reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama 2 cykle które dupkiem bym miała potraktować byś odpuściła? Czemu taki plan działania? No ja mam masakrę z tą długością cyklu, @ miałam od początku roku chyba ze 3 ;/;/ sama nie wiem co robić, a w tym cyklu idę na monitoring do ginka żeby sprawdzić czy mam sama od siebie owu

reklama
caly czas stosowalam diete wapn i magnez, ph 4,7 a w owulacje 4.0 :)bralam lacibios femine castangusa zurawine witamine c omege3 i juz nie pamietam co jeszcze :)maz tez bral witaminy i gorąca kąpiel:)
a zapomnialam test z kapusty 3 razy dziewczynka;p ciemny fiolet a z soda raz sie pienilo raz nie:)

caly czas stosowalam diete wapn i magnez, ph 4,7 a w owulacje 4.0 :)bralam lacibios femine castangusa zurawine witamine c omege3 i juz nie pamietam co jeszcze :)maz tez bral witaminy i gorąca kąpiel:)
a zapomnialam test z kapusty 3 razy dziewczynka;p ciemny fiolet a z soda raz sie pienilo raz nie:)

czyli tak jak pisałąm że mozna wiele pomóć ale niekoniecznie pomoże gdyz Bog wie kogo nam dac pod opiekę:)

Mama ja bym zrobiła test rano w pt, ale jak wytrzymasz do powrotu do domu to czekaj:) ja jak zaszłam w 1 ciążę to co chwile test robiłam aż pojawiła się druga krecha;p

Daria serdecznie gratuluje :-). mysle, ze to dobrze ze bedziesz miala synka, bo na trzecie dzieciatko latwiej meza namowic niz polowac w okreslona plec :tak:
moj maz tez sie zarzekal ze juz nie chce wiecej dzieci, a teraz zrozumial, ze ja bardzo pragne jeszcze raz sprobowac i po kazdej nieudanej probie stara sie mnie pocieszac :tak:
patrysia* zgadzam sie z toba. nawet jezeli zrobimy wszystko zeby miec dzidzie okreslonej plci to i tak mamy tylko 50% szans:-D tylko Bog wie jakie jest nasze przeznaczenie :tak:

Mama 2 cykle które dupkiem bym miała potraktować byś odpuściła? Czemu taki plan działania? No ja mam masakrę z tą długością cyklu, @ miałam od początku roku chyba ze 3 ;/;/ sama nie wiem co robić, a w tym cyklu idę na monitoring do ginka żeby sprawdzić czy mam sama od siebie owu

Noemi bo jeśli się weźmie za wcześnie dupka-przed owu- to on ja zablokuje...
dlatego gdybym ja miała takie cykle to poszła bym do gina i podagała czy:
mogę brać dupka od 14 dnia cyklu przez 10 dni(bo tyle sie bierze)
mimo ,że owu jeszcze nie wystąpiła...i dlatego bym darowała ,że i tak owu nie bedziesz miała...ale poświęciłabym te 2 cykle ,żeby tylko skrócić cykl...
bedziesz brała dupka to podniesiesz w organizmie poziom progesteronu..odstawisz----> poziom spadnie i przyjdzie @...

więc jeśli weźmiesz od 14d.c. przez 10 dni to do 30d.c. powinnaś dostać @.....

MAMA ja testowałam albo w dniu @ albo jak sie spóźniała...

Patrysia dzięki -rano w sobotę bedzie bieganina bo na 10.oo córka mojej siostry-w wieku Domisia- ma występ ..tańczy w balecie i rano bedzie łazienka zajęta wciąż i wciąż ..a o 9 .00 już wychodzimy...
a w piątek bedzie za wcześnie na sikanie ,skoro owu miałam w 14d.c.....chyba..
dziś mam 23d.c....i nadal cisza -żadnych objawów..

reklama
Mama pozwól, że jeszcze trochę Cię pomęczę:-) a dlaczego byś tak zrobiła że zablokuję sobie dupkiem owu na 2 cykle, żeby brać jeszcze dłużej suplementy na dziewczynkę? I skrócić te cykle żebym tyle nie czekała?

Do góry