reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Patrysiak, dzięki kochana! Dla mnie to też zaskoczenie gdyż Krzysiu długo główki nie podnosił i musiałam się napracować z ćwiczeniami by zaczął podpierać się na przedramionach, Kaja jak miała 5 tygodni to już tak się podpierała:

Teraz ładnie podnosi główkę wraz z pleckami o 90 stopni (chyba, że jej się nie chce jak na ostatnich 2 fotkach ;-)) i długo w tej pozycji wytrzymuje, jest to dla mnie nowość. Co do boleriozy to na szczęście stało się to późno a Ty masz już w brzuchu donoszone, w pełni rozwinięte dziecko, większy strach pewnie byłby gdyby to było w 1 albo 2 trymestrze, nie masz się czego obawiać kochana. Jejku, już do porodu zostało Ci tyci tyci!

Tasha, jak wychodziłam ze szpitala to wyglądałam jak w 6 miesiącu ;-) ale brzuch stopniowo stale się zmniejszał, nie pamiętam kiedy zrobił się przedciążowy ale chyba przy karmieniu piersią trwa to krócej - przy karmieniu wydziela się oksytocyna, która obkurcza macicę, po każdym karmieniu długo czułam skurcze. Kaja niestety w koszu nie spała i już dawno go sprzedałam, a Twojej Sonii spodobał się kosz :-) czy go nie zakupiłaś? U mnie położnej coś nie było a przy Krzysiu się pojawiła. Ucałuj ode mnie Biedroneczkę w to malutkie czółko!

Kasiu, daj znać czy ten cień kreski jest bezbarwny czy też ma coś z różu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Pirania - kładłaś Kaję na brzuszku, żeby ćwiczyć podnoszenie główki??? ostatecznie kosza nie kupiłam, Sonia na razie głównie śpi w gondoli, spokojnie może też spać w elektrycznej kołysce ale wyraźnie w gondoli jej się podoba:-), na razie minęło 10 dni od porodu a brzuch każdego dnia się zmniejsza, ale ciekawa byłam jak długo to u Ciebie trwało...dam sobie jeszcze trochę czasu, w końcu organizm musi się zregenerować po okresie ciąży i porodzie, buziaczki dla małej gwiazdeczki:-)

Właśnie tasha zapomniałam :confused: gratuluję córeczki Soni :-) Jak mogło mi to umknąć ehhhhhh

Piranha Kajunia jak zwykle przesłodka :-) Ślicznie i szybko główkę podnosi do góry . Słodkości :-)

Ja byłam przed chwilą z chłopakami na spacerze i zaszliśmy do sklepu papierniczego pooglądać plecaki i inne potrzebne rzeczy do szkoły bo Julek idzie do I klasy. I tak zastanawiam sie co lepsze tornister czy plecak??? Czy macie jakieś spostrzeżenia w tej sprawie mamuśki???

Tasha, Kaja już zaraz po urodzeniu (jeszcze w szpitalu) unosiła główkę, trzymała też główkę przy podciąganiu za rączki z leżenia do półsiadu, kilka razy dziennie (choć czasem to zaniedbuję) kładę ją na brzuszku by ćwiczyła mięśnie szyi i plecków. Zaczynam też od dziś robić z nią ćwiczenia, które stosowałam przy Krzysiu i które bardzo mu pomogły, dzięki nim szybko zaczął się podpierać i obracać na boki oraz potem z plecków na brzuch i odwrotnie, mam nagrane te ćwiczenia z Krzysiem (pokazywała mi je na synku jedna z lepszych rehabilitantek we Wrocku) to mogę Ci je przesłać mailowo jak będziesz chciała :-)

Ostatnia edycja:
hejka

ja w dobrym niejojczącym humorze:-D

tabletki z imbirem to chyba strzał w dziesiątke bo dużo lepiej się po nich czuję :)
za to...ehh...odrzuciło mnie całkowicie od kawy:dry: z moim mizernym ciśnieniem dobrze mi było z jedną dziennie lekką kawką na mleku..a od paru dni, jak myślę o kawie to mi zawartość żołądka pod gardło podchodzi:dry: no nic...trzeba przetrwać...

