda. Tak jak radzi Piranha nasza kochana ekspertka, porozmawiaj z ginką co sądzi o tym Pregnylu i naprawde nie mów o składaniu broni. Musicie walczyć dziewczyny i myśleć pozytywnie (chociaż rozumiem że łatwe to nie jest). Ja głęboko wierzę że Wam się uda :-) Tak samo jak wierzyłam że uda sie mojej koleżance, która starała sie 9 lat (w tym miała trzy podejścia do invitro) i w czerwcu urodzi córeczkę. Także ja wierze że cuda się zdarzają a z tymi torbielami naprawde da sie zrobić porządek, tylko trzeba dobrego gina sie trzymać co poprowadzi to wszystko.

Ja pamiętam przed pierwszą ciążą lekarka powiedziała mi że na 100% bede miała problem z zajściem w ciąże bo mam PCO. Dała mi Bromergon i luteine (juz nie pamiętam co kiedy i ile) ,które łykałam i po około 2 miesiącach poszłam na USG i miły Pan mówi że jajniki nie wyglądają dobrze bo są obrośnięte itp.
Uwierzcie mi w tym samym cyklu co miałam USG i usłyszałam te rewelacje zaszłam w ciąże z Julkiem. Myślę że ten bromek i lutka dużo pomogły.
Także głowa do góry mama - otrzyj łzy i WALCZ KOCHANA. Będziesz miała trzecie dziecko zobaczysz :-)

Missbella szkoda że nie da sie testu wirtualnie przesłac bo w domu mam z 8 testów ;-) (aaaaa tak kupiłam na zapas :-) )
Powiem Ci że jak zaczęłam czytać Twojego posta to mi dech zaparło - bo zaczęłaś dziewczyny nie czekajcie jutro na mój test....... a ja już w głowce miałam dalsze .... bo dziś dostałam @
uffffff jak odetchnęłam jak doczytałam że to chodzi o brak testu ;-) Ja cierpliwie poczekam do piątku :-) a teraz czekam na jutrzejsza tempke, która pewnie będzie dalej wysoka

Ja dziś odwiedziłam Orsaya i kupiłam sobie czerwoną sukienkę na Święta i trzy letnie bluzeczki na ramiączka :-) od razu mi lepiej :tak:

Mama, wklejam Ci jeden cytat:

Wiele lat szukałam przyczyn braku ciąży bo podstawowe hormony były w porządku. Niepokoiły mnie plamienia, ale dla większości lekarzy plamienia przed miesiączką = niedobór progesteronu. Dopiero jeden mądry lekarz zasugerował, że to niekoniecznie problem drugiej fazy, a konsekwencje nieprawidłowej pierwszej fazy cyklu. U mnie najprawdopodobniej problemem był zbyt późny skok LH, w efekcie czego pękające jajeczko było już gorszej jakości (mierzyło około 24 mm). W cyklu, w którym podano mi Pregnyl, zaszłam w ciążę.I

I jeszcze jeden cytat:

Moje rosły do 24 mm i mimo, ze naturalnie pękały, okazało się, że za późno. Najlepiej podawać Pregnyl, kiedy pęcherzyk ma 20-22 mm.

Pisałaś, że Twoje pęcherzyki pękają przy 24 mm, może dla nich też jest to już za późno i stąd komórki jajowe były już niepełnowartościowe? Moim zdaniem warto wypróbować ten Pregnyl. Czytałam, że skłonność do niepękania pęcherzyków może wynikać z budowy jajnika (np. zbyt grubej jego otoczki) albo z zaburzeń hormonalnych, może dlatego tak musiałaś walczyć o obie ciąże a przecież nigdy lekarz nie zapodał Ci Pregnylu? Skontaktuj się kochana jak najszybciej z tą ginką, jesteś coraz bliżej 2 kresek i byłoby straszną zbrodnią gdybyś w tym momencie się poddała.

nullka, ja dokładnie o tym samym pomyślałam jak zaczęłam czytać wypowiedź MissBelli, na szczęście finał tej wypowiedzi mówił o braku testu :-)

MissBella
, zawsze możesz kupić jutro test, nie pić przez kilka godzin by zagęścić mocz i zrobić test wieczorkiem (testy zaleca się robić rano tylko dlatego, że mocz jest wtedy bardziej zagęszczony i więcej w nim z tego powodu hormonu hCG) :-)

Dobranoc wszystkim!

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

Ja jak zwykle z kawą za biurkiem ale tym razem z Inką

Piranho mam zamiar zrobić test jak wrócę z pracy bo chciałabym zaliczyc dzisiaj jeszcze ginka w celu zdobycia recepty na dupka, chyba że test wyjdzie negatywny to i wizyta bez sensu. Piranho powiedz mi czy jeśli np dzisiaj wyjdą II kreski to dalej brać dupka raz dziennie czy zwiększyć dawkę na 2 tabletki bo jeśli raz dziennie to nie musiałabym się spieszyć bo po jednej tabletce to wystarczy mi jeszcze na tydzień...

Mama kochana jak samopoczucie ??

Nullka proszę pochwalić się zakupami co tam ciekaweko wyplatrzyłas w Orsayu.

Ostatnia edycja:
Wpadam na momencik bo dziś jedziemy do przedszkola wcześniej bo Julek jedzie do kina na "LORAX" :)

MissBella wykres cudo - ojjj czuje że jutro będzie piękny plusik na końcu :) tylko nie zapomnij kupić testu ;)

A ja dziś fruwam bo taki poranek mi synkowie rozpoczęli - uwielbiam takie poranki
Nawet mąż będąc na dole napisał mi sms że zazdrości mi ;)
Młodszy synek podszedł pocałował mnie jak spalam objął za szyję i mówi KOCHAM CIEBIE BAJDZIO , potem odwrócił się gdzie spał starszy synek też go pocałował i mówi KOCHAM CIEBIE JUJEK :) potem się dogadywali co będą robić (bo ostatnio wstają dość wcześnie ok 6 a ja dosypiam). Wyszło że pograja w Scooby Doo ale gra wyżej leżała na co młodszy mówi - jujek kesielko ci pyniose zajaz. A Julek - ja Ci pomogę bo ty malutki jeszcze jesteś. Hehehe normalnie jakby mi dziś dzieci podmienili ;)

Miłego dnia dziewczyny

Gal na czym wczoraj stanęło? Poradzilas sobie z tym sluzem?

Mama glowa do góry kochana .

reklama
witam wszystkich :-)
przesylkam troszke sloneczka zwlaszcza dla mamy na poprawe nastroju!!!!
u nas dzis juz 15 stopni pogoda rewelacja :-)
miss to czekamy na test:)

Do góry