reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria nawet jeśli tak, jest to się nie obawiaj.Dzieci uwielbiają przedszkolę,są wsród rówieśników i dużo lepiej się rozwijają.Napewno będziesz zaskoczona jej postępami i samodzilnością.
A może to Ty boisz się rozłąki z małą?
To nic dziwnego na początku płaczą i mamy i dzieci:tak:
Ja też płakałam.
Pozdrawiam.

reklama
Daria- dzieki bardzo, to sie napisałaś :tak: Chyba zrozumiałam, mozna powiedzieć , że są 4 warstwy, tak: ciasto, ser, brzoskwinie, białka, i na to oczywiście jeszcze pokruszyć drobno ciasto? Czyli łącznie potrzeba 2 budynie i 9 jajek, tak?

A co do przedszkola, to chyba barierą pewno byłby język niemiecki. Bo tak to dzieci raczej garną się do innych dzieci, mój synek teraz chodził przez 3 tygodnie do przedprzedszkola na 4 godzinki 2x w tygodniu i powiem Ci, ze on strasznie chce tam chodzić> Codzienie odstawia mi histerie, że on tak chce jechać do przedszkola, ale teraz w tym tygodniu nie mógł, bo widocznie tam załapał wirusa i był chory. Teraz go już raczej tez nie dam, a to ze względu, że robi się już ciepło i niech wiećej spedza czasu na dworze, i żeby znowu czegoś nie załapał oraz tez ze względu na finanse, bo to niestety drogie jest , bo to prywatne.
Co Ciebie wstrzymuje, przed oddaniem Nadii do przedszkola?

tak dobrze zrozumialas;p

ja nie umiem sie rozlaczyc z nadia;/ denerwowałabym sie jak jej przy mnie nie ma;/ i jak by cos zrobila nowego a ja tego nie widzialam ;/

Merylin- nic się nie martw, dziewuszka murowana przy takim ph! JA byłabym mega szczęsliwa, gdyby udało mi się zajść w ciaze przy takim ph i takim śluzie. Bądź spokojna:-)

A co do wieku, to ja jestem od Ciebie niestety jeszcze starsza i ja to dopiero mogę się obawiać, a Ty to jeszcze spoko.

Wiesz, może faktycznie przed starankami zwiększe ten calcium citrate, na razie nie zwiększe, bo jestem przed @, ale pózniej na pewno, dzięki kochana:)

A co do tego, że innym się udaje, to dziewczyno, Tobie się własnie udałoooooooooooooooooo:-)

A ja to sobie mogę własnie tak mysleć, że wszystkim się uda , tylko nie mi, bo po pierwsze, owu po pełni, sluz ciągle płodny, ciągła walka z ph i nie chcce chociażby się zbić żurawiną, muszę jakieś irygacje stosowac, sylk mi nie obniża ph, a to by było najlepsze, już tyle czasu mi się nie udaje .... I co , kto ma tu powód to narzekania, na pewno nie Ty......:tak:

Daria - dzieki:) rozumiem :)

Ostatnia edycja:
Wiesz Gal ja tak trochę musiałam namówić mojego m na trzecie.Naopowiadałam mu o tych prawie pewnych metodach na dziewczynkę,a teraz mam stracha że będe musiała za nature i pana Boga odpowiadać.
No dobra dosyć smucenia.Sorry ale będziecie musiały tego wysłuchiwać aż do rozpoznania płci.:no:

pol balchy placka jeszcze jest to dla kazdego starczy :)
to jest jedyne co lubie robic;d ale do sprzatania to jestem ciezki wol;p
gal pozniej ci napisze przepis jak znajde chwile czasu bo jest pogoda i nadia tylko na dworze siedzi;/
mam pytanie do dziewczyn mieszkajacych w niemczech czy ktoras wie czy t prawda ze musze dac nadie od 3 lat do przedszkola bo inaczej zaplace kare ;/
nie musisz, dziecko do przedszkola musi isc w wieku 5 lat, ale wtedy musi dobrze mowic po niemiecku, dlatego teoretycznie jest tak, ze dzieci obcokrajowcow najlepiej jak ida w wieku 3 lat do przedszkola... zeby nie bylo potem problemow, ze nie moze isc do szkoly bo robi bledy jezykowe, nie mowi plynnie po niemiecku... poza tym nie wiem jak u was, ale na Bawarii juz jest po zapisach do przedszkola, sa na poczatku marca....
zreszta co land to innaczej jest, wiem, ze w Baden Württemberg mial byc obowiazek przedszkolny od 3 lat, ale czy to przeszlo nie wiem... najlepiej sie u siebie w Sozialamt zapytaj :)
A poza tym wcale nie jest zle jak 3 latek idzie do przedszkola, bo po pierwsze moja Nadia umie jezyk bez nalecialosci, polskiego akcentu, inaczej sie dziecko rozwija majac wokol siebie inne dzieci (na Bawarii sa grupy mieszane 3-6 lat), uczy sie duzo no i zauwazylam, ze latwiej sie zaaklimatyzowala w przedszkolu, niz te dzieci co przyszly do niego w wieku 5 lat...
a swoja droga to mi sie podoba ta jej swoboda w poslugiwaniu sie jezykiem, jak szybko przestawia sie z jednego na drugi,

