reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Czesc Kobietki

Wpadlam tylko powiedziec, ze bylam w czwartek na USG genetycznym, ale nie udalo sie podgladnac co tez dziec ma miedzy nozkami. Wiec ciagle jest niespodzianka:-)

Myszka, ja tez uzywalam Sylku przy staraniach. Nie wiem, czy bede miec synka czy coreczke, jednak na pewno nie ten preparat nie "przeszkadza" przy zaplodnieniu (zaszlam w I cyklu).

Pozdrawiam Was serdecznie

reklama
Synuś mi znów zalał wodą klawiaturę i znów nie działa mi klawisz "c" i muszę go wklejać, wrrrrrrr.

Ewcik, oby szybko się między Wami ułożyło, ja dziś też się coś z M nie dogadywałam, chyba mamy inne wizje co do przeżycia ziemskiego żywota ;-) A Femoston Mite możesz bez obaw łykać, białe tabletki, które łykasz przez 2 tygodnie zawierają estradiol (czyli to samo o produkuje Twój organizm przed owulką) a szare dydrogesteron a więc ten sam składnik co przepisywany w ciąży Duphaston, może zatem pomóc w zajściu w ciążę :tak:

Truskafffko, ja też tak obstawiałam z tym jajarzem, normalnie założyć się mogłam hihihi :-D

Daria, ale duży ten kosz! Super fotka z Nadusią w środku :-)

Edi, piękna krecha, GRATULUJĘ!

Mama, cudne fotki, taka radość z nich bije! Dzieci masz prześliczne :tak: a że Ty laska to już wiesz :-D A z Toma niezłe ciacho :-D

Kończę bo szału dostaję przez to niedziałające "c", każde zdanie piszę 10 razy dłużej ;-)

Hejka Dziewczyny!!!
Wpadłąm się przywitać :-)
Dzisiaj byliśmy na spacerku nad morzem :-) a potem u znajomych było super dzieciaki zadowolone i my z M też;-)
Kolorowych snów Pozdrawiam Gorąco!!!
Edi Gratulacje !!!!

Przyszłam znowu Wam potruć troszeczkę:rolleyes2:

Mężuś zasnął przed telewizorem, to co tak będę sama siedziała:baffled::-) Wzięłam sobie mały jogurcik, co by mi mój lokator w nocy dał spać spokojnie i już jestem.

mama05
zazdroszczę Ci takiego popołudnia.:zawstydzona/y::-p Ja jestem typowy blokers. Całe życie w blokach, dziadkowie też. Na wsi byłam może ze dwa razy w życiu:szok: I oddałabym wszystko, aby móc gdzieś w takich klimatach spędzić wakacje. Zwłaszcza ze względu na dzieci. Może kiedyś pojedziemy do Pl nie po to, by cały urlop odwiedzać rodzinę, ale by wypocząć z dala od tego, co mamy teraz.
Co do zdjęć...ech...nie ładnie się powtarzać,ale co tam - super, po prostu super. Zdjęcie w brązowych włosach bomba! Zupełnie inna kobieta. Wciąż tak samo piękna, ale jednak inna. Dzieci, mąż...Ty szczęściaro;-);-) Napatrzeć się nie mogę. Bije od Was niesamowite ciepło. Na prawdę widać, że jesteście szczęśliwi:happy:
Zawsze chciałam mieć goldena i obiecywałam sobie, że kiedyś kupię. Kiedy jednak musiałam po 14 latach uśpić swojego psa, stwierdziłam, że jednak nie. To było dla mnie zbyt bolesne. Zbyt mocno byłam do mojej psiny przywiązana i jednak wolę cudze. Bo wiesz, jak przychodzi co do czego, to ja taka miękka klucha jestem:sorry2: Twojego zdjęcie mam cały czas przed oczami. Normalnie nienormalna jestem, ale kocham te psy:eek::-D Już widzę, jak stuka łapką w te panele....strasznie mnie rozbawiłaś tym:happy:

daria
Twoja córcia w tym koszu wygląda rozkosznie. W ogóle śliczna z niej dziewczynka. I nie wiem czemu, ale imię Nadia wybitnie do niej pasuje. Zresztą jedno z moich ulubionych na liście imion dla dziewczynek:-)

axarai
życzę poprawy samopoczucia. Jak widać koszyki są niemalże bez ograniczeń wiekowych. A ja głupia kupuję dzieciom łóżka:laugh2:

kate18
nawet nie skojarzyłam tych imion z Twoimi synami, ale faktycznie - gust mamy podobny. Olaf też mi się podoba. A Nel....no cóż....jak dla mnie imię numer jeden, choć chyba nie jest zbyt pospolite. Zobaczysz, doczekasz się swojej córuni. Przynajmniej nie będziesz miała problemu z imieniem;-).

