reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama, pewnie pęcherzyk pękł i teraz trzymamy kciuki by chłopaki z porannych staranek szybko dopadły pani komórkę jajową :-D

natusia, ten jak bratek to Miltonia :-), temu białemu akurat plamki wyszły teraz na brzegach ale zazwyczaj ma porozrzucane równomiernie po całych płatkach niczym krowa :-D Co do tego preparatu DOLOMIT VIS to zmień koniecznie gdyż tam wapń występuje w postaci węglanu (powinien to być cytrynian) a on podnosi pH. A ta żurawina to końska dawka, jedna tabletka zawiera ekwiwalent 338400 mg owoców żurawiny (na in-gender zalecali około 10000 mg) więc musi nieźle zakwaszać.

reklama
Natusia no to fajnie,że się z Tusią zrozumiałyscie:tak:

Pirania -no na to liczę...
poprawimy jeszcze wieczorem-czy myślisz ,że już nie ma co????????

zrobiłam dzieciom budyń malinowy z sokiem żurawinowym ...i my też wcinamy:)

Piranha polskie morze piekna sprawa :) tez kocham nasze morze:) My co roku jeździmy do trójmiasta zwłaszcza latem:) Na pewno byś sobie poradziła. dzieci miałby by dużą piaskownicę:) u nas Fiol od małego nad morze jeździł.. jeszcze dobrze nie chodził a był:) :tak:

mama a ja Ci jeszcze polecam Francję zwiedzić:) Też byłam ale to jako panienka z moimi rodzicami i to kilka razy:) pięknie tam też jest:) z dzieciakami to do wielkiego lunaparku Asterixa i Obelixa :tak: szaleństwo.
Cóż Grecja.... owszem może kiedyś też... ale predzej pewni do Chorwacji bo tam też podobno pieknie :) znajomi chwalą.. no zobaczymy... Szwecja też jest bardzo ciekawym krajem :) zwłaszcza polecam zobaczyć fiordy i klify :tak: i wielki park rozrywki Lieseberg! :) My to zawsze tam gdzie park rozrywki hehehe :-)

a z tego Egiptu się cieszę bardzo:) tam mnie jeszcze nie było heh

Witam Was!

Nie było mnie przez parę dni, ale trafił nam się wyjazd za miasto na działkę taką letniskową do znajomych, gdzie jest domek, w którym można normalnie mieszkać. Odpoczęłam, popiłam sobie czerwonego winka, mięska z grila pojadłam, wyluzowałam się i tego mi było potrzeba:tak: Wrócilismy w piątek, wczoraj przez kilka razy zaczynałam do Was pisać, ale ciągle mi moi przerywali i ciagnęli ze sobą.
A dzisiaj, żeby nie było tak pieknie, to pokłociłam się z M z rana, zaczęliśmy rozmawiać, że wczoraj w nocy była pełnia, a u mnie pewnie niedługo będzie owu, a M na to, że głupoty wygaduję, że on ma już tego wszystkiego dosyc, że to już za długo trwa, no szok , zdenerwowałam się na maksa, bo zamiast wspierać, to jeszcze mnie denerwuje i dołuje. Już jest w miarę dobrze, ale jakoś tak dziwnie mi z tym.

Tak wogóle to dziękuję Wam kochane za pamięć, jesteście wspaniałe:tak::-)

U mnie dzisiaj 14dc, tak jak u naszej kochanej Mamy05, test owu wczoraj w południe negatywny, wieczorem już nie robiałam i dzisiaj w południe już pozytywny. śluz Ewcm mam chyba od wczoraj , wczęsniej chyba nie, ale staram się mniej sobie tam grzebać i analizować;-) A ph do tej pory miałam całkiem ładne, pierwszy raz tak:tak:
Przytulanki były 11dc( udało się na wyjeździe, szybki numerek) i 12dc, wczoraj nie. Najlepiej by było pewnie dzisiaj wieczorem poprawić, kurcze ale też śluz Ewcm, ale nie wiem czy już nie pojadę na maksa, skoro M już tak na maksa wymięka:dry:

Mama05- wiem, że ostro działasz, no i dobrze, teraz czas na Ciebie:tak:

Andziak- PW:tak: A i uważaj z lekami na alergię, bo one w wiekszości źle działają na ciąze, bierz tylko te które są wskazane w ciązy.

