reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Natusiu a ile już cykli się starasz? Bo gdzieś to przegapiłam:zawstydzona/y: Trzymam kciuki kochana za nowy cykl. Ja w tę ciąże zaszłam w cyklu, który już właściwie przekreśliłam, bo jak mi wtedy wszystko nie szło. Tobie też życzę takiej niespodzianki:happy:
A co do wypadku, to najbardziej ucierpiało auto. Musieliśmy kupić nowe, bo tak nam koleś w d*** wjechał. Mi dają jeszcze popalić plecy. W ciąży wszystkie mięśnie pod wpływem hormonów się rozluźniają i gdybym jechała np. z koleżanką, która w ciąży nie jest, jej by się pewnie nic nie stało. U mnie coś się ponadrywało, bo wesoło nie było. Do dziś jednak mam fizjoterapię, więc jest coraz lepiej. No ale pracować nie da rady. Ważne, że dzidziuś zdrowy. Ja tam silna baka jestem;-)

reklama
... ja dzis moja zlosc a moze bardziej rozczarowanie wyladowalam w domku...
okna pomyte, firanki poprane a domek lsni i pacznie czystoscia. M na wejscie do domku dostal ochrzan za buty....
Bylam taka zmeczona, ze po obiadku wanna a teraz winko i wpadlam do was, ale sie stesknilam...

Natusia ja tez nie wiem jak dam rade caly dzien od wrzesnia bez was... bede wpadac wieczorkiem i nadrabiac zaleglosci...

U mnie pojawila sie kreska, nie jest to taka jak powinna byc ale juz cos szie dzieje. Mam nadzieje ze jutro bedzie duzy spadek a w sobote buzka sie usmiechnie, kurcze ja to chyba testy i term zapakuje w kosmetyczke :-);-)

Magda
....Ja tam silna baka jestem
wink2.gif

super ze jestes silna i dajesz rade :-). TY tewz jeszcze nie spisz????

Witam
Łoooooooo Matko 3 dni mnie nie było i ciężko było nadrobić ale się udało na raty :szok: We wtorek jeszcze miałam troche pracy, potem z dziećmi byliśmy w kinie i jakoś nie chciało mi sie odpalać lapka, wczoraj zabiegany dzień a wieczór upojny z mężem spedziliśmy z winkiem i rozmowami zakończonymi mega sexem :rofl2: a dziś wyłączyli mi światło na cały dzień (więc z dziećmi byłam prawie cały czas na dworzu bo pięknie było )

Witam nowe dziewczyny :-) Fajnie że nas przybywa :-)

Oczywiście na żadne fotki sie nie załapałam :-( Nad czym ubolewam strasznie, ale mam za swoje (za swoją nieobecnosc :-()

natusia przykro mi że znowu się nie udało kochana , ale nowy cykl i nowe nadzieje przed Tobą. A nie myślałaś żeby zrobić sobie badania jakieś np. tak jak ja teraz w 3dc?? Czy może juz robiłaś niedawno tylko mi umknęło ?? Wiesz ja jednak myślę że obydwie przesadziłyśmy z tym zakwaszaniem .

Ja cały czas rozmyślam którą metodę zastosować a dziś już 9dc i chyba skuszę sie na O+12, tylko nie wiem kiedy powinnam zaprzestać staranek. Chyba że starac sie w dniu pozytywnego testu i potem O+12 ale nie bedzie wiadomo wtedy z którego ewentualnie wyszło ??? Mówie Wam juz sama głupia jestem na to wszystko .
W poniedziałek mam wizyte u gina i sprawdzimy co tam u mnie słychać w sprawie jajeczka ;)

mama wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :-) Oby wasza miłość wyglądała tak jak w tej chwili do końca życia i żebyś była tak samo szczęśliwa zawsze i wszędzie.
My też planujemy na 10 rocznice jakas imprezke w lokalu dla znajomych (czyli za niecałe 2 lata)
My z moim D. jesteśmy razem 15 lat :-) także też niezły staż ;-)

Daria kochana Ty to już jedną nogą na porodówce ??? Ale będziesz miała niespodziankę przy porodzie :-D

truskafffka bardzo się cieszę że z Twoją Rybką wszystko ok i że rośnie pięknie. Oby tak dalej i będę trzymała kciuki za wizytę 19 września :-)

Andziak dobrze że z Twoim synkiem wszystko ok i że zdrowo rośnie.