Wiesz Gal ja tak trochę musiałam namówić mojego m na trzecie.Naopowiadałam mu o tych prawie pewnych metodach na dziewczynkę,a teraz mam stracha że będe musiała za nature i pana Boga odpowiadać.
No dobra dosyć smucenia.Sorry ale będziecie musiały tego wysłuchiwać aż do rozpoznania płci.:no:

kciuki mocne za dziewczynke :tak: szkoda, ze to wszystko takie skomplikowane... i takie niesprawiedliwe, w koncu sa kobiety ktore bez kombinacji, lykania suplementow, diety i innych cudow maja parki, a my tu kombinujemy i potem stres czy sie udalo... bo jednak kazda ma swoje marzenie, pragnienie ktorego nie da sie ot tak po prostu wylaczyc niestety...

Ostatnia edycja:
jestem...narobiłam sie ,pojechałam po Dominika i jak tylko weszła do domu...przyszła znajoma z 2 dzieci-9lat i rok....
a ja myslałam,że sobie odpoczne z kawą na tarasie...ale nie-to pić ,to jeść ,to siku....
przed chwilą poszli a ja padam........:baffled:

Gal czyli masz juz ten przepis?? bo chciałam wchodzić w PW i Ci wysyłać :)

Marzycielka no to jest nas już 5 ulubienic tego zestawu;)))

Merylin -no problemo -bierzemy to na klate,mam możesz pisać o płci-wiem jak jest i rozumiemy:)
ja też już nie mówię rodzince,że się staramy mam dość słuchania,że mam parkę ,że mam 2 zdrowych dzieci ,że w tych czasach-DOŚĆ !! nikomu już nie mówię ,że się staramy-a poza tym nie chcę współczucia....bo jak ktoś słyszy ,że już ponad 2 lata się staramy to masakra jaką ma minę i zaraz 1000 pytań-czy badałam to czy tamto:eek::eek::confused2:
dbam o moją prl i nie mówię...

Pirania-myślami z Tobą -sił życzę :tak:

Martika witaj ;))

idę po słodkie-muszę uzupełnić poziom cukru:sorry:

Merylin - przy takim ph to pewnie dziewczynka, ale świetnie Cię rozumiem, że się niepokoisz, pisz kochana, przytruwaj, bo znam to z autopsji, mam tę dziewczynkę stwierdzoną w 16 tyg i 2 dniu ciąży a jednak wciąż żyję w lekkim napięciu do połówkowego usg, poza tym słyszałam wypowiedź jakiegoś super znanego gina, który twierdził, że jak facet jest starszy to ma o wiele większe szanse na dziewczynkę niż w młodym wieku, oczywiście są wyjątki, i na to też liczyłam, że może mój M ma tylko sprawne plemniczki dziewuszki:-D, mam tyle lat co Ty i też chodzę z brzuszkiem, mój synuś ma 15 lat:szok: a mnie się dziecka zachciało

reklama
Marti_ka u mnie jest taki problem ze nadia nie mowi nawet po polsku tylko co musi i jak jej sie chce jest okropna do mowienia ;/ i sie tym bardziej boje ze nauczy sie niemieckiego a ja jej nie zrozumiem bo nie umiem niemieckiego a ja i tak bym chciala zeby ona chodzila w polsce do szkoly uczyla sie polskiej historii itp ale tu jest prblem ze jak ja zjade to maz nie chce tu siedziec ;/

Do góry