reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hejka

mam lenia, przez wielkie L:sorry: chyba za dużo wolnego źle na mnie działa, jestem bardziej zmęczona niż zwykle:-D

na wieczór w planach kino domowe...tylko łośka małego trzeba spacyfikować:-D

Piranha:sorry: byłoby miło..ale nie nakręcam się, obserwuję, mierzę, czekam...a w międzyczasie bzz bzzykanko hehe
a Tobie -mam nadzieję- bóle miną, tulę
Kasia &&&& za sobotę, żeby pogoda dopisała :)
Andziak właśnie dlatego że wygrana w totka się nie trafiła, musi być wygrana w kwestii Zosi :D
przykra sprawa z tym gościem :(
Tasha ja mam wrażenie że sumo jestem i bez ciąży:szok:
jakoś tak chciałabym coś zrzucić..ale ale...lenia mam:baffled:
tęsknię za tymi kopniakami i ruchami malucha...:sorry:
Czarodziejka szacuneczek za porządki,...mnie się nie chceee:eek:
Aguśka to się dzieje :) miłej zabawy :)
Kinga ach mazury ... :)
Ewcik ehh łączę się w bólu z tymi zwariowanymi cyklami, takie niewiadome są koszmarne... tulę
sama nie wiem czego mogę się spodziewać teraz, ale pewnie mnie ciało zaskoczy w najmniej spodziewanym momencie:eek:

reklama
Ewcik, mi by po prostu żal było teraz brać dupka skoro owulki nie było i tempka spada w dół tak jakby szykował się kolejny pik LH, może jednak owulka będzie tak jak zawsze po 20 dc? Jeśliby do niej nie doszło w ciągu najbliższych dni to wtedy zaczęłabym łykać dupka i potem go odstawiła by wywołać @ ...nie namawiam jednak, piszę tylko co ja bym zrobiła :-) Oczywiście najlepszą opcją byłoby USG by stwierdzić czy urosły pęcherzyki, jaką mają wielkość albo czy nie tworzy się torbiel z niepękniętego pęcherzyka. Może się też zdarzyć, że do owulki dojdzie pomimo zażywania dupka (jak u Truskafffki).

dzień dobry,cześc i czołem:))
tęskniłam :szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-p

przeleciałam szybciutko kilka ostatnich stron i widze ,że nie ma w tym m-cu II krech....ale teraz wszystkie bierzemy sie do pracy i niedługo znów testowanko;)

dojechaliśmy i padam na twarz...jechałam tylko z 1 postojem bo sie zaparłam,że dam rade a tu dzis przebudowy:baffled:remonty:baffled:wypadki :baffled:...i dojechalismy do domu po 19.00
Bono odebrany-śpi na srodku salonu..dzieci śpią i my tez zaraz idziemy..

brałam grzecznie Clo przez cały urlop i od jutra działanie-chciałam dziś ,ale nie dam rady:szok:nie dam rady nawet leżeć i czekac na trzęsienie ziemi:-D

ściskam wszystkie moje babeczki :)))

jutro wlecę:tak:

truskawcia zazdroszczę Ci tego optymizmu, mam nadzieję, że choć trochę mi się udzieli..

pirania myślę, co z tym dupkiem..bo jeśli teraz przestanę, to wtedy nie będę go brała przez 10 dni, tylko o tyle mniej, o ile do tej pory wzięłam tabletek-czy tak można?

mamcia jak super, że jesteś:tak: najważniejsze, że bezpiecznie dojechaliście. No to za jutrzejsze staranka &&&&&&&&&&&;-)

Mama, fajnie, że już z nami jesteś i że wypad w góry udany! Też się stęskniłam! :-) Trzymam mocno kciuki za pęcherzyki i za jutrzejsze staranka! Który Ty masz teraz dzień cyklu i kiedy monitoring? Dobrej nocki, wyobrażam sobie jak musisz być zmęczona po takiej podróży, ja też coś na pysk padam po dzisiejszym dniu i pewnie szybciej przywitam się dziś z łóżeczkiem.

Ewcik, rozumiem, że masz tylko jedno opakowanie dupka? Zatem chyba lepiej dokończyć kurację i liczyć na to, że pomimo dupka dojdzie do drugiego piku LH i owulki ...tylko gdyby tak się stało to biegłabym do gina po kolejną receptę by dzidziuś miał jak największe szanse na zagnieźdżenie się :tak:

Truskafffko
, dzięki kochana! U Ciebie tempka pięknie estrogenowo w dół leci, zaciskam kciuki!