Natusia- u mnie śluz płodny pojawiał się na 3,5 dnia przed owu, takze spoko:)

Piranha- piekne sotrczyki, masz ręke do kwiatków:-) Zamówiłaś pokrzywę z miodem?

Tasha- mięsko wcinasz?

Czarna- mi też dooopka po drugim dziecku urosła:)

Przepraszam, że do innych już nie napiszę, ale idę obiadek podawać, wpadnę póżniej:)

Gal wiesz jak to z facetami... oni tak do tego nie podchodzą jak MY kobiety że pełnia że owu... i się nie dziw bo facet to prosty jest. Na pewno mu przejdzie i się dogadacie. Nie ma co na siłę robić dzieci bo to nic z tego nie bedzie. Obydwoje na luzie...wtedy to i przyjemnie i wogóle milutko... nie ma co się kłócic. Bedzie okej zobaczysz.
Fajnie że wypoczełaś sobie :) witaj!

Gal...kochana ..no jesteś w końcu...
ahhh te chłopy-lać to mało:-D;-)
nie przejmuj sie męża wywodami-dal nich to co my wyprawiamy to czarna magia -nie rozumieją więc krytykują..
ale my wiemy swoje i działamy:tak::-p
dobrze,że już pogodzeni jesteście-i oczywiście działajcie wieczorkiem ;)
widzę ,że działałyśmy w tym samym czasie:-Dmy też 11 i 12d.c. przytulasy uskutecznialiśmy:))

Kinga mój Tom też był w Szwecji-ale jak dal nas za zimno:-p
za nami chodzi Turcja......
ale w tym roku nie da rady - kupiliśmy auto więc lipa...
chyba,że pomyślimy o małym kredycie,ale...wolałabym nie-nigdy nie jeździliśmy na wakacje na kredyt ..

jeryyyy!! jakaś masakra-ciągle chodzę i grzebie po szafkach za słodkim:szok:jak siedzę w domu to tak mam:baffled:
dobrze,że jutro do pracy:tak:

Kinguś -dziekuję Ci Słonko za Twoje słoawa, masz rację, że facet prosty jest;-) i że powinno być na luzie:tak:

A ja jednak nie wytrzymałam i poleciałam do łazienki sprawdzić jak to u mnie w środku i szok, śluz taki , że chyba ze 20 cm ma :szok:, a ph chyba 4,5, kurka wodna , ale na mnie te ziółka działają....

Mama05
- i Ty wpadłaś na BB, no wkurzył mnie na maksa, aż się popłakałam, no ale jak piszesz już pogodzenie jesteśmy, ale gdzieś to jeszcze trochę w środeczku tkwi..,
No mama działąliśmy w podobnym czasie, oby skutecznie:)

Ostatnia edycja:
witam wszystkich:-)
u nas pogoda nie ciekawie taki wiatr ze szo
ja popakowałam ciuszki po Nadii ale tylko uniwersalne bo nie znam plci to nie bede brala rozu ;-)a jak będzie chłopiec to dokupię dla synka a jak córka (w co watpie)to mi siostra resztę rzeczy przywiezie ...
mama ,kinga i gal to trzymam kciuki zebym wam sie w tym cyklu udało w koncu muszą wejść jakieś dziewczyny na miejsce didio i niedługo olleny :)
powiem wam ze dziecko to bedzie chyba takie ruchliwe jak nadia caly czas kopie tak ze widac na brzuchu siostra z szwagrem to caly czas dotykali bo tak im sie podobało i smieje sie ze beda mieli blizniaki bo oboje tak sie pchali :)

Gal a Ty pijesz te zioła na owu ,że taki sluzik??
20cm to masakraaaa:-D

Daria dzięki za &&& -przydadzą się :)
u nas też szału nie ma z pogodą..
fajnie,że dzidzia taka ruchliwa:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry