reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Martuchaa no to &&&&&&&&&&&&&& za synka ;))

Kasia Ty też z mopem latasz?? ja juz umyłam ,wyschła...
teraz zrobiłam dz.2 galaretki-cytrynowa i pomarańczową ..czekam aż przestygną i do lodówki ..
u nas pada...i źle i dobrze..

reklama
dziekuje za informacje jak to u was bylo:)
bo mi tu polozna powiedziala zebym przyjechala dopiero z mega mocnymi skurczami bo oni mi tu nie podadzą jak przy nadii oksytocyny i mowi bede tylko lezala albo wysla mnie do domu;/

witam!
U mnie były wstrząsy, ale niestety nie te właściwe;P poprzsztykałam się z m. o jakieś pierdoły, ale normalnie para mi uszami szła ze złości, no i mam nadzieję, że coś mu w głowie z tego mojego gadania zostanie, bo jak się denerwuje to monolog mam :) On to typ - "przed użyciem wstrząśnij", bo inaczej nie działa jak trzeba, ale jak przetrawi to mi przyznaje racje:)

kasia uk
: ta koleżanka kolezanki to jakas wariatka chyba - z okresem jechać, że poroniła - szok! co do weekendu z męże - jedź, jedź - mała od tego nei ucierpi, że sobie z mężem gdzies skoczycie razem, choć ja mam podobnie, ale tez i córa moja mniejsza, więc wszędzie ją telepiemy ze sobą:) no i kciki za kreskę - wierzę, że będzie piękna i pożegnasz termometr i inne testy na 9 miesięcy:)

magda_uk: oj ja też zawsze jak mam 2h dla siebie (czyt. dziecię pójdzie wreszcie spać) to az nie wiem co z tym czasem zrobić z tego szczęścia:) co do wypadku to najważniejsze, że nic się nie stało dzidzi, ale pewnie musisz się w ciąży oszczędzać! co do piwa, to ja też nie sądziłam, ze się w brzuchu mi zmieszczą 2 litry, ale to były dwa kufle i jakoś tak wchodziło w towarzystwie, że nie zauważyłam kiedy wypiłam. Za to jak wstałam to poczułam, a wczoraj w pracy ledwo żyłam:)

Kinga: widzę, że ty też po imprezie w pracy ledwo zipiałaś wczoraj - ja to mówię starość nie radość, kiedyś zarwanie nocy czy impreza to bez objawowo przechodziło, a teraz dzień wracam do siebie.

piranha: moja córa ma 2,8 i wcale nie nawija jakoś super dobrze - owszem umie powiedzieć jakies słowa i co chce zawsze osiągnie, zdania też mówi, ale najwięcej dalej nawija po swojemu, a jak ma powtózyć po mnie jakieś słowo to jest zawsze bunt... Także synek twój się rozkręci raz dwa zobacysz! a co do twojej mamy, to szkoda, ale to ona najwięcej traci - jak widzę jak Michasia lgnie do mojej mamy, a babcia z kolei jest w nia zapatrzona jak w obrazek, to oczy otwieram, bo na mnie w życiu tak nie patrzyła - to jest zupełnie co inngo relacja z córką, a z wnuczką...no, ale głową muru nie przebijesz:(

natusia301: w końcu się uda, czasem to trwa tochę dłużej, ale sę uda:) o co chodzi z tym 0+12 - że w ciągu 12 h od owulacji przytulanko? mnie tak zalewało jak dziś ciebie raptem troche ponad tydzień temu:baffled:

Ewcik: czasem jeden lekarz mówi tak, innny zupełnie co innego, tak więc zamiast analizowac słowa tego, sprawdź u innych - u swojej ginki, albo jeszcz u kogoś. Jesteś niedługo po pronieniu, więc musisz dać czas też organizmowi na regenerację i zobaczysz, że ejszze będziesz cieszyć się piękną dzidzią:)