Natusia :) dzięki, imbir działa :)
myślę że super kierunek wybrałaś, w pracy z maluchami pełno muzyki, dzieciaki będą miały frajdę i ty na pewno też :)
ale...i tak trzymam kciuki za II kreseczki!!!!!! :)
Piranha no właśnie, pływanie super, chętnie bym pływała..ale te baseny:dry: no i się boję..
myślę że super posunięcie z brakiem drzemek dla Krzysia :)
Mój Mati jak skończył dwa latka we wrześniu i też zaczął sobie ograniczać drzemki, tak po prostu były dni że drzemki potrzebował to się kładł i takie w które miał full energy hehe a od stycznia..pamiętam, bo się śmialiśmy że ma obietnice noworoczne... przestał chodzić spać na drzemki i dobrze mu z tym było :)
Kaja pięknie podnosi główkę, dzielnie ćwiczy ciałko :D :D :D
Mati też z tego typu dzieciaków, mam nawet zdjecie jak miał miesiąc i łepetynkę wysoko trzymał, odrywał klatkę piersiową od podłoża, szok po prostu :)
Mama dzieciaki już pewnie przeszczęśliwe że mają rodziców przy sobie, mam nadzieję że u siostry i szwagra wszystko ok
Nullka jeeeeej zdjęcia piękne, te widoki boski, chłopaki fajowskie, widać że super zabawa była, ty jaka zgrabniutka :) a to zdjęcie zrobione przez Julka...no brawo, ma chłopak talent!!!
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& zaciśnięte !!!!!!!!!
Kasia a może jednak tempka nie spadnie ;) ja nieustannie zaciskam kciukasy :)
Kinga nonono tempka poszalał, niech już zostanie w niebiosach :D
Misia spokojnie czekamy na rozwój wydarzeń i kciuki zaciskamy :)
Patrysiak oj Słońce, współczuję tych stresów, ale dobrze że lekarz zaliczony, kuracja rozpoczęta, wszystko będzie dobrze :)
i najważniejsze, dobrze że jesteś :) martwiłyśmy się :)
Tasha katarek precz od Soni, posmyraj maleńkie stópki od e-ciotki ;)

Tasha super ze Sonia grzeczniutka i sliczne spi. Jak masz chwileczke to wrzuc nowe zdjecie, buziaczki

Piranha
bozzzzie, jakie Kaja ma sliczniutkie oczeta:) Na moim tescie jest cieniutka rozwa kreseczka, doslownie cieniutenka jak nitka, no ale nic nie wkrecam...zrobie test jutro rano i wtedy zobaczymy co bedzie dalej. Nie nastawiam sie pozytywnie, mam jeszcze kilka cykli przed soba. Mimo wszystko dziekuje ci

Kasiu, jejku, przeżywam to jakbym sama miała robić test ciążowy :-) Jeśli to jest test ciążowy (a martwi mnie zielony kolorek, podesłałabyś zdjęcie opakowania testu?) toooo ...zresztą nie będę zapeszać :-) Barwnik po dłuższym czasie spływa na bok i stąd kreska jest cieńsza ale za to mocniejsza.

truskafffka widzisz kolejne moje przeoczenie kochana - ogromnie gratuluję ciąży i spokojnych zdrowych 9 miesięcy życzę :-)

kasia uk jesli jest cień to i jest szansa że to ciąża - trzymam mocno &&&&&&& żeby za kilka dni pojawiły sie dwie mocne krechy :-)
Kasiu a nie uda Ci sie wkleić nam tu zdjęcia tego testu???

witam

Nulka zdjecia boskie :tak:zazdroszczę wycieczki bo to moje wielkie marzenie :blink:
super z was rodzinka :tak:

Kasia-&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

dziewczynki szukam deski do prasowania ,moze któras z was coś poleci?
a czy te deski z przewodem sa dobre?

reklama
Hallo Kochane!!!
Nullka przecudne zdjęcia, i śliczna rodzinka! I jaka opalona, ja to teraz córka młynarza:-D:-D
Patrysiak, ja to panicznie boje się kleszczy, tu w rejonie Frankfurtu podobno bardzo dużo ich jest, ale ja omijam lasy dalekim łukiem, i m się ze mnie śmieje, że ja nawet od krzaków uciekam! mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy!
Tasha, kostek u mnie brak, a lewa to zanikła jako pierwsza:-D Mój mały Kacuś jak miał 2 tygodnie biedaczek już miał katar, strasznie się męczył, nie mógł piersi ssać, a jak tu czyścić taki maleńki nosek:baffled: Sprej do noska mu aplikowałam z wodą morską i gruszka szła w ruch.
Piranha, patrząc na Twój Skarb, już nie mogę doczekać się, jak zobaczę moją malutka, a jak o niej mysle, i sobie wyobrazam jak wygląda, to aż ma wyciek mleczny i to jaki:happy:
Truskafka no popatrz, ja się męczyłam z tymi mdłościami, i wrzucałam sobie imbir do herbaty (o fuj aż mi się cofło na przypomnienie), i nic nie pomagało, a tabletek nie spróbowałam!
Kasia&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!!!
Misia&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!!
Nas dziś rano dopadły skurcze, przepowiadające chyba, bo były nie regularne i przeszły, a że w poprzednich ciążach ich nie miałam, to się przestraszyłam:szok: Wczoraj gin mi pobierała wymaz na cytologię, i mocno bolała, i już myślałam, że mi coś poruszyła, dobrze, że weekend i M ma wolne, jak by co do kliniki będzie można podjechać!
Miłego dnia Kobitki!!!

Do góry