reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Truskafffko, super wieści!!! ...też mi się taki Nikoś marzy w domu :-D (autentycznie marzę o porządnej lustrzance cyfrowej).

Ewcik
, a kiedy możesz zacząć starania, co lekarze mówili? ...chyba najlepszym lekarstwem na tego typu ból jest nowa ciąża, w każdym razie dla mnie byłby to najlepszy lek.

Dafne, ale super wiadomość!!! Gratuluję i trzymam kciuki!!! Ale zwariowany ten Twój wykres :-)

Martika
, ale biedny ten Twój M, dużo zdrówka dla niego! Przecież Twój wykres był przepiękny, tempka prześlicznie pięła się w górę aż do 2 kresek.

Andziak
, śliczny brzuszek! A co do niektórych cech ze spektrum autyzmu to myślę, że u wielu dzieci się coś znajdzie pomimo, że są zdrowe. Podobno dziewczynki też miewają ZA (np. Skłodowska-Curie podobno miała) ale rzadziej. Trzymam kciuki aby Twoi synkowie nie mieli ZA.

Kasiu, obejrzyj sobie ciążowe wykresy na Fertility Friend i zobaczysz z jakich dziwolągów potrafią być zdrowe i donoszone ciąże :-) Twój wykres jest prześliczny i nie wiem co od niego chcesz :-)

reklama
Piranha, slonce ty moje... po takim dlugim czasie, i po badaniach zolnierzykow M no to .... sama wiesz. Testy owul zakupilam, gdyz kupowalam ciazowe. Byla super promocja 30 owul plus 5 ciazowych. Ostatnie cykle to byly z tymi testami owul ale jeszcze robilam z buzka, co by dobrze odczytac. U mnie po B complex to teraz widac te krechy, oj widac.

Piranha czy ten test ciazowy 10ml robic tak samo jak kazdy inny ciazowy???? Czy trzeba go rano?????

A co tam u twoich dzieciaczkow???

Natusia
melduj sie.... czekamy i caly czas trzymamy &&&&&&&

Ostatnia edycja:
Kasiu, robisz go normalnie jak każdy inny ciążowy i najlepiej rano gdyż po nocy stężenie hCG w moczu jest wyższe. A dzieciaczki dały mi dziś nieźle w kość, aż głowa mi w szwach pęka ;-) L-karnityna działa super na ruchliwość plemników więc się uda, zobaczysz!

Ewcik tulę.. ale dobrze że tego bólu w sobie nie tłumisz, czas nieco ukoi rany i uda się, szybciej niż myślisz :)
Kinga dokładnie tak, uda się !!!
Dafne :) łał pięknie!!!! Gratki i kciuki zaciskam za kolejne testy :)
Andziak ale autyzmu chłopaki stwierdzonego nie mają, ja tam wychodzę z założenia że z każdym z nas..jakby głębiej pogrzebać...cosik jest nie tak :p trzymam kciuki za chłopaków, zdolne fajne bestie są, dadzą sobie radę w życiu :)
Piranha jak będziecie mieli okazję kupić lustrzankę to polecam w 100% komfort robienia zdjęć...cudny a i możliwości świetne :)
ja żałuję że przy Matiku od razu nie mieliśmy lustrzanki, byłby szał. Kupiliśmy Nikosia jak mały miał 1,5 roku :)
a co do wykresu Dafne myślę że taki zwariowany bo tempka mierzona o 13:30..
Kasia spokojnie czekamy na rozwój wydarzeń..ale wykres super wygląda i kciuki mocno zaciskam :D
Mama lubieżnico na wolności :cool2: jak tam?

byłam z synkiem na pacu zabaw, żeby nie siedzieć w domu i nie myśleć.. M poszedł na noc do pracy. Teraz Marcello wykąpany je tosta.

martika ja też w tym cyklu co zaszłam miałam niewysokie temperatury w II fazie

pirania lekarka powiedziała, że po dwóch @ możemy się starać. Przy czym z moimi cyklami, to będzie pewno za 4 miesiące.. też wiem, ze kolejna ciąża-zdrowa ciąża-byłaby lekarstwem na ten ból, który tak mnie pali..

truskawcia piękny suwaczek z Rybcią

jestem wieczornie...
nadrabiałam Was ..potem mi się komp zawiesił to kopnęłam go w doopę i dałam sobie spokój..
po powrocie z pracy znowu grill i piwo....niech te dzieci wracają bo jakaś patologia u nas ...co wieczór piwo.

jutro ma być dużoooo wiec pewnie będę porządkować w szafach bo na ogrodzie nie wysiedzę ..

