reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Noemi_24 wstałam bo musiałam bo Alan sie obudził a teraz znowu spi to ja chwile moge popracowac bo zaraz starszy wstanie, co do wykresy to nie pomoge bo kompletnie sie na tym nie znam

reklama
Dzien dobry...
tak mi sie w nocy przypomnialo,ze juz dawno mialam oto spytac...a jakos umknelo...
Czarodziejka jak tam szwagier? poprawilo mu sie? bialaczka sie cofa?
Mama a jak twoj szwagier?(nie jestem pewna) z kregoslupem? no i jak tata?
Natusia bedzie dobrze, najwazniejsze znalezc przyczyny jak dziewczyny tu napisaly i leczyc, moj maz pracuje ma silny antybiotyk a wlasciwie 3 na dzien i 3 na noc przez 7 dni dzis konczy ich branie i chyba czuje sie lepiej, bo zjada 3 razy wiecej niz do tej pory ;-)
Kate pochwal sie jak wrocisz nowa fryzura czy tam kolorkiem :-) i udanego spotkania z kolezanka :-)
Noemi kciuki by po spadku byl wielki skok :-)
Piranha jak Krzysio? jak Kaja? a co do tempek chodzilo nam z kasia o to, ze nie byly od razu kolo 37 jak to czesto sie czyta w necie ;-)

truskafffka jakbys zaczela konwersacje z porcelana, to nie pij miety, mieta moze wzmagac wymioty...

milego dnia dziewczyny

Ostatnia edycja:
Dzien dobry, sloneczko za oknem juz pieknie swieci.... mam nadzieje ze dzionek bedzie super!!!!

Neomi u mnie tempka spadla identycznie. Oto odpowiedz Piranhi na spadek temp.

Kasiu, spadek tempki powodują estrogeny. Pęcherzyk dominujący, produkując estrogeny, doprowadza do zwiększenia ich ilości powodując tzw. pik estrogenowy, ten z kolei stymuluje pik LH. Tak więc skoro tempka spada to znaczy, że estrogeny mocno wzrosły a pik (największy wyrzut) estrogenów doprowadzi po 8-38h do piku LH, ten z kolei po 8-48h do owulacji. Bierz koniecznie wiesiołka i syrop i łykaj aż do owulki. Test miał prawo być negatywny bo pik LH następuje dopiero po jakimś czasie od piku estrogenowego. Trzymam kciuki!
biggrin.gif

a u mnie tak...Obserwacja cyklu - enpr.pl

MILEGO DZIONKA DLA WAS

witam porannie. od 5 nie śpię.. i tak codziennie.. budzę się i myślę. Dziś całą noc śniły mi się martwe dzieci, brak słów.. zawiozłam Marcepana do żłobka, pani musiała go ode mnie odrywać, tak płakał i się zanosił, mówił: mama, proszę, nie idę.. na samo wspomienie wyć mi się chce..

natusia zrób gastroskopię, przynajmniej będziesz miała jasność.. ja miałam 5 razy robioną.. jakieś 4-5 lat temu miałam potworne bóle żołądka, w gastro wyszło, że jest stan zapalny żołądka i polip u wlotu żołądka. lekarka mówi, ze albo idę do szpitala usunąć polip /co wiąże się z ryzykiem przebicia przełyku lub krwawieniem z przewodu pokarmowego/ albo kontrolna gastroskopia za pół roku.. wstyd się przyzynać, ale do dziś nic z tym nie zrobiłam, nawet na kontrolę nie poszłam..

kate mi tez by się fryzjer przydał.. odrosty mam siwe jak babuleńka, miałam farbowac włosy, ale potem stało się, co się stało i już o tym farbowaniu nie myślałam :/

noemi &&&&&&& za jutrzejszy skok

kasia jak Twój wykres?

mamcia fajnie, że tak sobie miło wieczorki spędzacie

truskawcia czuję, że będzie córcia u Ciebie

Czesc Ewcik....

Pisalam zapytanie wczoraj i albo ja przeoczylam twoja odp albo ty...
Jak po wczorajszym dniu w zlobku???? Synek wrocil zadowolony???? Ma juz nowych przyjaciol???? Zobaczysz, kilka dni placzu i pozniej bedzie juz szczesliwy. 3mam za niego kciuki, jestem pewna ze da rade.

Pytasz o wykres....????....wrzucilam go na poprzedniej stronie, tempka spadla no ale dupka wczoraj wzielam. Dziekuje

kasiu wczoraj rano też płakał, ale nie tak jak dziś... jak go odebrałam, to pani mówi, że był bardzo grzeczny, ładnie się bawił, spał, cały czas wołał:mamusia... wzięliśmy go wczoraj na lody, więc czuję, ze dziś będzie chciał powtórkę.
co do wykresu to czuję, ze jutro tempka znowu Ci podskoczy

Ewciak tule mocno...tak bardzo chcialabym Ci ulzyc, pomoc :-:)-(jeszcze troche i kiedy przyjdzie czas w ktorym bedziesz miala zielone swiatlo na starania, moze to odwroci troszke twoja uwage od tego co sie zdarzylo i zmniejszy troszke te bol ktory przezywasz... bo nastepna ciaza nie jest lekarstwem , nie sprawi ze zapomnisz o tym maluszku, przyniesie nowe obawy troski, ale przyniesie tez troche spokoju, nadziei i radosci... i spelni sie wasze najwieksze marzenie...czego Ci z calego serducha zycze...

Biedny Marcelek, zmiany zwykle bywaja ciezkie u takich maluchow, u mnie od wrzesnia druga idzie do przedszkola, plus taki, ze tu sa mieszane grupy i bedzie chodzila z Nadia,ale i tak mam obawy, bo Livia taka mamowa jest :confused:

Dziewczynki uciekam....., wpadne do was pewnie popoludniu. Dzis mam ostatni dzien moje sloneczko w domku, tak wiec musimy sie potulic, pobawic i naladowac nasze baterie na calyyyy miesiac. Pisze to a lezki same mi juz leca, bozzzzie caly miesiac???? Maz to pewnie osiwieje poprzez moje marudzenie i tesknote. Dobrze, ze sa telefony i bede do niej dzwonic, choc mala wczoraj powiedziala abym nie dzwonila kilka razy dziennie, bo ona nie bedzie miala czasu... bo jedzie na wakacje. Zobaczymy......

Papapapapa

witam was

Ewuś co za poranek :( na pewno było ci ciężko jak dziecko wyrywali ci z rak a on nie chciał....boszzz:(( i jeszcze te twoje sny.... Nie katuj się aż tak, nie myśl o tym w ten sposob. zacznij myśleć że sie teraz juz uda i bedzie dobrze. ja też tak mysle staram sie pozytywnie żyć po tej stracie. Buziak

ja zaczynam mierzyć tempke

nie chce przegapić owulacji po poprzednim cyklu. nie wiem kiedy bedzie i jak długi bede miała ten cykl.

reklama
Do góry