Edi: gratuluję kresek dwóch - blada czy nei blada, ale jest - z dnia na dzień będzie mocniejsza:)

daria: no to przygotowana jesteś - nic tylko rodzić:) no i dobrze ci mówią z tymi skurczami - im póxniej pojedziesz tym szybciej urodzisz, a w domu podobno szybciej wszystko postępuje, bo w swoic pieleszach więskzy komfort psychiczny:)

truskafffka: doceń, że m. się martwi ciebie:)

ehh trzeba coś popracować, ale dziś piątek więc jest dobrze:)
miłego dnia

Mama ja teraz tancze z
a015.gif
. Pozniej wskocze na trawke, bo cos nie moge sie do niej dostac od kilku dni, a ona juz mnie wola.....

Natusia dziekuje :) wez proszki i bedzie dobrze. Ja bede trzymac &&&& tak samo jak kazda z laseczek w poniedzialek.

Agagsma
oby twoje slowa sie sprawdzily!!!! Bo ja juz ponad dwa lata :(

No i jest dlugo wyczekiwany odpowiedni sluz.... przekrzysty i ciagnacy sie ... o matkoooo jaki widok, moze dzis bedzie buzka usmiechnieta????

Ostatnia edycja:
Kasia ja wczoraj prałam a Tom skosił bo dzis u nas miało padać i ..pada :sorry2:

Agagsm witaj ..hahahaaa przed użyciem wstrząśnij -dobre ;)

Natusia no Tom ma teraz 2,5 tyg urlop to spędza dużo czasu z dziećmi..
a u Was domek rośnie to wiadomo,że czas tam sie spędza..
a na co idziesz do kosmetyczki??

Matruchaa ja brałam omega 3 ale nic u mnie nie wskórał...a brałam z pół roku albo wiecej ..ale każda jest inna wiec może na Ciebie zadziała..

wiecie co mnie jeszcze zastanawia;p to glupie ale w polsce jak chodzisz w koszuli to przynajmniej nie widac tych gigantycznych podpasek a w spodniach dresowych to ja sie bede czula ze kazdy sie gapi na ta podpache :-Dja nie uzywam podpasek i jestem tym bardziej zestresowana niz tym porodem :-p
w szpitalach sa w lazienkach te podpaski nie wiem jakie oni tam maja ale ja swoje kupiłam firmy sea bend bo sa dlugie ale cienkie i bardzo chlonne moze nie beda az tak widoczne ...masakra ale pytanie :-D

Daria hahahahaaa szalona ;)) jak tam wszystkie takie noszą to nikogo nie bedzie dziwić i nikt sie patrzeć TAM nie bedzie ..ja tez używam tamponów i dziwnie mi było z podpsaka ,ale musi się wszystko ładnie oczyścić wiec jak trza to trza :)

Mama ja wczoraj zlosc wyladowalam na sprzataniu, hehhe czasami takie cos jest potrzebne bo efekt cudowny :-)
Dzis zostaje
a015.gif
,
a030.gif
a jutro wczesnie rano
p065.gif
.
.

Daria
ja tez myslalam tak jak ty, ale to tylko taka mysl.... ja normalnie smigalam w szpitalu w dresie a podpaski??? nikt na to nie patrzy. Tak jak Mama napisala... musi sie wszystko oczyscic!!!! Bedzie dobrze, pomysl ze my teraz mamy takie noowoczesne a kiedys wata....

Ostatnia edycja:
Kasia no to jak jest śluz to bierz chłopa w obroty :)))

ja juz wstawiam na pomidorową ..
powoli sobie robię bo pogoda taka ,że nigdzie nie wyjdziemy wiec ogarniam sobie powoli i gotuję ..

reklama
natusia przykro mi :( ale dasz rade... wiem co czujesz bo też umieram przez pierwsze 2dni @ :// trzymaj się ryba. nowy cykl i nowa nadzieja! :) jesteśmy razem zobacz.. ja też dopiero co zaczełam nowy niedawno..

Do góry