reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

axari ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wow, alez super nowina:) widze ze tylko mi jednej sie nie udalo:szok:

dzisiaj bylam u gina , mialam usg. moje dziecko wazy juz 1600g:tak: lakrza nic nie mowil o plci, a ja nawet nie wpadlam by zapytac bo dla mnie juz wszystko jasne:tak: o pomylce nie ma mowy.
a ja nadal czuje sie niezwykle zmeczona:wściekła/y: to juz mnie naprawde zaczyna wyprowadzac z rownowagi:wściekła/y:

reklama
axari ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wow, alez super nowina:) widze ze tylko mi jednej sie nie udalo:szok:

dzisiaj bylam u gina , mialam usg. moje dziecko wazy juz 1600g:tak: lakrza nic nie mowil o plci, a ja nawet nie wpadlam by zapytac bo dla mnie juz wszystko jasne:tak: o pomylce nie ma mowy.
a ja nadal czuje sie niezwykle zmeczona:wściekła/y: to juz mnie naprawde zaczyna wyprowadzac z rownowagi:wściekła/y:

kosmo nie bedziesz sama ja do ciebie dolacze co sie nie udalo zaplanowac danej plci :-)

Hej Kobitki:-)

Gal a kupiłaś normalnie w sklepie tą colę bezkofeinową light czy musiałaś przez internet zamawiać?

Dzisiaj kupowałam kartkę na urodziny i Pani się pyta czy dla chłopca czy dziewczynki mówię dla chłopca a ona na to że ciągle chłopcy się rodzą, że rzadko kiedy słyszy że dziewczynka, ale w sumie u nas na forum dziewczynkowo i znajoma mówiła że u niej same dziewczyny chyba natura wie co robi:-)

Moja mama uznała, że kiedyś rodziło się więcej dziewczynek dlatego że inaczej się jadło czyt. zdrowiej, że nie było tyle napoi sztucznych i gotowych dań, gdzie jest cukier...I powiem Wam, że coś w tym jest bo przecież cukier zaburza wchłanianie wapnia. Znajomej mąż pił bardzo dużo coli zwykłej i piwa ona mase słodyczy jadła i urodziła synka z 8dc....

Piranha a powiedz mi herbata czerwona, zielona nie jest polecana przy starankach o dziewczynkę?

Hej Kobitki:-)

Gal a kupiłaś normalnie w sklepie tą colę bezkofeinową light czy musiałaś przez internet zamawiać?

Dzisiaj kupowałam kartkę na urodziny i Pani się pyta czy dla chłopca czy dziewczynki mówię dla chłopca a ona na to że ciągle chłopcy się rodzą, że rzadko kiedy słyszy że dziewczynka, ale w sumie u nas na forum dziewczynkowo i znajoma mówiła że u niej same dziewczyny chyba natura wie co robi:-)

Moja mama uznała, że kiedyś rodziło się więcej dziewczynek dlatego że inaczej się jadło czyt. zdrowiej, że nie było tyle napoi sztucznych i gotowych dań, gdzie jest cukier...I powiem Wam, że coś w tym jest bo przecież cukier zaburza wchłanianie wapnia. Znajomej mąż pił bardzo dużo coli zwykłej i piwa ona mase słodyczy jadła i urodziła synka z 8dc....

Piranha a powiedz mi herbata czerwona, zielona nie jest polecana przy starankach o dziewczynkę?

z tym cukrem to chyba tak nie do konca moja mam cukirnik 20 lat w tym robila i w tym czasie 3 cory i zawsze zaczyna dzien od slodkiego i do teraz tak jest a ja jak wstaje zaczynam dzien od batonow ciastek itp dopiero pozniej sniadanie i nadia 100%dziewucha . maz sie smieje ze mi do zycia to tylko slodycze potrzebne:)a teraz tez jadlam tylko sodycze ale teraz akurat czuje ze bedzie synek:)

