reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tasha, od zabrania na salę minie może 20 minut do wyjęcia dzieciątka ale to dlatego, że muszą jeszcze Ciebie znieczulić, od rozcięcia do ujrzenia dzieciaczka minie najwyżej 10 minut (nadal napływają mi łzy wzruszenia jak sobie to przypomnę :-)), dłużej trwa zszywanie ale to już relaks ;-) bo wiesz, że masz to już za sobą a córeczka zdrowa. Cały zabieg trwa około 40-50 minut. Ale szok z tym tekstem synka :-), też by mi szczena do samej podłogi opadła, niesamowite, że dzieci mogą tak szybko się "rozkręcić" w mowie.

Daria, śliczna na huśtawka, aż muszę sprawdzić czy moja też ma wibracje :-) ale chyba nie.

Mama, co tam u Ciebie?

Szkoda, że Kosmo się nie odezwała :-(

Mam wrażenie, że widzę u Kai takie milimetrowe jasne włoski rosnące pod tymi ciemnymi noworodkowymi :-), Krzysiowi też bardzo szybko wyrosły.

Ostatnia edycja:
reklama
Tasha, od zabrania na salę minie może 20 minut do wyjęcia dzieciątka ale to dlatego, że muszą jeszcze Ciebie znieczulić, od rozcięcia do ujrzenia dzieciaczka minie najwyżej 10 minut (nadal napływają mi łzy wzruszenia jak sobie to przypomnę :-)), dłużej trwa zszywanie ale to już relaks ;-) bo wiesz, że masz to już za sobą a córeczka zdrowa. Cały zabieg trwa około 40-50 minut. Ale szok z tym tekstem synka :-), też by mi szczena do samej podłogi opadła, niesamowite, że dzieci mogą tak szybko się "rozkręcić" w mowie.

Daria, śliczna na huśtawka, aż muszę sprawdzić czy moja też ma wibracje :-) ale chyba nie.

Mama, co tam u Ciebie?

Szkoda, że Kosmo się nie odezwała :-(

Mam wrażenie, że widzę u Kai takie milimetrowe jasne włoski rosnące pod tymi ciemnymi noworodkowymi :-), Krzysiowi też bardzo szybko wyrosły.

twoja tez ma wibracje tutaj przy tym guziczku co sie sciaga hustawke jest taki przelacznik :)

Hallo Kochane!!!
Kociątko to Tasha czeka na CC w około 37 tc Szczęściara;-)
Daria nie no ja się dopiero ruszam, zdjęłam jedną suszarkę, jeszcze dwie pralki:-) Że o prasowaniu nie wspomnę!
Piranha córeczka mojej koleżanki zaczęła mówić jak miała prawie 3.5 lata! Tak do na wszystko mówiła AAAA, chodzili z nią do lekarzy, i tylko stresy były. Jak do nich pojechałam po pół roku to w drzwiach powiedziała do mnie "ciociu a Kacperek też przyjechał?" no i miałam zdziwioną minę. Kacuś zaczął mówić jak miał 2.5 roku
Wczoraj pojechaliśmy nad jezioro, bo mamy do niego 1km:-) po 17 (tu wszyscy jeżdżą na rowerach, ale ja się już nie nadaję:happy2:), a słońce tak grzało, że szok! Posiedzieliśmy do 20, bo było przecudnie! Dziś planuję piknik na plaży zamiast obiadu, M po pracy podjedzie, i jazda na plaże!
Miłego dnia Wam życzę!!!

ja nowych ciuszków nie piore nie wiem tak robilam przy nadii i teraz tez po Nadii ciuszki piorę ale ze sklepu nie :)
axari ja juz zamierzam kupic ta przyczepke do rowera bo z dwoma fotelikami nie chce jezdzic;p a ja na rowerze duzo jezdze :) ale mniej niz moja mama;p ma 54 lata a rowerem po 20 km jezdzi;/albo wiecej :)

super axari ze macie tak blisko wode ja tak mialam w polsce wielki zalew km ode mnie :) teraz chcielismy na week jechac do holandii nad morze to ma padac;/ i zawsze cos ...

hello drogie panie:-)

rosół się gotuje, pranie wyprane, kurze starte. M teraz usypia małego, muszę jeszcze potem poodkurzać.

tasha kochana, wizytę mam przełożoną na jutro na ok. godz. 20 :tak: jak wsio będzie ok, to powiem rodzicom w niedzielę

daria super rzeczy kupujesz dla dzieciaczków, chyba potem będę od Ciebie odkupować:-D

daria my zalecamy, żeby prać nawet nowe ubranka:tak:nie wiesz, gdzie one w sklepie wcześniej leżały, kto je miał w rękach itd

axarai ale Wam dobrze z tym jeziorkiem:-)wklej jakieś zdjęcia, koniecznie!

pirania Marcello szybko zaczął mówić, ale zasługi w tej kwestii pokładam po części w tym, ze chodzi do żłobka. Mówi już zdaniami, czasem niewyraźnie jeszcze, ale i tak jest ok, idzie się z nim dogadać;-) dziś wpadło mu np. autko za łóżko, rozłożył bezradnie ręce i rzekł :" I co teraz, mama?" tego typu zdania buduje.. albo "wszyscy już zjedli obiad" lu np. tata myje ząbki;-) oczywiście, nie zawsze powie dokładnie, czasem go proszę żey powtórzył i poprawiam, jak mówi niegramatycznie

powiem Wam, że podświadomie cały czas myślę o płci dzidziusia.. staram się nastawić bardziej na chłopca, zeby potem mega rozczarowania nie było.. ale same wiecie, że nie jest łatwo.. ehh

Daria tu gdzie mieszkamy jest po prostu bosko! Dwa kilometry dalej jest wielkie centrum, a tu mamy jak na wsi, dużo zieleni, rzekę Men i jezioro:-) Mi też marzy się ta przyczepa do rowera:-)
Ewcik wkleję i brzuszka i jeziorka obiecuję:-)

Ostatnia edycja:
ja do centrum mam blisko do jednego 1 km a do takiego poterzniejszego centrum 4 km :) jeziorko tez tu takie jest ale maz tam nie chce chodzic bo same turasy tam siedza i pija itp;p a takie strzeżone mamy 10 km ale to jest super woda czysta pelno ratownikow itp :)
ja jestem takie zdania ze co ma byc to i tak bedzie i nie piore ciuchow chyba ze sa uzywane ale ja nie kupuje uzywanych bo nie lubie po kims;/ tak samo z jedzeniem ja nie slucham takiego czegos nie jedz tego i nie popija tym bo ci bedzie to i to ;/ ja ucze nadie do wszystkiego i nic jej nie jest a moja ciocia co wszystkiego przestrzega dzieci ciagle na zastrzykach a co zjedza to zaraz chore ;/
ja tak robie bo nas tak mama wychowywała i nigdy nic nam nie bylo a kazdy ma inne nawyki po swoich mamach :) to jest tak samo jak bym wozek i fotelik musiala wyprac bo tez nie wiadomo gdzie lezalo ;p
wiadmo kazde dziecko inne ale licze ze tez nic ie bedzie sie dzialo jak z Nadia :)

czesc dzieczeta
matko jakie macie tempo w pisaniu, ledwo nadrobiłam
tasha dziekuje, Alan rosnie jak szalony, jest strasznie pogodnym dzieckiem i ruchliwym, ale za to bardzo duzo spi ( teraz juz prawie 3 godziny i całe noce zawsze raz je ale na śpiaco albo wogóle) a waży juz prawie 9 kg
Pirhania śliczne suwaczki !!!!
Daria bardzo ładna ta huśtawka

reklama
Do góry