Piranha Twojego Krzysia zdążyłam zobaczyć - cudowny chłopak . Masz wspaniałe dzieciaczki :-) Teraz jest Ci ciężko ale jeszcze chwila i wszystko dojdzie do normy. Ja też jak Antek nie osiągnął 1,5 roku miałam ciężko z nim - mimo że Julek był już starszy ale Antek dawał popalić. Nic nie mogłam w domu zrobić bo rączki raczki mama itd. A potem??? Jakbym dziecka nie miała

Odnośnie koloru oczu to chyba coś w tym jest co pisałaś - ja mam brązowe oczy a mój D ma zielono-niebieskie, obydwaj nasi synkowie mają moje brązowe oczy :-) A Antkowi wszystkie koleżanki moje zazdroszczą rzęs bo ma wachlarze normalnie. Od małego jak na szczepienia jeździliśmy to pielęgniarki pierwsze słowa - kurcze ale Ty masz rzęsiska - ja tez takie bym chciała :-D

Ewcik kochana ja poszłabym do innego lekarza. Ten zachował sie cholernie nieprofesjonalnie wypowiadając takie słowa. Skonsultowałabym to z innym i podjęła kroki aby poprawić stan jajników - a na 1000% się da. Ja w swoim życiu wśród rodziny i znajomych miałam bardzo dużo przypadków lekarskich zachowań i diagnoz.
Nawet ja trafiłam przed zajściem w ciążę tą co poroniłam do babki ginekolog w Medicoverze przez przypadek (bo spóźniłam sie do mojej i poszłam do pierwszej wolnej) a ona po zbadaniu mówi że mam mega nadżerkę i żebym jak najszybciej sie do niej umówiła na zamrożenie jej. Kurde coś mnie tknęło i za jakis czas poszłam do mojego prywatnego lekarza spoza Medicovera, który prowadził moją drugą ciążę i on mnie bada , a ja do niego czy ta nadżerka jest bardzo duża?? Trzeba z nią coś zrobić przed zajściem w ciąże???? A on do mnie JAKA NADŻERKA????? Tu nic nie ma :szok:

Nie wiem co komu miałam jeszcze napisać :baffled: wybaczcie

Aaaaaa wem
Edit czuje że u Ciebie to jednak ciąża będzie ( czekam na jutrzejszy teścik z dwoma widocznymi kreskami bo jak z wieczora bladzioch to rano musi byc juz widać)

Kasia_uk to Cię dziewczyna wykorzystała . Jakaś wariatka normalnie :szok:

Jutro i w sobote tez może mnie nie byc za dużo bo w sobote robimy grilla dla znajomych i musze chate ogarnąć, zakupy i przygotować jakies jedzonko.

Dobrej Nocy

Ostatnia edycja:
Kasiu, ja z mamą mam dobry kontakt tyle, że ona odcięła się od ludzi i tym samym swoich wnuków :-( Miała w sumie ciężkie życie i ma depresję, tak więc z jednej strony staram się to zrozumieć a z drugiej jest mi i tak bardzo przykro. Trzymam jutro kciuki za plusik na teście owu. Wezmę może aparat na plac zabaw to popstrykam Krzysiaczkowi jakieś fotosy :-) Dziś rano przyniósł mi resoraka i dumnie mówi "to jest autko" :-D

Dobrej nocki dla wszystkich! Kaja co chwilę się wybudza więc boję się nawet iść zjeść kolację ...a M usnął wraz z synkiem ;-) Przypomniało mi się jak koleżanki mąż poszedł usypiać synka, nagle otwierają się drzwi i z pokoju wychodzi synuś koleżanki i mówi "uśpiłem tatusia" :-D

Hehehehe Piranha ale się uśmiałam - ale tak sobie przypominam że raz Antek też tatusia uśpił tylko powiedział - tata psi ;-)

Nullka witaj slonce,

Piranha wspolczuje twojej mamie ale bedzie dobrze, zobaczysz!!!! Jasne ze cyknij foteczke dla Krzysia i dla Kaji tez... pamietam o niej:-). Ja po ostatnim wykresie bardziej obstawiam plusik na sobote, no ale roznie to bywa.

reklama
Nullka a twoj 6-latek do zerowki teraz czy puszczasz go do I-wszej klasy????

Piranha ciesze sie ze Krzys spi, przynajmniej jutro obudzi sie z usmiechnieta buzia, no i widzisz... tak narzekalas ze nie mowi... a tutaj taka super niespodzianka. Oj jak sie rozgada to bedziesz blagala o chwilke ciszy

Ostatnia edycja:
Do góry