Piranha a mogłabyś się wypowiedzieć na temat planowania bliźniąt? Masz jakąś tajemną wiedzą na ten temat:-) bo ja sobie pomyślałam, tzn zawsze chciałam mieć 3 dzieci a mój M nie za bardzo ale jakby był postawiony przed faktem bliźniaków to przecież nie odda jednego;p;p;p nie no żartuje ale bardzo bym się ucieszyła na bliźniaki...Czytałam o korzeniu manioku ale nie umiem go znaleźć same przyprawy mi wyskakują...Czytałam, że kobiety spożywające korzeń manioku bardzo często rodzą bliźniaki.

witam wieczorową porą:-) Marcello śpi wykończony smętną pogodą i zajęciami muzycznymi;-) ja się wykąpałam, przyrządziłam mieszankę ziół i teraz mam chwilkę dla Was

martika ja niestety też jestem zepsuta, bo też testy ph w większości pokazują mi takie samo ph-w granicach 4,5-5 :-(

czarodziejka no faktycznie dylemat, czy posyłać 6-cio latka do szkoły.. sama bym chyba nie wiedziała

daria, martika od jakiego wieku jest przedszkole w DE? macie jakieś zasiłki na dzieci? na pewno lepsze, niż tu..

patrysiak no to wspaniale, że u malutkiej wszystko ok.. no i jaka waga przyzwoita:-D

pirania nie dziwę Ci się kochana, że boisz się, jak dasz radę z 2 dzieci.. ja jeszcze w ciąży nie jestem, a też mam takie obawy:-D

gal no to czekam na wieści, czy staranka okażą się owocne i mocno trzymam za to kciuki:tak:

czarodziejka współczuję bólu zęba:no: ja nigdy nie zapomnę, jak miesiąc po porodzie zaczął bardzo boleć mnie ząb i trzeba było kanałówkę robić- tego bólu to nigdy nie zapomnę, po ścianach chodziłam, myślałam, ze zwariuję

dido trzymam kciukasy za szybki i jak najmniej bolesny poród;-)

truskafka a mi się wydawało, że pisałyście z Piranią, żeby ziółka pić od 2-3 dc:eek: i tak też dziś zrobię, bo mam 3 dc.. kurcze, no mam nadzieję, że to nie za późno..

84misia witaj:-)

missbella fajnie, że się odezwałaś:tak: czekamy na dalsze wieści, więc wpadaj czasem

tasha jak tam dziewczynkowe zakupki, ruszyły już?:-D

merylin "branzoletkę na nudności"?? co to takiego?

noemi z tego, co pisała Pirania, to można pić tylko miętę albo herbatę rooibos, a także Inkę

Daria pewnie, że nie do końca:-) a babki z waszej rodziny to potwierdzają, ale na pewno kiedyś jadło się zdrowiej....Próbuję czasami łączyć fakty z płcią, ale nie ma nic na 100% tylko można zwiększyć szansę. Ja Ci powiem, że jak byłam w 1 ciąży to czułam, że synek będzie choć już wtedy marzyłam o córci, ale mój M że syn teraz mówi że na pewno córa będzie jak nam si ę uda ja też mam takie uczucie, ale czasami nachodzą mnie ogromne wątpliwości....jak same wiecie i czytacie wtedy moje żale;p;p;p

reklama
Czesc Dziewczyny...maliny
maliny.jpg

Dzien minal spokojnie..zab dzis nie bolal...rano lekko pulsowal ale potem przestal calkowicie...Oczywiscie im blizej wizyty zab przestaje bolec...normalka..nasza podswiadomosc czyni Cuda!!!!!!:)
Dzien spedzilam z maksiem na powietrzu...zasilalam drzewka w ogrodzie a mlody sie bawil:)))))

Ewcik- a tak zapytam. Czy samo leczenie kanalowe boli? Czy ze znieczuleniem nic sie nie czuje?
Kosmopolitan- nie tylko Tobie nie udalo sie zaplanowac plci...mi tez nie...ale co z tego:) Teraz jestem mega szczesliwa.
Andziak widze wymeczy cie ta cora:)

Do góry