reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

i ja się witam niedzielnie!!!
u nas dziś burzowo i zdecydowanie chłodniej niż wczoraj, i też nabawiłam się kataru i kaszlu, w nocy prawie wcale nie spałam, bo katar mnie zatykał, mała figlowała w brzuchu, bez przerwy wstawałam siusiu i nie mogłam sobie znaleźć pozycji do spania, ale co tam, może później mnie trochę zmuli to się położę...
Mama - seksik z rana daje pozytywną energię na cały dzień, ale Ty już pewnie na pięterku:-D
Natusia - rzeczywiście, trochę tych leków bierzesz... ale najważniejsze, że nie są przeciwskazaniem do zajścia w ciążę:tak:
Kinga - fajnie, że mąż robi Ci takie niespodzianki!!! a Egipt świetna sprawa, cudny klimat, gorący, wietrzny ale bez duszącej wilgotności w powietrzu, zdecydowanie polecam;-), może i nam się uda gdzieś w przyszłym roku pojechać, ale nie wiem czy z takim maluszkiem to będzie wskazane...poza tym wciąż jesteśmy na etapie wykańczania domu:dry:
Truskafffka - homor pewnie dopisuje po imprezowym weekendzie?;-)
Pirania - jak ostatnio u Ciebie z nockami? śpisz czy też się męczysz?
Miss - jak było nad morzem? w jakiej miejscowości byłaś?
Gal - co z Tobą??? odezwij się do nas!!!
Daria - autko opite?
Merylin - jak samopoczucie???
Andziak - jutro masz wizytę???
życzę wszystkim udanego dnia!!!

reklama
Witajcie Babeczki.
Przepraszam ze malo mnie ale u nas wczoraj byla pogoda "bajka" , do tego moi rodzice zabrali chlopcow na caly dzien na wioske do znajomych wiec z malzem pojechalismy na zakupy ogrodnoczo-Ikeowe:)
Pozniej malowalismy ogrodzenie..
Dzieci wrocily wieczorem i padły jak kawki:)
..No a dzis po 5 rano obudzila mnie burza...
Byla burza, slonce i tęcza...do tego spadl grad wielkosci orzecha laskowego!!!! Tluklo nam w szybe w dachu az sie balam ze szyba peknie...
Dzis jedziemy na obiad do rodzicow bo Tatko mial wczoraj imieniny:)
No i tak to u nas:)))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Andziak- Wygladasz pieknie...i jaka szczuplutka jestes..:) Rodzine tez masz super!! chlopcy genialni!:)
Patrysiu - a jak Ty sie miewasz? Moja przyjaciolka wczoraj za 3-cim podejsciem zdala prawko:)))) Tak sie ucieszylam..musze sie z nia spotkac na oblanie zdanego egzaminu:)))))
Teraz za Ciebie Kciukersy trzymam:)

Mama- Jestem Kochana...Sciskam Cie moja Ty moja:))))

jestem ..

Tasha my juz po działaniu ,ale jeszcze wieczorem poprawimy bo kurcze naparza mnie lewy jajnik czyli może jednak owu bedzie w tym cyklu..dziś 14d.c. to już by wypadało ,żeby była!!

Kinga my bylismy w Tunezji i Grecji i jeśli chodzi o kilimat to zdecydowanie Grecja..w Egipcie nie byłam ,ale jak Tasha pisze ,że si to pewnie jest si..przyjemności na wyjeździe..

Tasha -jak bylismy w Grecji to obok w pokoju było małżeństwo z synem tak 3 lata i córką 5 m-cy i spoko dali radę-malutka spała w cieniu palm przy basenie ,mama wypoczywała przy niej a tata z synkiem-więc sie da:tak: tylko ta kaska:baffled:

Czarodziejka -no to wczoraj mieliscie mega udany dzień ;)
fajnie tak..ja też lubię te nasze wyjścia z Tomem bez dzieci-ostatnio byliśmy -21 kwietnia -na operetce z naszą ekipą z którą byliśmy w górach-było super wesoło:tak:
i wystrzeleni bo Tom w gajerku ja w sukience,maszerowaliśmy sobie za rękę ....mmmmmm-miło:tak::-):-)

Natusia -spoko pytaj...jesli dziś masz test owu pozytywny to owu bedzie jutro -czyli do jutra bedzie Twój 3ci dzień śluzu płodnego to by się zgadzało:)
a co do starań o dziewczynkę to przy takim śluzie pamiętam ,że nasza Gal robiła irygację z limonki ,żeby zakwasić..
a na Ciebie Sylk działa jesli chodzi o obniżenie ph??bo może poprostu działaj mimo śluzu ,ale po działaniu zapodaj Sylk:tak:

mi wczoraj wyszedł koło południa test owu pozytywny -czyli dziś na godzinach bedzie owu...działalismy godzine temu i podziałamy gdzieś koło 20.00 pewnie ,jak dzieci pójdą spać..
postaram się wepchnąć na monit w środę -może sie uda.

