reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Magda, widzę, że masz podejście podobne do mojego :-) (Axarai też to zauważyła hehehe :-D), ja też na kilka miesięcy wcześniej prowadziłam obserwacje, a dokładnie od stycznia do października. Dzięki temu nauczyłam się własnego organizmu, wiedziałam, że owulka jest 24h po pozytywnym teście i rozpoznawałam ból owulacyjny - to był taki ból podbrzusza przy poruszaniu się jak u Ciebie, czytałam, że ten ból to podrażnienie otrzewnej przez płyn z pękniętego pęcherzyka. Super się przygotowałaś, szacun! Zrobiłaś bardzo wiele by zwiększyć szanse, aż nie mogę się doczekać Twojego USG :-) i życzę Ci z całego serca ślicznego, zdrowego synusia! Ja bym starała się jednak w niedzielę rano z 2 powodów: byłoby to tylko kilka godzin przed owulką więc nie ma ryzyka trafienia w niekorzystne dla plemników warunki po owulacji (no a do zapłodnienia podobno nie dochodzi od razu gdyż plemniki muszą dojrzeć 3-7 godzin w śluzie szyjkowym macicy) a ponadto podobno poranny sex bardziej sprzyja poczęciu chłopca jak wieczorny :-) ...no ale ciężko sex sprowadzić tylko do analizy matematycznej :-D Trzymam kciuki!!! ...a patrzyłaś czy w owulkę było po pełni czy po nowiu? :-) Podobno latem i po nowiu jest w atmosferze więcej jonów ujemnych a po pełni i zimą - dodatnich, czyli sprzyjających poczęciu chłopca.

Axarai, jak samopoczucie? Czujesz nóżki na dole czy może już na górze? :-)

Czarodziejko, ładny wykresik :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha niestety nie czuję żadnej zmiany:baffled: W czwartek mam wizytę, to sie dowiem, ale ostatnio pani doktor stwierdziła, że w cuda można wierzyć:baffled: 30 ma wizytę w szpitalu jak by się nie odwróciła celem ustalenia porodu, mianowicie oni pewnie będą mnie naciągać na pośladkowy, a ja będę ryczeć, że chce CC!! I boję się, że mi wcześniej wody odejdą, albo zacznę rodzić i będą mnie zmuszać na pośladki. To tyle lekki zawał ze strach zaczynam już przechodzić:crazy:

u mnie pierwsza córa jest trafiona na 3 przed owulką - bez diet, temperatur, wspomagaczy - to jednak zawsze jakiś czynnik niepewności w każdym wypadku zostaje- czy przed owulką, czy w :)

axarai: a może ci zrobiła córa niespodziankę i okaże sie, że przekręciła się w nocy jak spałaś i ty nic nie wiesz:p
magda, piranha: chyle czoła, że aż tak starannie wszystko miałyście opracowane - ja to bym chciała konkretną płeć, ale w sposób niezaplanowany, czyli tak jak za pierwszym razem - bez wysiłku i jest córa hehe

patrysia ja to bym chciała taką wpadeczkę:tak:. Z moich wpadeczek, to mam dwie babki. I jak to jest? Ech...kto za tym dojdzie:blink:

Piranha
uwierz mi, że ja też chciałam w niedzielę rano, bo po pierwsze mąż woli rano:rolleyes: A po drugie doczytałam, że na chłopca lepiej rano. Problem w tym, że byliśmy od nocy do późnego popołudnia w drodze na lotnisko i za cholerę nie dało rady przy dwójce dzieci w samochodzie:baffled::-D A przecież nie zostawię ich na szybki numerek w toalecie:-D;-)
Przeczytałam już wiele na temat planowania płci, więc i do faz księżyca dotarłam. Tyle, że jak przeanalizowałam dwie poprzedni ciąże, to się nie za bardzo zgodziło. Starsza córka spłodzona tuż po pełni zimą, a młodsza w czasie nowiu latem. Teraz wypadło tuż po nowiu wiosną, więc jak dla mnie na dwoje babka wróżyła.
I nie ukrywam, że mam żal do siebie, że nie działaliśmy w niedzielę rano. No ale cóż. Nic już to nie da...

Kinga85
fakt faktem czas oczekiwania dłuży się niesamowicie, ale im dłużej czekamy, tym lepiej nam później wszystko smakuje....choć pewnie Cię to nie pociesza:blink::sorry2: Życzę Ci ogromnie powodzenia w tym cyklu:tak:

kasia uk
obawiam się, że gdybyśmy w tym kraju chciały czekać na prawdziwą burzę, to by nas emerytura zastała:laugh2: Chociaż chyba jakoś kilka dni temu coś tam u nas w nocy grzmiało, ale to nie to, co taka prawdziwa burza;-)

agagsm
my z mężem się do dziś śmiejemy jak to było jeszcze parę miesięcy temu, kiedy on padnięty, a ja bezlitośnie: kochanie, bierzemy się do roboty;-):sorry2: A najbardziej się wkurzałam, jak ten czas wypadał akurat w najmniej oczekiwanym momencie:baffled:

natusia30
1 przychylam się do opinii dziewczyn, że w ciąży brzuch ciągnie dokładnie, jak na okres. Ja za każdym razem byłam pewna, że to już i tylko sprawdzałam w łazience. Trudno zatem uznać to za objaw ciąży. Przynajmniej dla mnie. W dwóch poprzednich ciążach nie analizowałam siebie tak czujnie, ale tym razem pamiętam każdy dzień od owulacji. I powiem Ci, co mi dało pierwszą nadzieję, że chyba się udało. Otóż kompletny brak PMSu. Zawsze mnie szlag trafiał przed @, a w tym szczęśliwym cyklu normalnie nic. Totalny luz. Żadnych nerwów. Dla mnie to był pierwszy objaw. Trzymam kciuki &&&& I oczywiście zdrówka dla synka:blink:

tasha31
gratuluję Ci tak szybkiej utraty wagi. Rewelacja:-) Ja jestem po 2 cc cięciach i przyznam, że za drugim razem nawet lepiej mnie sfastrygowali;-);-).Niczym nie smarowałam i choć początkowo wyczuwałam niewielkie zgrubienia po bokach, to dziś już nie ma śladu. Jedynie jasny, cieniutki paseczek.

