reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Kasiu, dopiero teraz zerknęłam na Twój wykresik, tempka jest w niebiosach, wygląda bardzo optymistycznie! ...nawet jak się nie udało (a starania 2 dni przed owu to spore szanse :tak:) to masz zapewne śliczny progesteron, łykasz znów B-Complex?

Truskafffko
, nie dziwię się, że się nakręcasz bo tempka prześliczna, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zobaczę fotkę 2 kresek na teście :-)

Tasha, zapomniałam Ci napisać, podobno tylko butelki Dr Brown's posiadają prawdziwy system odpowietrzający (w środku jest specjalna rurka) a te inne to są antykolkowe tylko z nazwy :-), ja chyba kupię ten zestaw BUTELKA ANTYKOLKOWA 3x240,2x120 DR BROWNS BROWN,S (2469336794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Krzysiowi podawałam mleko i herbatkę z butelek Avent ale było to już po okresie kolek.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny ja pierniczę ..... dzisiaj mamy piątek 13???????????

No to Wam coś powiem i Piranha wytłumacz mi jak to możliwe????????????????
Ponieważ dostałam ten cholerny antybiotyk postanowiłam zrobić rano test z apteki o czułości 10. Zrobiłam poczekałam odłożyłam bo NIC nie ma (myślę sobie nawet lepiej) i zeszłam na dół.
Idę teraz na góre biore test żeby wyrzucić a tu....... KURDE ewidentnie widoczna druga kreska (nie jakis cień cienia pod światło tylko druga kreska).
Ból owu miałam 48h przed tym strzałem (taki ból że ledwo mogłam siedzieć) , nawet jeśli owu byłaby po tym bólu 24h to i tak odstęp byłby O+24 CZY JEST TO MOŻLIWE??????????????????

Kurde do tego możliwe jest żeby test ciążowy 10 wyszedł nie całe 7 dni po strzale??????? Strzał był w zeszły piątek (w sumie z piątku na sobote o godz. 0:30)
No i oczywiście rodzi sie pytanie - czy z tego może być dziewczynka???? Tak wiem wiem nie ma to najmniejszego znaczenia - ale dopóki sie nie dowiem będę sobie zadawała to pytanie. Dziwi mnie ten test że tak szybko wyszedł bo przy chłopcach pozytyw taki lekki wychodził w 14dfl
Dziś brzuch ciągnie mnie dziwnie w dół i martwie sie że biore ten cholerny antybiotyk DURACEF
Może pójde jutro na Bete i zapytam lekarza mojego przez tel czy ten antybiotyk nie zaszkodzi dzidzi???? Jak radzicie???

Do tego jak zaczną mi sie szybko mdłości to bede miała super wakacje ;-) do tego jazda autem 1400km w jedną strone.

Wiecie coś Wam powiem- mąż koleżanki co pisałam że nie widzi problemu i nie chce zrobić badań nie do końca okazał sie zły. Wczoraj mieli rocznice ślubu, wrócił z bukietem róż i kopertą. Ona to gdzie jedziemy - myślała że to bilety do teatru albo lotnicze na wakacje bo tak sie zdarzało. A tam........ wynik jego badan i był na konsultacji nawet sam i lekarz powiedziałże wyniki ma super. Także koleżanka musi jednak zrobić HSG

Kinga czy Ty miałaś znieczulenie jakies? I czy ten zabieg jest bardzo bolesny?? Kolezanka bardzo sie boi

Aaaaaa Piranha jeszcze pytanko brałam do tej pory B-100. Czy powinnam juz odstawic????

Ostatnia edycja:
nullka, ale numer, super kochana!!! Prawdopodobnie owulka była tyci później bo ciąża przy odsunięciu O+24 to raczej bardzo mało prawdopodobne ...ale na pewno trafiłaś w piękne O+12 i będzie z tego śliczna dziewczynka! :tak: A skoro test wyszedł pozytywny w 7 dpo (i to test o czułości 10 mIU/ml) to implantacja musiała być bardzo wcześnie (a może być już w 5 dpo) a beta zapewne mocno (czyt. dziewczynkowo :-)) przyrasta. Idź koniecznie na betę i łykaj progesteron. Co do tego antybiotyku to znalazłam takie dane:

Nie stwierdzono jakiegokolwiek ujemnego wpływu preparatu na płód.

W ciąży stosować jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności.

Duracef ma kategorię B:
A - można stosować w ciąży
B - nie powinny zaszkodzić
C - można gdy korzyści przewyższają ryzyko
D - nie można stosować w ciąży

B-100 odstaw stopniowo, jeśli jest w tabletkach to weź przez 2-3 dni po pół tabletki a potem odstaw.

Ostatnia edycja:
Kasiu, dopiero teraz zerknęłam na Twój wykresik, tempka jest w niebiosach, wygląda bardzo optymistycznie! ...nawet jak się nie udało (a starania 2 dni przed owu to spore szanse :tak:) to masz zapewne śliczny progesteron, łykasz znów B-Complex?