Maaaamaaaa aaaaa super że już jesteś :D
Piranha ja tak cichutko jeszcze ładnie grzecznie poproszę o fluidki :sorry:
ale numer z tym netem, super że jednak jesteś z nami..nie odcięta:-)
Ewcik wiesz, teraz nowy cykl, nowe nadzieje...optymizm dopisuje, mam nadzieje że jak najdłużej. Jedno przyjęłam do wiadomości, musimy się uzbroić w cierpliwość, nie myśle o zaciążeniu 24h, działamy, ale staramy się na luzie
Tobie pozytywne fluidki wysyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :)

pirania gdzieś mam jeszcze receptę na dupka, chciałam go na kolejny cykl zachować.. to w takim razie chyba dokończę tego dupka i się zobaczy, jak będzie..ehh..czemu to takie trudne?!
kochana, a może mi wysłać linka ze swoim wykresami na pw? chciałam pooglądać jak wyglądały.. może czegoś się z nich nauczę?:-D
truskawka no ja mam takie dni, ze strasznie chcę i myślę, myślę, myślę.. i mam wizję córci:-D no niestety, trzeba się podnosić z takich niepowodzeń.. najgorsze jest jednak to, że my mamy tak długie cykle, co powoduje, że mamy mniej szans, niż pozostałe dziewczyny, które mają cykle po 24 dni

witam po urlopie;)
bylismy w bieszczadach na 4 dni, sami, bo synek został z dziadkami;)
czuje sie super;))))))))))

od nowego cyklu chcialabym zaczac pomiary, zeby lepiej poznac samą siebie, nigdy wczesniej tego nie robilam, ciekawe czy uda mi sie byc tak wytrała jak Wy;)
proszę o jakieś wskazówki, wiem, ze mam badać śluz i mierzyc temperature o tej samej porze kazdego dnia, jaki termometr kupic? w jaki sposób mam zaznaczac pomiary? skad mogę sciagnac wykresy do zaznaczania pomiarów?
a jak to jest z mierzeniem pH? badam mocz czy wymaz z szyjki? i ktorych dniach cyklu? może jest jakas ściagawka dla poczatkujących?

zanim zaczelam brac tabletki mialam regularne cykle co 29 dni, jak to jest z antykoncepcją, średnio jak długo po odstawieniu organizm wraca do "normalności"?

o pierwsze dziecko dziecko staraliśmy sie pol roku, wczesniej zaliczyłam wczesne poronienie, gdy ogromne krwanienie dopadło mnie ok 50dnia cyklu, potem jak juz bylam znow w ciazy bałam sie kazdego dnia......

truskafka a juz zdazylam zakodowac w głowie, ze masz fasolke w brzuszku ;( głowa do góry! oby nastepnym razem sie udało!!!
dido gratulacje!!!!!!!!!!!!!
mama fajnie, ze wyjazd udany;)
pirania jesteś chodzącą encyklopedia na tym wątku! masz ogromną wiedzę, niesamowite, bo potrafisz odpowiedziec na kazde pytanie!!!!!!!!!!

Witajcie Kochane
149702_424096884268312_169274433083893_1652789_1633204705_n.jpg

U nas ladnie, slonecznie...
bedziemy sie dzis lenić:))))

Kciuki za wszytskie starajace...:))))

Mama- Wspaniale ze juz jestes...
Dobrze jest tak czasem wyjechac..zresetowac glowe..mam nadzieje ze super odpoczeliscie.:)

reklama
dido ogromne gratulacje!!!!! niech coenka zdrowo rosnie:tak:

staraczki- maj to pzepiekny miesiac- no musi byc Wasz:tak: trzymam za Was podwojnie kciuki:tak:

piranha masz juz wszystko gotowe? bo ja juz prawie tak :tak: teraz juz bede duzo spokojniejsza:tak: a mi ciagle bardzoooooo ciezko i coraz czesciej mama kryzys ciazowy-ze tak mi ciezko juz o niczym innym nie marze tylko zeby urodzic i sie tak nie meczyc:no:

pozdrawiam Wam wszystkie:tak:

Do góry