TRUSKAFFCIA CUDNE WIEŚCI !!! gratki---->rośnij zdrowo kochana ;)

Pirania przykro mi ,że nie pospałaś ..że dzień kiepski..
wytchnienia życzę ..

Andziak &&& za chłopców..

Martika oby mdłości nie wróciły&&&

Mama ja teraz jest po stymulacji CLO i estrofemem(na poprawę endo i śluzu) Ty też stosowałaś CLO i powiedz mi zdarzyło się tak, że Ci nie pomógł??Tylko po iluś cyklach? Bo ja nastawiałam się na 4/5 pęcherzyków...

Noemi ja byłam kilka cykli na estrofemie i Clo...i NIC!!! po estrofemie endo urosło mi z 3mm do 5 mm czyli szału nie ma ..po 3 czy 4 cyklach odstawiłam te hormony bo raz ,że mi biło na głowę po nich-nerwowości siegała zenitu...tyłam strasznie a efekt żadne biorąc pod uwagę skutki uboczne...
po Clo też nic nie było ...pęchol rósł a potem sie kurczył zamiast pękać ...

potem zrobiłam kilka m-cy przerwy i zaczęłam brać witaminy-B 100,omega,Q 10,wit E i po tym miałam endo między 9 a 13 mm wiec mega szok ,ale to po 5 m-cach łykania:)
wzięłam Clo ,ale nie 1 tylko po 2 tableki na raz....była piękna owulka potwierdzona na usg ,ale doopa blada z tego wyszła a wynikało,że się udało..sex w odpowiednim czasie ...tempka wysokaa...odczucia też inne a jednak lipa...

nie wiem ,może zapytaj gina czy możesz brac po 2 tabletki Clo...
ja teraz idę do ginki za tydzień zobaczyć czy nie mam żadnych torbieli..

Czarodziejka powodzenia w Waszym przedsięwzięciu :))

Patrysiak jak u Ciebie po badaniu ;)?

pozdrawiam Was wszystkie kobietki:***

Mama dziękować :) i kciuki trzymam za dobre wieści u gin :)

a mnie...żołądek boli buuuu jakby mi się jelita skręcały, wczoraj też tak miałam :wściekła/y: ratuję się miętą...no ale cholera mnie trafi jak tak będzie brzuchol bolał, nie dość że czuję się jakbym chorobę morską miała to jeszcze żołądek szaleje...

Ewcik, a może tak pij mieszankę Ojca Sroki na owulację by skrócić maksymalnie te 2 cykle, które musisz odczekać?

Truskafffka
, ale śliczny suwaczek ciążowy!

Mama, a dalej łykasz te suplementy, które poprawiły endo czy już nie? A piwko niech się leje strumieniami :-D, jak szaleć to szaleć, trzeba korzystać z "wolności" :-D Będę trzymać kciuki by nie było żadnych torbieli.

Truskafka super wieści trzymam kciuki, żeby tak dalej i już na pewno za chwilkę usłyszysz serduszko Aniołeczka:-)

Mama a z tego co pamiętam kiedyś pisałaś, że masz synka po CLO??Jak zaszłaś w 2 pozytywnie zakończone ciąże??;-) Miałaś jeszcze jakieś inne"dopalacze owulacyjne"?? Tak się dopytuję bo chyba moja historia z nimi się zaczyna, ja oprócz CLO, estrofemu biorę jeszcze bromka na noc i jeszcze euthyrox bo mam niedoczynność więc nafaszerowana jestem hormonami jak nic i faktycznie bardziej nerwowa jestem...w pt idę do gina i może jednak owu będzie;-)

Wiecie co chciałam zrobić zdjęcie testu owu ale słaby mam aparat i nic nie widać, zmieniłam na negatywny bo jednak jak wyschnął to jest kreska widocznie jaśniejsza, ale ciemniejsza jak wczoraj;-) czuję normalnie z tego nastawienia poztywynego truskafkowego jak mi pęcherzyki na jajnikach rosną;p;p;p;p

reklama
Neomi, jesli moge podpowiedziec to kup testy owulacyjne, na ktorych pokarze sie usmiechnieta buzka. Nie ma wtedy problemu z interpretacja kresek. Buzka pojawiajaca sie oznacza dzialanka w dzien pojawienia sie i nastepny dzien. Ja mialam problem z kreskami, choc po wit B complex to byly bardzo wyrazne, ale jednak posilkuje sie jeszcze tymi Digital Ovulation Test – A Smiley Face At Your Most Fertile Time!

Do góry