daria0607 powodzenia Ci dzisiaj życzę i już mocno trzymam kciuki &&&&&. Mi również podoba się imię Natan dla chłopca, ale mąż coś kręci nosem. Chyba dużo łatwiej mi szło z dziewczynkami. Sama nie wiem, czy mam Ci życzyć potwierdzenia synusia, czy wymarzonej Naomi, bo wiem, że początkowo chciałaś córeczkę;-);-) Niech więc będzie jak Ty chcesz:tak:

Czarodziejka
to tak jak ja nie robiłam nic, żeby mieć dwie dziewczynki. Obie poczęte zostały w wyniku wpadki. Pierwsza niekontrolowanej, druga na zasadzie "co będzie to będzie":happy: jedyne czego jestem pewna, to na pewno nigdy wcześniej nie kochaliśmy się z mężem w trakcie tak silnego bólu owulacyjnego.:zawstydzona/y: Ja też zdaję sobie sprawę, że sam odstęp do owulacji to mało, jednak chyba w przypadku dziewczynki jednak jest trudniej, bowiem sama w sobie owulacja ph podnosi (zgodnie z tym, co pisze Piranha). A żeby jednak obniżyć ph, to już wyższa szkoła jazdy. Z drugiej strony, jak tak sięgam pamięcią, to moja dieta przed dziewczynkami nie była sprzyjająca płci żeńskiej. Dlatego sama już się w tym gubię:baffled: :confused:

Czesc dziewczynki
.... zakupy zrobione, piekarni czysciutenki, kawka juz jest no i forum ....

Piranha
Kasiu, ja też posiadaczka B, w czasie karmienia C
biggrin.gif

Tasha
Kasia, Pirania - dołączam do klubu z miseczką B
laugh.gif

..... SZCZESCIARY!!!!!!

ja tez jestem posiadaczka B jak zaloze bardzo mocno wypchany!!!!! Przed ciaza tez byla miseczka B, ojej... kiedy to bylo???? Pozniej spadlo, a teraz co.... wszystko inne rosnie ( czyt. dupka) a one (.)(.) wciaz malutkie.....

Na weselu byl taniec... a teraz chwytamy sie za cycuszki... pewien pan zapytal... " a gdzie ty je masz" no myslalam ze w morde mu dam... a z drugiej strony sama ucze dziecko aby byla szczera i zawsze mowila prawde... tak wiec same widzicie.
To jest moj jedyny kompleks ale za to bardzo powaznyyyy.

Ostatnia edycja:
dzieci śpia mam chwilke
Magda uk jestem pod wielkim wrażeniem twojego planowania synka, ja mam 3 ale zadnego nie planowałam ( dzieci tak tylko nie płec), ale jak póżniej wszystko przeczytałam co piszą jak planowac chłopca to ja spełniłam wszytskie warunki ( oczywiscie nieświadomie)
Axari u nas dzisiaj juz nie ma takiego upałunjak wczoraj, wiem co przezywasz bo ja Olafa rodziłam w lipcu, buło 2 tygodnie 40 stopni, myślałam, ze sie wykończe,
powiedziałam nigdy wiecej duzego brzucha przez lato i dlatego Alan urodził sie w lutym
Truskafffka tak Alan ma juz skończone pół roku, strasznie szybko ten czas leci
Daria ciekawe czy dowiesz sie dzisiaj czy synek czy córcia

Kasia uk ja tez bym sobie najchetniej powiekszyła (.)(.), normalnie mam pomiedzy A-B a w ciąży uwaga E-F, ale tak jak szybko chudne po ciąży, tak moje (.)(.) znikaja i tego mi najbardziej żal

Kasia uk ja tez bym sobie najchetniej powiekszyła (.)(.), normalnie mam pomiedzy A-B a w ciąży uwaga E-F, ale tak jak szybko chudne po ciąży, tak moje (.)(.) znikaja i tego mi najbardziej żal

Kate jestes wspaniala!!!! W ciazy mialas E-F ojeeeej.... ja w ciazy to mialam C, a pozniej polecialy.... Ja to bym chciala miec C..... marzenie..... no ale jak bede w ciazy... a bede!!!!! to juz cycek nie robie.... bozzzzie jak ja bym chciala miec 2w1.... i cycki i bejbi...

Ostatnia edycja:
reklama
Kate a ty teraz masz luzik... dzieciaczki spia no to czas na kawke i ploteczki:-)

Magda no wlasnie.... gdzie jest ta
pogoda54.gif
???? Jest wszedzie tylko nie tutaj....
Ja to taki " kozak" tylko na forum, marzy mi sie seks tak jak Mama i Czarodziejka, ale tak naprawde to jestem jak Patrysia .... panicznie sie boje!!!!

Ostatnia edycja:
Do góry