reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej wam

mama dla mnie dodaj wiecej pasemek ciemniejszych i bedzie oki

pirania mam do ciebie pytanie dzis mam 7 dzien cyklu kiedy najlepiej starac sie o dzieczynke?
owu zazwyczaj mam 14-15 dzien cyklu poznaje po sluzie

milęgo wieczora wam zycze

dla wszystkich naszych maluszków wszystkiego co najlepsze z okazji ich dzisiejszego swieta :)

reklama
co myśli blondynka , gdy dowiaduje się że jest w ciąży ?????
Ciekawe czy to moje :confused:

Mama , jak dla mnie to zdjęcie 3 , ale ja tendencyjna jestem - bo brunetka :) A ładnemu to we wszystkim ładnie:-D

hej hej dziewuszki!!!

Mama - w brązie wyglądasz zjawiskowo i fryzurka bardzo twarzowa, taka świeża i dziewczęca, więc jak dla mnie najlepiej na focie nr 3:-); co do lodów to skusiłam się dziś na carte dor o smaku caffe latte, pyyycha!!!
Pirania - to Ty jutro masz ostatnie usg i ktg??? ojejku, jak to zleciało!!! trzymamy &&&&&&&, żeby było wszystko w porządku:-); a ja dziś odebrałam wyniki badań krwi i jakimś cudem pozbyłam się anemii:-) i cukier też w porządeczku i toksoplazmoza nadal ujemna, więc cieszę się, że jest ok, wizyta u ginki 5 czerwca...
Ewcik - to mówisz, że częsty seksik po 35 tyg może przyspieszyć poród??? bo chyba dziecko w 36 tyg jest praktycznie donoszone i można rodzić???
Marzycielka - niech działania zaowocują II kreseczkami:tak:
Natusia - nie wmawiaj sobie tego chłopczyka, musisz wierzyć, że uda się córcia:tak:

dziewczyny, wszystkim naszym pociechom życzę spełnienia wszystkich marzeń!!!
a pomysł z ciastem rewelacja!!!

pozdrawiam serdecznie i życzę przyjemnego wieczoru!!!

Dobry...
ja tak z doskoku...
i w zasadzie na seke..
Mama Ty lasencjo...wiesz w tym trzecim zdjeciu jest jakas magia...wygladasz pieknie...masz przesliczne oczy...i podobno jasne kudły odmladzaja to Tobie w kazdych ladnie chociaz to zdjecie w brązowych-zapiera dech!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudo cudo cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

tasha dzidzię w 37 uznaje się za donoszoną:tak: także wtedy jak najbardziej sexik ;-)

babeczki ja się żegnam na dziś , spokojnej nocki Wam życzę, do jutra :*

Ostatnia edycja:
Truskafffko, ten poza brzuchem właśnie ogląda film o robotach (Transformers czy jakoś tak :-D) rozwalony koło M a ta mała w brzuchu wierci się niemiłosiernie a z pęcherza zrobiła sobie trampolinę :-D ...i ma czkawkę :-)

aguska, jeśli chcesz się trzymać "dziewczynkowego" odstępu to podobno najlepsze są 2-3 dni, o dziewczynkę zatem najlepiej się starać np. w 12 dc. Ja bym jednak od 10 dc zaczęła robić codziennie wieczorem testy owu, jeśli test byłby negatywny to bym się starała, jeśli pozytywny to stop, powinno to zapewnić minimum 2 dni odstępu od owulki. Według mnie jednak odstęp od owulacji to najmniej istotny czynnik, najważniejsza jest dieta, odpowiednie suplementy, niskie pH, brak śluzu EWCM, na drugim miejscu bym postawiła hormony i jony.

Czarna, ja też brunetka :-)

Tasha, ano jutro ostatnia wizyta (ciekawa jestem co lekarka powie na te D-Dimery, robiłam je we własnym zakresie) i mam dostać skierowanie do szpitala, strasznie szybko to zleciało. Ty 5 czerwca masz wizytę u ginki a ja wybieram się pogadać do szpitala, w którym będę rodzić, strasznie mnie ta wizyta stresuje, czy mnie przyjmą, co powiedzą, czy zalecą CC w moim przypadku i czy te D-Dimery nie będą przeciwwskazaniem. Super, że wyniki masz takie dobre, a co według Ciebie wyleczyło Ciebie z anemii? Mi ewidentnie pomógł Biofer Folic, zawiera żelazo w łatwo przyswajalnej formie i nawet sproszkowaną hemoglobinę.

