reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kosmo przedstaw mu zalety sexu, dodam tylko, że gdy rodzice współżyją, dzidzia odbiera to jako coś miłego i uspokaja ją delikatne kołysanie w czasie stosunku:tak:

pirania nieustannie trzymam za Ciebie kciuki.. o rany, to lada moment będziesz miała Niuńkę przy sobie!!!
kochana czy możesz mi napisać, kiedy najlepiej strać się o córcię, jeśli chodzi o fazy księżyca? bo zapomniałam, jak to z tym było..
kinga głowa do góry:tak:

Ostatnia edycja:
reklama

Piranha
nonono mam takie same odczucia, na sn ze znieczuleniem bym się skusiła:-D
ja chyba będę mogła rodzić sn w drugiej ciąży, bo już długi czas minął od cc...no chyba że drugi dowcipniś/dowcipniśka też na tyłeczku będzie siedział/a to wolę cc niż poród pośladkowy sn:szok:
Kinga a bo wiesz, teraz to seksy dla przyjemności hehehe zaraz będziemy się brać do roboty :-p
tulę ;)

truskawcia poród pośladkowy to od razu wskazanie do cc, nie puszczą dołem;-) a sn zawsze możesz próbować po pierwszej cesarce, znam dziewczyny, które rodziły dołem po cc

Ewcik dzięki :)

dawniej niby mówili że jak pierworódka to przy ułożeniu pośladkowym cc, a jak rodzi się kolejny raz i jest ułożenie pośladkowe to nie ma wskazania do cc ...dobrze że się pozmieniało :-D

ciekawe czy można przedawkować truskawki...ja właśnie chyba przedawkowuję :-D

Truskafffko, no ja też przed chwilą przedawkowałam truskawki ...i do delikatnie mówiąc :-D

Odebrałam dziś wyniki badań krwi i się troszkę zmartwiłam. Mam podniesiony fibrynogen i bardzo podniesione D-Dimery, wiem że w ciąży rosną ale taki wysoki poziom to już chyba nie jest normalny. Norma jest poniżej 500 a ja mam prawie 2700 i pewnie te moje duszności są z dużej zakrzepicy :-( ...mam nadzieje, że nie dostanę jakiegoś zatoru. Na szczęście antygen HBs wyszedł ujemny ale niechcący sprawdziłam też obecność przeciwciał anty HBs i wynoszą 7 - miałam zatem styczność z wirusem zapalenia wątroby WZW typu B i musiałam mieć szczęście, że nie zachorowałam ...po ciąży chyba zaszczepię się na to cholerstwo. Z dobrych wieści to to, że Biofer Folic pomógł na moją lekką anemię i hemoglobinę oraz erytrocyty mam teraz przepiękne :-)

Piranha, biore magnez ten do rozpuszczenia MAGNESOR 150, żurawinę, wapń OsteoDiag czy jakoś tak i wit C 500mg z apteki mam wszytsko... ale już nadziei nie mama na córcię, bo przed braniem suplem.mialam niższe ph a teraz... a jadam normalnie i raczej ograniczam sporo posiłków, ale dzis np zjadłam kilka kartofli i kalafior-a nie można...ale to po zmierzeniu ph bo juz sił nie mam....:(((
No i oczywiście B-50 comp. nie przyszedł a czekam juz ponad tydz.:((((

Kinguś
zawsze Pamiętam;****

Mam jutro kolejny ciężki dzień... Buziaki;************

Kurcze Piranha jak czytam te wszystkie nazwy medyczne to normalnie zielona jestem :( Oby wszystko dobrze sie u ciebie skończyło. Piranha może ty mi pomozesz bo pytałam wcześniej ale nikt mi nie odpisał. Jak to jest z tym sudafetem? Kiedy go brać? Przed każdymi przytulankami czy dopiero bliżej owulacji? Będę wdzięczna za odpowiedz :)

Marzycielko, Sudafed należy wziąć minimum godzinę przed starankami (każdymi jeśli nie są z zabezpieczeniem :-)). W okolicach samej owulki dziewczyny z in-gender biorą nawet takie dawki jak co 4 godziny (a nawet jeśli starania były np. 2-3 dni przed owu to trzeba dbać o niskie pH i brak śluzu EWCM aż do samej owulacji gdyż wysokie pH może wpłynąć na ujemną polaryzacje komórki jajowej co przyciągnie dodatnio naładowane plemniki z chromosomem Y). Co do D-Dimerów to podniesione mogą świadczyć o zakrzepicy, podobno D-Dimery w ciąży rosną ale u mnie są potwornie wysokie i pewnie stąd te duszności, w sobotę mam wizytę (USG i KTG, ostatnie już) to podpytam czy mój wynik jest niepokojący. Sprawdziłam sobie z ciekawości układ krzepnięcia pod kątem ewentualnego CC.

natusia, a może to ten Magnesor podbija pH? No i może to był jakiś chwilowy wzrost (np. po tych ziemniakach, które zawierają dużo potasu)? Nic się nie stresuj, zmierz raz jeszcze pH jutro i daj znać ...a córeczkę będziesz mieć na pewno, zobaczysz! Na wysokie pH są przecież sposoby :tak: ...no i pH 6 to żadna tragedia, przy planowaniu synka zalecane jest powyżej 8.

Dobranoc wszystkim, śpijcie dobrze!

Ostatnia edycja:
witam
dla wszystkich naszych pociech z okazji ich swieta BUZIOLE
Dzie%C5%84-dziecka.jpg

PIRANHA-pierwsze słysze o tych D-Dimery???????? czy nie będąc w ciąży tez można mieć to podwyższone ?moze od tego mam duszności
w takim razie a nie od serca?????????

reklama
witam was kochane :-)

wszystkiego najlepszego dla wszystkich dzieciaczkow :-):-):-)

dziekuje Piranha za odpowiedz ;-) nie bralam jeszcze tego sudafedu, ale u mnie chyba jeszcze pare dni do owulacji. narazie stosuje sylk przed starankami. Piranha a jezeli Ph zaczyna rosnac to moze to oznaczac zblizajaca sie owulacje?
w srode wieczorem moje Ph wynosilo 4-5, wczoraj wieczor juz 5-6, ale byly przytulanka z sylkiem i dzisiaj rano Ph juz nizsze.

Do góry