Śpicie już? Bo mi się jeszcze nie chce....

Powoli się zbieram do snu. Żeby jednak nie było,że tylko Was podglądam, to wstawiam parę fotek.

Śpijcie dobrze!

nzqh6s.jpg
2qlv7m0.jpg
29nt9xi.jpg
21cfbc0.jpg
e7kxv6.jpg
ngy1ol.jpg

Na pierwszym moja pierworodna Nelcia, drugie to ukochany diabełek Nikusia, dalej mąż z obiema, ja i jeszcze raz Nela.

Ostatnia edycja:
witam sie pierwsza ;))
ehhh od jutra wracam do pracy i już będę tylko wieczorkami :blink:
ehhh wszystko co dobre szyybko sie kończy ;)

Magda z uk dzięki za piękne fotki ;)) córeczki jak malowane a mężulo też przystojniacha :))no i Ty czarnulko fajna babka choć mogłabys jeszcze bardziej z bliska wstawić fejsa;-):-D
co do naszego popołudnia to my co jakis czas tak własnie zabieramy dzieci na wieś...to nie jest taka wieść z krówkami,świnkami ..ale są pola,rzeka i te wierzby tak jakby w środku pęknięte i tak dzieci się wspinały...a przy rzucaniu rzepami to dzieci miały tyle uciechy jak w nas trafiły ,że ubaw po pachy:-D:-p

a z psiakiem też miałam smutny czas---> dziewczyny tu pamietają jak płakałam po stracie mojej rudej przyjaciółki ;((((
rak ją pokonał i musieliśmy uśpić ..
odchodziła na moich kolanach ..odchodziła długo....ale cały czas byliśmy z Tomem z Nią ..mówiliśmy jej ,że ją kochamy,będziemy pamietać ,że dlatego pozwalamy jej odejść choć smutne będzie dla nas życie bez niej .......
ale miała dobre życie ...nie wiedziała co to łańcuch ..nikt nigdy jej nie uderzył,zawsze miała pełną miskę i kochających ją ludzi ....dzień prze eutanazją przyszło kilka chłopców z domów obok ,żeby ją ostatni raz przytulić ..jeden wziął ja na ostatni spacer a Nesta za nim przepadała....
tak więc widzisz ......nie miałam lekko z przejściami .....teraz mi łży same lecą jak to piszę ..

jak poroniłam to Nesta lizała mi łzy i tuliła do mnie...
witała Zuzę jak wróciliśmy ze szpitala ..podała Jej swoją maskotkę ...
przywitała też Dominisia....
taka nasza kochana przylepka ...........odeszła 21 września 2011rok .......
długo po niej płakaliśmy...
jest z nami na działce..weterynarz pozwoliła nam ją tu pochować ...

Pirania-dziękuję raz jeszcze :))
ja nadal &&& zaciskam za powodzenie misji MĄŻ!!
a może zrób tak(my tak robiliśmy za kawalerki;-))
spakuj koc ,dzieci i męża do auta...
podjedz do np.tesco-kup kurczaka z rozna ,jednorazowe naczynia,chleb,owoce,słodkie i cos do picia i jedźcie na jakąś polankę ..my jezdzilismy nad jezioro...
Kaja na pewno na kocyku poleż ..Krzyś niech sobie ze 3 zabawki weźmie..Wy pojecie i potem można pogadać ;-)
potrzebna jest inicjatywa ,ale wierz mi ---> warto:)
jestem z Tobą :)

Kociatka może jeszcze za wcześnie ,żeby coś dojrzeć u dzidzi....