Tusia -cześć kobietko:)

Hejka!

We Wrocku dziś szaro, zimno i wietrznie niestety, a planowaliśmy grilla ze znajomymi o 18-tej.

Kinga, dużo zdrówka a we wtorek trzymam mocno kciuki za wizytę! Też bym chciała niespodziankę w postaci Egiptu :-D ale równie mocno bym się ucieszyła z wakacji nad Bałtykiem, kocham polskie morze :-) ...tak właśnie wczoraj się zastanawiałam czy dałabym radę pojechać za rok z roczną córeczką i 3-latkiem.

Mama, no owu będzie jak nic a z samego rana podobno więcej jest chłopaków w spermie więc trzymam z całych sił kciuki! :-) Musi w końcu zaskoczyć w tym cyklu bo jak nie to osobiście znajdę te 2 bociany i im nawtykam bez cenzury :-D ...ale takiej opcji nie przewiduję :-)

natusia, jeśli dziś rano test był pozytywny to równie dobrze pik LH mógł być już w nocy, owulka będzie najprawdopodobniej jutro ale może się zdarzyć, że będzie już dziś wieczorem. Najczęściej szczyt śluzu przypada na dzień przed owulacją i jest to najpłodniejszy dzień cyklu. Jeśli u Ciebie śluz płodny zanika jeszcze przed owulką to jest to fantastyczna sprawa przy planowaniu córeczki (sprawdź jeszcze jakie masz pH), u mnie tak zazwyczaj było i na pewno minimum 12h przed owulacją nie miałam już śluzu płodnego a pH było niskie. W takiej sytuacji o córeczkę możesz się starać w dniach -1, 0 i do O+12 :-) i są zarówno duże szanse na dziewczynkę jak i w ogóle na zajście w ciążę. A ta witamina C jak najbardziej może być, z tego co piszą to jest dobra gdyż jest stopniowo uwalniana i są mniejsze jej straty.

tasha, dużo zdrówka dla Ciebie kochana! Ja niestety w nocy śpię fatalnie, budzę się co chwilę, muszę wstawać do toalety, szybko drętwieją mi nogi przy leżeniu na boku (jak obrócę się na brzuch to mi duszno) a każdy obrót to silny ból spojenia łonowego ...a do tego dziś złapał mnie potworny skurcz w lewej nodze (aż mi stopę wykręciło) i nie chciał odpuścić przez 10 minut, myślałam, że zwariuję.

Czarodziejko, szok z tym gradem! Miłej niedzieli bo właśnie taka się u Ciebie zapowiada :-)

Pirania hahahahaaa--jakby co to sama znajdę te boćki i im pióra z doopki powyrywam:-D

co do wakacji nad Bałtykiem-skopo ,że dasz radę-dla dzieci nie ma lepszej piaskownicy niż brzeg morza:tak:my bylismy 2 lata temu i w tamtym roku i teraz tez jedziemy do Sarbinowa bo tam nam najlepiej ;)
i dzieci całe dnie dają redę i oprócz jedzenia nic im wiecej nie potrzeba a my...pifffko:-D

Truskaffka??????????

u mnie rosołek już dochodzi i zaraz bedziemy jeść...u nas jest tak zimno ,że aż dziw bierze,że wczoraj po 18.00 jeszcze siedzieliśmy na ogrodzie a dziś....włączyłam gazowe ogrzewanie w domu:szok:

Pirania dziękuję Ci za te fotosy-poprawiły mi nastrój :tak:wiosennieeeee sie zrobiło ,że hej:)
ślicznie Ci kwitną i oko cieszą :))
u mnie teraz kwitną 2 fioletowe a 5 pozostałych jest na etapie wypuszczania pędów..
jeden-też fioletowy na dniach rozkwitnie :)
pięknie musisz mieć w domostwie-tak kolorowo:tak:

my już po rosołku ,teraz czas na kawkę..

a w ogóle to :szok::szok: !!! własnie czuję ,że nie czuję lewego jajnika-czyżby pęchol pękł????

Tusia tak myślę ................ pytasz Nastusia o wadę serca ,ale ,...ja nie kojarzę nikogo o takim nicku-może chodzi Ci o Natusię????

Tak mama ;) już odp Tusi;))
Może jeszcze jajnik sie obudzi...w razie działania były i wsyztskie tu trzymamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

tasha, a ja tych leków teraz nie biorę-brałam je w ciąży teraz tyko witaminki i doraźnie na serducho.

Piranha, łał ja tez uwielbiam strczyki, ale twoje są przecudne!!! jeden wygląda jak bratek a ten bialy z czerwnonymi plamkami jest super;))) A Jak sie dzis czujesz?

jej o wakacjach mówcie...ja sie doczekac nie mogę:) w zeszłym roku w Łebie byliśmy w tym nie wiem jeszcze co i jak...

reklama
Do góry