Truskafffko
, nie dziwię się, że się nakręcasz bo tempka prześliczna, mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zobaczę fotkę 2 kresek na teście :-)

Tasha, zapomniałam Ci napisać, podobno tylko butelki Dr Brown's posiadają prawdziwy system odpowietrzający (w środku jest specjalna rurka) a te inne to są antykolkowe tylko z nazwy :-), ja chyba kupię ten zestaw BUTELKA ANTYKOLKOWA 3x240,2x120 DR BROWNS BROWN,S (2469336794) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.. Krzysiowi podawałam mleko i herbatkę z butelek Avent ale było to już po okresie kolek.

ja je mialam do nadii i to sa super butelki :) ale kolki watpie ze zmniejszyly bo nadia miala te butelki od 3 tygodnia a kolki jak byly tak byly tylko byla taka roznica ze jej sie smoczek nie wciagal :) a tu sa takie same tommy tippy z tempertura;p Butelka antykolkowa 260 ml x 2 | Tommee Tippee
to sa moi zwolennicy mialam te butelki i jak ktos karmi piersia to tommy tippy polecam :)

Daria, super te butelki Tomme Tippee, zwracam zatem honor innym butelkom :-D bo te też mają rurkę i zaworek odpowietrzający :-) Co do kolek to Kaja przy piciu z piersi strasznie się zachłystuje (a nie mam najczęściej czasu odciągać tego pierwszego pokarmu :-() a połknięte powietrze (staram się ją odbijać po posiłku) jeszcze bardziej pogarsza kolki, jak ją nakarmiłam wczoraj Nutramigenem z butelki Dr Brown's to było o niebo lepiej. Krzysiowi też raz na jakiś czas podawałam butlę, łatwiej wtedy odstawić od piersi kiedy dziecko umie ciągnąć z butli i nie odrzuca mleka modyfikowanego.

Ostatnia edycja:
Piranha B-100 mam niestety w kapsułkach :-( I nie wiem czy tak bez konsultacji z lekarzem powinnam łykać Duphaston??
Kurde tyle teraz pytań mi na głowe spadło .

Jak myślisz patrząc na mój wykres kiedy mogła być ta owulka u mnie że załapało u mnie??? Ja myślę że odstęp chyba nie mógł być niższy niż te O+12 prawda??? Czyli u mnie ten mega ból wcale nie jest wyznacznikiem owulacji.
Chociaż w tej ciąży co poroniłam jak miałam te bóle , poszłam rano na monit i pęcherzyka juz nie było więc dziwna sprawa.

A może ten test jakis wadliwy byl co go dzis zrobiłam???

No i ciekawe w sumie czy mogłoby sie udać wiadomo o czym mówię ;-)- przed sexem Ph miałam około 4,4 po sexsie oczywiście wysokie 7,0 udało mi sie zbić Ph na 4,7-5 , ale rano około 10 zobaczyłam że było już znowu około 5,5-5,8 (zadziałałam oczywiście replensem spadło na piękne 4,0 i tak sie utrzymywało juz raczej potem około 4,4-4,7)
Przed chwilą zrobiłam test Ph chociaż wiem że większego znaczenia juz to nie ma ale jest piękne 4,4-4,7 :-)

Też używałam przy Antosiu tych butelek Tommee Tippee - są rewelacyjne

Ostatnia edycja:
Daria, super te butelki Tomme Tippee, zwracam zatem honor innym butelkom :-D bo te też mają rurkę i zaworek odpowietrzający :-) Co do kolek to Kaja przy piciu z piersi strasznie się zachłystuje (a nie mam najczęściej czasu odciągać tego pierwszego pokarmu :-() a połknięte powietrze (staram się ją odbijać po posiłku) jeszcze bardziej pogarsza kolki, jak ją nakarmiłam wczoraj Nutramigenem z butelki Dr Brown's to było o niebo lepiej. Krzysiowi też raz na jakiś czas podawałam butlę, łatwiej wtedy odstawić od piersi kiedy dziecko umie ciągnąć z butli i nie odrzuca mleka modyfikowanego.

ja jak nadie na poczatku karmilam piersia i na zmiane z mlekiem to wlasnie z tommy bo one maja taki troche kształt jak pierś :)

nullka, owulka pasuje mi w czwartek ale może była dopiero w piątek rano? W każdym bądź razie na pewno zachowałaś bardzo duży odstęp od owulki i czekam teraz na fotkę 3 białych kresek z USG :-) A pH miałaś bardzo dziewczynkowe, przy O+12 najważniejsze są pierwsze godziny a wtedy pH miałaś poniżej 5.

Kasiu, dopiero teraz zerknęłam na Twój wykresik, tempka jest w niebiosach, wygląda bardzo optymistycznie! ...nawet jak się nie udało (a starania 2 dni przed owu to spore szanse :tak:) to masz zapewne śliczny progesteron, łykasz znów B-Complex ?

Piranha od momentu kiedy podpowiedzialas mi abym zaczela brac wit B comp, to lykalam caly czas, czyli od grudnia do poprzedniego cyklu. Zrobilam hormony i wszytskie sa ok. Ten cykl postanowilam ze bedzie tylko z kwasem foliowym, no ale nic z tego cyklu nie bedzie, jestem pewna, Przytulanka 2 dni przed, a jeszcze te mizerne ( niedozywione) zolnierzyki, tak wiec cykl na straty, ale juz nie dlugo i bede miala fasolke:-). Jedno co jest dobre to zaczelam obserwowac cykl, teraz zaczelam dokladnie :-), tylko srodek uciekl, bo nie mialam ochoty latac z term w gosciach, im mniej osob wie ( czyli nikt) to lepiej jest dla mnie. Niech sobie tam mysla, ze jestem wygodna, a tak naprawde co ja przezywam to wiecie WY i moj M

reklama
Najwazniejszego zapomnialam napisac, moje piekne wyrazne kreski na tescie owulacyjnym to tylko i wylacznie zasluga wit B-complex.

Piranha czy moj M ma lykac wszsytkie witaminy naraz???? Ja mam L-karnityne 500g, to co dac mu 4 tabletki jednorazowo???

Do góry