Magda z uk zaraz poszukam i wstawię Ci fotkę Nesty....

miłego babeczki ...miłego :)

Magda z uk ..proszę bardzo ..na 2 Bono :)
na 2 zdjęciach Nestusia ;) ......:((

Załączniki

• P4040375..JPG
    P4040375..JPG
    64,4 KB · Wyświetleń: 64
  • Zdjęcie2010.jpg
    Zdjęcie2010.jpg
    30,5 KB · Wyświetleń: 65
  • Zdjęcie1958.jpg
    Zdjęcie1958.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 71
  • Zdjęcie055..jpg
    Zdjęcie055..jpg
    10,8 KB · Wyświetleń: 55
Dobry Dzień
wstałam choc rodzina jeszcze spi..w domu ciemno bo wszedzie rolety zaciągniete..a za oknem dyszcz leje.
No ale niech popada to grzyby bedą...a ja tak lubie po lesie łazić;))))

Mama wycisnęlaś łzy z moich oczu jak czytalam o Waszej poprzedniej psince...
Wróciły mi wspomnienia. Ja mialam kiedyś suczkę "Mikę" , totalnie inna rasa niz Wasz ale to przeciez bez znaczenia bo tak jak piszesz człowiek kocha tąpsine i sie przywiązuje na maxa.
Mika nam chorowa i podobnie jak Wy musieliśmy uspić psinę. Przyznam ze cała nasza rodzina bardzo tpo przezyla,,zarówno ja z siostra jak i rodzice. Moi rodzice od tamtej pory nie chcieli juz zwierzatka bo zbyt wiele kosztowała ich "ta" strata!
ja z moim R odwazylismy sie na pieska jeszcze przed dziećmi i tak mamy Beagla..naszą Bubę:) tez juz z niej starucha bo ma 10 lat...
Co do wsi.....tez uwielbiam takie klimaty. Na szczescie mam jeszcze dziadzia ktory mieszka w takim miejscu i my mozemy do niego jeżdzic. teraz co mnie tydzien nie bylo bylismy wlasnie u dziadzia. Dzieciaki kochają to miejsce...a mnie kojarzy sie z dzieciństwem, zniwami itp.:)

Magda- fajna z Was rodzinka...masz przeszsłodkie dzioewczynki i fajnego męza. Ciebie mało co widac ...szkoda ze takie malutkie zdjecie

Martuchaa witaj kochana ..

działania były..owu była ..teraz są nasze &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

i dziękuję za tyle miłych słów;**
a Nesta.....jak się urodziła i zmieściła mi sie na dłoni to juz jej nie oddałam ;)
byłam z nami 9 lat ....
Bono natomiast szybko podbił nasze serca i "godnie zastępuje" Nestę ..wszyscy nam się dziwili ,że z takiego małego psa mamy teraz takiego konia .....
ale jak pojechalismy do hodowli i spojrzelismy w oczy Bonusława a potem na siebie ...to nie było bata :-D i kupiliśmy:)
oddał nam całego siebie ...razem z kłakami ,ale dajemy radę ..

Czarodziejka smacznej kawusi w ciszy i spokoju ..u nas też pada ,ale my już wszyscy na dole..ja jednym okiem patrze na Maje w ogrodzie ..ale dzis przegieli bo pokazują meeega wielką działkę :dry: a ja wolę jak sa mniejsze i mozna coś podpatrzeć dla siebie ...bo za dużej działki to my nie mamy ...
tulę z powodu psiaka ......
ktoś kiedyś powiedział:
MIARA NASZEGO CZŁOWIECZEŃSTWA JEST NASZ STOSUNEK DO ZWIERZĄT....

i coś w tym jest........

babki wstawać ;)

reklama
witam wszystkich z tej strony daria0607 nie moge wejsc na swoje konto bo ktos mi zmienil dane;/ probuje to jakos rozwiazac ale narazie nic z tego nie wychodzi nawet jak dostaje nowe haslo to nie dziala;/
milego dnia dla wszystkich :)
tu juz gotowy kosz tylko jeszcze bedzie kokarda doczepiona do baldachimu ale to juz moje siostrze zostawie bo ona ma talent i to ladnie zrobie :) P8266272.jpg

Ostatnia edycja:
Do góry