Ewcik, czyli moja ciąża już donoszona skoro 37 skończone i teraz jestem w 38 :-), ale to zleciało. Dobrej i spokojnej nocki!

Pirania - tak serio to nie wiem co mi pomogło pokonać tę anemię, piłam pokrzywę i miętę, jadłam duże ilości sałaty i brokułów, zaczęłam jeść odrobinę więcej mięsa niż wcześniej, łykałam sorbifer (żelazo w tabsach) i prenatal classic, piłam sok warzywny... mam nadzieję, że będzie u Ciebie wszystko ok i lekarze poradzą sobie z tymi D-Dimerami, dobrze, że idziesz wcześniej z wizytą do szpitala, w którym będziesz rodzić, zobaczysz na miejscu co i jak, wszystkiego dowiesz się u źródła i stres będzie mniejszy:tak:, jutro trzymamy &&&&&&&&&&&&&, żeby było w porządeczku, ale na pewno będzie si:-)
Ewcik - to ja poczekam do 35 tyg i potem częsty seksik to może uda się odrobinę wcześniej królewnę wycisnąć:-D

Tasha, no to ostro się wzięłaś do walki z anemią, nie miała franca najmniejszych szans przy takiej taktyce :-D

Mi się coś w ogóle nie chce spać ale chyba najwyższa pora ;-) (niebawem już 3 godzina) skoro wstaję o 8 rano, dobrej nocki dla wszystkich!

reklama
witam porannie ...z kawką-malutką taką:-D

jestem:-D

mamcia ja też miałam na myśli kolor, jak pisałam, ze zdjęcie nr 3:tak: powiedz, co Ty sobie i mężowi dodajesz do jedzenia, jakie afrodyzjaki, że takie napięcie między Wami:-D

Ewcik a no napięcie:-D
tajemnica-zaczynam i nie kończę...rozbudzam:-p
po kilku dniach chłop jest tak na-bu-zo-wa-ny ,że seks jest przeeeecudowny:-D
i my tak mamy właśnie ;))
masuje mi stopy...potem całuje ..potem.......a ja STOP.....
czasem ciężko,ale po kilku takich dniach -mmmmmmmmmmmmmm:-D:-D
a poza tym zasypiamy trzymając się za rękę :tak:
baaardzo dbam o nasze małżeństwo!!

Mama dobry pomysł, trochę przyciemnij blondzik pasemkami ;) rozkosznego brykania:cool2:

Truskaffka dziękuję ;))))
rozkosz brykania była nieziemska:tak::-D:-D:-D
oj...warto czekać te kilka dni...warto:tak:

Dobry...
ja tak z doskoku...
i w zasadzie na seke..
Mama Ty lasencjo...wiesz w tym trzecim zdjeciu jest jakas magia...wygladasz pieknie...masz przesliczne oczy...i podobno jasne kudły odmladzaja to Tobie w kazdych ladnie chociaz to zdjecie w brązowych-zapiera dech!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cudo cudo cudo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Czarodziejko kochana :szok::szok:
to przeokrutnie miłe!!!!dziekuję słonko:))
bardzo dziękuję :)

Mi się coś w ogóle nie chce spać ale chyba najwyższa pora ;-) (niebawem już 3 godzina) skoro wstaję o 8 rano, dobrej nocki dla wszystkich!

Piraniaaaa-matko i córko Ty do 3ciej nie spałaś:szok:łoooo kurcze ,ja tylko na imprezach do tej godziny :-D

Aguska,Tasha- dziękuję Wam babeczki za opinię o kudłach :)
tak zrobię -przyciemnię -bo czuję sie jak żarówka-w słońcu swiecę:-D

ja dzis fruwam a nie chodzę ...
będzie miły dzień:tak:
ciśnienie zmierzyłam i mam 124/84 wiec oki..

Do góry