reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka!

Wszystkim dzieciaczkom życzę aby ich dzieciństwo było jak najlepsze i trwało jak najdłużej ...a oprócz tego kolorowych snów, uśmiechu od ucha do ucha, pięknych bajek na dobranoc, własnego pieska i kotka, co dzień nowych przygód, butów siedmiomilowych, gwiazdki z nieba, wspaniałych przyjaciół i wesołej rodzinki :-)

tusia, jak najbardziej można mieć podwyższone D-Dimery poza okresem ciąży, wówczas wynik powyżej 500 jest niepokojący i może świadczyć o zakrzepicy (jedne z objawów to uwidaczniające się żyły powierzchniowe, duszności, przyspieszenie akcji serca, kołatania serca, bóle w klatce piersiowej). Podobno zakrzepica żył głębokich w ciąży jest bardzo poważnym problemem i jedną z najczęstszych przyczyn zatorowości płucnej ...oraz zgonów kobiet w ciąży i okresie połogu :-(, mam nadzieje, że nie będzie przeciwwskazaniem do CC, pewnie czekają mnie zastrzyki w brzuch.

Marzycielko, jest to jak najbardziej możliwe, że pH rośnie gdyż zbliża się owulka, zazwyczaj właśnie tak się dzieje :tak:

Czarodziejko
, dzięki kochana!

Mama, ciśnienie masz książkowe :tak: więc nic się nie martw.

Ale u nas wstrętna pogoda, szaro, buro, wietrznie i cały czas pada ...czasem się zastanawiam czy to pogoda wpływa na mój nastrój czy odwrotnie ;-)

reklama
Dzien dobry wszystkim Zobacz załącznik 470510
wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka dla was(w koncu my zwsze bedziemy dziecmi dla naszych rodzicow ) i dla waszyc dzieci Zobacz załącznik 470513

powiedzcie mi czy rower ma wpływ na lepszy porod ? bo w pierwszej ciazy chodzilam kilka km dziennie :)a teraz przy nadii ciągle rower juz od rana jeździłyśmy bo ona ciagle rowerem chce jezdzic;/

no ja juz troche ogarnelam, wiec mam chwilke na pogaduszki z wami :-)

moj mlodszy troche przeziebiony wiec zostalismy w domku dzisiaj. tym bardziej ze u nas dzisiaj tez slonka brak :-(

Kate zdrowka dla Alanka zycze.

Daria ja nigdy nie jezdzilam w ciazy na rowerze i nie bardzo wiem czy ma to jakis wplyw na porod.
pewnie jak Ewcik zagladnie to ci odpisze. fajnie ze jest wsrod nas polozna :tak:

Ostatnia edycja:
Noemi, według mnie masz owulkę dziś (czyli tak jak pisałam dzień po pozytywnym teście) i mogliście wtedy działać :-D, tempka często rośnie jeszcze przed owulacją.

Kasiu
, a Ty gdzie się nam zapodziałaś?

Gal, hop hop, gdzie jesteś? Jak się czujesz?

o raju PIRAHA :szok: ja mam wszystkie te objawy od dawna :-( ale zawsze myslałam,ze to od sejjjrca idzie?????:confused:
to mozna zwyczajnie zbadac z krwi/ i powiedzieć ,ze chcę zbadac D-dimery??

Kate .zdrówka dla małego.

tusia, to faktycznie lepiej zrobić te badania. To można zwyczajnie sprawdzić podczas zwykłego badania krwi, ja powiedziałam, że chcę zbadać D-Dimery (one właśnie świadczą o zakrzepicy gdy są podniesione) i inne parametry układu krzepnięcia: protrombinę, fibrynogen i APPT. Oby wszystko u Ciebie wyszło kochana w porządku, siostra też powiedziała, że zrobi te badania bo ma wszystkie z tych objawów. Fajne schodki na wykresie :-)

Kate, dużo zdrówka dla syneczka!

Dołączam do grona "kiepskohumorowców" w szare, pochmurne dni :-)

Andziak, ja już odliczam do Twojego USG, będzie dobrze, zobaczysz, przynajmniej skończy się już ta niepewność a to ona jest najgorsza.

reklama
Piranha pewnie zauwazylas ze wkoncu wzielam sie za mierzenie tej temperatury :-D przyznam sie ze wczesniej nie robilam tego chyba z czystego lenistwa :-(
ale powiedz mi kochana jak ty to robilas majac takiego malego szkrabika w domciu? nie musialas wstawac do niego w nocy? bo przeciez nie przespane noce nie daja wiarygodnego wykresu? wielki szacun dla ciebie :tak:

Do góry