reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczyny!!!

Mama - oj tam oj tam...ja trzymam nadal:tak:
również mega mocne &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za malutką Emilkę... a Pirania się nie odezwała, nie napisała czy już się trochę lepiej czuje???
Edi - Sylk to lubrykant, który ma niskie ph, więc świetnie zakwasza pochwę a nie jest niebezpieczny dla plemniorków, wręcz pomaga zajść w ciążę, nie ma go w aptekach, jedynie można go kupić na allegro lub ebuy, jest też jakby odpowiednik Sylku - Replans i też można go nabyć na allegro
Czarodziejko - dziś już lepiej??? to może jutro uda się wyskoczyć z rodzinką na basen!!!

pozdrawiam cieplutko i życzę udanego weekendu!!!

reklama
Noemi24 nie było starań o konkretną płeć, przez 2-3 miesiące braliśmy dziewczynkowe suplementy ale po kolejnym nieudanym cyklu odpuściliśmy łykanie tabletek i staraliśmy się wogóle o dziecko. To będzie mega niespodzianka :-)

hej dziewuszki, mam pytanko, czy któraś z was miała wkładkę Mirenę???
moja gin mi ja poleca, ale ona jest z hormonami , boję się o spadek libido i wzrost wagi
słyszałyście cos o niej?

Monico - moja przyjaciółka ma wkładkę mirena już 5 rok i jest bardzo zadowolona, waga jej nie wzrosła a libido to nigdy za specjalne nie było;-), więc nie wiem czy zmalało czy pozostało bez zmian, ale w listopadzie mija 5 lat jak ją ma i będzie zakładała ponownie mirenę

Kinga..ja generalnie nic nie wiem jak podejść do tej szyjki, więc interesuje mnie wszystko, całokształt hehehehe

no, znaczy wiem-chyba, że najpierw jest zamknięta i nisko i twarda, potem na owulację się otwiera jest wysoko i mięknie, a potem znów się zamyka. Ale ni cholera nie mogę wyczuć kiedy co jak wyczuć? jak odróżnić...? jak macać?
rybko no wiec tak ogólnikowo puki co...
na początku czyli zaraz po @ szyjka jest otwarta i miekka... potem zamyka się i twardnieje... w okresie okołoowulacyjnym szyjka się otwiera i robi miękka jest raczej wysoko lub średnio wysoko. Po owulce zamyka się i twardnieje i tak zostaje do około 3-2dni przed @ bo wtedy się zniża i otwiera... Jeżeli jest ciąża to jest wysoko lub średnio wysoko i jest zamknieta i twarda! :)
Śluz też jest ważny podczas badania szyjki....
A samo wyczucie szyjki nie jest tak trudne chociaż mi na początku też nie było lekko. Wkładasz palec głęboko i czujesz typową chudą szyjkę dotykasz jej końcówki i na samym czubeczku czujesz dziurkę... ona jest albo zamknieta albo otwarta(wtedy lepiej ją czuć) i to zależy od fazy cyklu.
Śluz nie zawsze musi być podczas owu aby było możliwe zajście w ciążę. Znam przypadki dziewczyn które miały sucho i zaszły! :]

reklama
Do góry